dilluns, 29 de desembre del 2008

Satisfacció de Glénat respecte el Manga en Català

Japanzone.cat ha publicat l'entrevista que van fer a Félix Sabaté, editor de Glénat, pel Saló del Manga.
Tal com em pensava l'editorial es prudent i no han volgut confirmar cap novetat per l'any 2009, excepte les ja que tenien planjades per l'any que acava. Per altra banda em sento satisfet que es mostrin satisfactoris respecte la seva línia de manga en català.

Us aporto les preguntes relacionades sobre cómic i manga en català:

Amb els anys que porta Glénat publicant manga en català, en general, com veus la situació des de l'experiència de l'editorial?
La veritat és que podem estar molt contents, que com us he comentat altres vegades que vam sortir una mica amb la boca petita, pensant que això del manga en català és una mica una aposta nostra i bé el públic ha respost, les vendes són més o menys bones, algunes coses més d'altres evidentment, es ven més Inuyasha, Naruto, Bleach que altres o per exemple l'edició integral de Fushigi Yugi també s'ha vengut molt bé. I el bo és això que dius tu, què s'està normalitzant, la gent s'està començant a acostumar no només manga sinó còmic en català.
Som una editorial que està apostant pel còmic en català, està fent coses per a promocionar-ho i més o menys ens n'ensortim. El cas és que hem de reduïr les tirades, no hem de ser tant eufòrics com abans i crear aquesta dinàmica que si la gent s'acostuma a llegir en català es poden continuar publicant coses en català.
Podríem dir que encara queda camí per recòrrer i no estem en una normalització completa, no?
En català ja saps que el llenguatge ha sigut molt díficil en tot, encara que som un país complicat, això ens fa especials, però el que sí és veritat que els catalans acceptem molt bé que tot estigui en la nostra llengua. En fi que crec que encara estem molt lluny de la normalització en aquest sentit però molt més aprop de fa 2 o 3 anys, que no hi havia res. I ara mateix, Glénat és l'editorial de còmic que més publica en català, fet que ens plena de joia i goig.

Font: Entrevista de Japanzone a Glénat

Finalment aprofito per dessitjar-vos unes Bones Festes i que tingueu una mangifica entrada al Nou Any 2009!!!!

dilluns, 15 de desembre del 2008

DBZ Dragon Box 2: La Saga d'en Freezer 1ª part

Des del passat dimecres dia 10 de desembre ja tenim a la venda la segona de les Dragon Box de Dragon Ball Z (Bola de Drac Z), la qual consta dels episodis corresponents a la primera part de la Saga d'en Freezer.

Aquesta primera part de la saga va des de l'arribada d'en Gohan, en Krilín i la Bulma al Planeta Namek fins l'arribada d'en Cor Petit Jr per enfrontar-se a en Freezer.

Curiositat de la tapa de la Dragon Box 2 es que hi surt en Cor Petit quan aquest no té protagonsimes fins al final. Hi deu sortir degut a que ja que anem a Namek, el Namekià més famós es precisaement ell.

Les següents Dragon Box sortiran els següents mesos
Dragon Box 3: La Saga d'en Freezer 2 - Febrer 2009
Dragon Box 4: La Saga d'en Cell 1 - Abril 2009
Dragon Box 5: La Saga d'en Cell 2- Juny 2009
Dragon Box 6: La Saga d'en Boo 1 - Octubre 2009
Dragon Box 7: La Saga d'en Boo 2 - Desembre 2009

Font: Selecta

dimecres, 10 de desembre del 2008

Futur del manga en català a Planeta i a Norma

Al portal Japanzonecat, els seus responsables van posant les entrevistes que que van fer a les diferents editorials i distribuidores d'anime. M'he interessat pel manga en català, i de les entrevistes publicades en aquest moment, m'he interessat per Planeta i Norma:

* Pregunta de Japanzone a Planeta i la resposta:

Projectes de manga en català, com ho tenim? No ho tenim de moment, no sortirà gaire cosa més de manga en català... seguirà sortint Detectiu Conan, quatre volums més pel 2009, que com ja sabeu anem publicant Detectiu Conan a compte-gotes però com diuen sin prisas y sin pausa. No ho sé, però no crec que hi hagi res més en català de cara al futur.

Font: Entrevista de Japanzone a Planeta

* Pregunta de Japanzone a Norma i la resposta:
Futurs projectes de manga en català a la vista?
El principal projecte de manga en català és Keroro, el que passa és que aquest sí que s’ha trobat amb la crisi, perquè volíem fer una edició econòmica i en català per a quioscos, però el mercat de quiosc està especialment malament ara; i hem decidit aplaçar-lo per l’any vinent o fins i tot es podria cancel·lar.

Poc podem esperar res de manga en català amb aquestes 2 editorials. Esperant que Japanzone publiqui l'entrevista de Glénat per veure que els hi van dir. Potser no els hi van confirmar res, però com a minim ells de mica en mica van omplint la pica de manga en català.

dissabte, 6 de desembre del 2008

Serrallonga al Complet

Ja tenim a la venta tot el material sobre Serrallonga, la miniserie estrenada aquesta tardor per TV3:

- Serrallonga, el Còmic.










- Serrallonga, la Novel·la












- Serrallonga, la Banda Sonora










- Serrallonga, la Miniserie en DVD









Fonts:La Web Oficial, Botiga Tv3, Glénat, Edicions 62.