divendres, 15 de novembre del 2013

Panda Ninja Fantasma

Autors: Jesús Garcia Ferrer (Jesulink) i col·laboradors
Publicat per: Jesulink, octubre de 2013
Format: Cartoné, B/N, 232 pàgines
Preu: 11,50€ 

Panda Ninja Fantasma va començar sent un història de cinc capítols de 5 elementos amb els personatges de Raruto com a convidats estrella i ha acabat sent un llibre a l'estil Mundo Elemental on a part de la dita història especial també inclou capítols especials, col·laboracions de seguidors i també un apartat fanbook. En Zap i en Raruto finalment s'han conegut! 

Va ser una de les meves compres al XIX Saló del Manga, on juntament amb el llibre també vaig comprar els 2 nous mini-llibres: Oro Puro i Mierda a tope, petites revistes dedicades als elementals d'or i de merda, respectivament.
El llibre Panda Ninja Fantasma és divideix en 4 blocs, els quals seguidament explicaré. Però abans d'entrar en els blocs, hi ha una introducció on pel no seguidors de Raruto, se'ns explica breument els personatges d'aquest manga per seguir millor l'entrecreuament. 

BLOC I - PANDA NINJA FANTASMA

El propi nom del bloc indica que ens hi trobem els cinc capítols del manga en qüestió. En món ninja es veu amenaçat per un misteriós monstre la "Jefaza" de Torroja envia alguns dels adolescents ninja, entre ells en Raruto, al món elemental per buscar-hi l'única persona que ho pot solucionar: El Panda Ninja Fantasma. Un cop al món elemental serà inevitable el cara a cara entre els joves elementals i els joves ninges. Una història amb acció però amb molta dosi d'humor. Què ens podem esperar doncs del duet Zap-Raruto i també del duet Dino-Kakasí.

Respecte a 5 elementos, aquesta història se situaria al capítol 33, entre l'arribada d'en Crisol, l'ajudant de l'Ember, i el naixement del petit Uroboros, just quan en Kaji i en Zap reben una misteriosa carta. I respecte Raruto, se situa al final de la primera temporada de Sisepuede, entre els capítols 7 i 8. 

BLOC II - CAPÍTOLS ESPECIALS

El primer capítol especial és Zaputo. I sí en Zap, en Kaji i la Lluvia fossin ninges? Doncs en aquest món alternatiu esdeven en Zaputo, en Llamasake i la Fluvia. Coneixerem com esdeven ninges de ple dret i els seus primers moments amb el seu professor de grup, en Kakadino. La versió elemental dels inicis de Raruto.  

A continuació hi ha la Combox, tres històries presentades per en Mierdófilus, que foren proposades pels lectors.
  1. En Zap esdevé el "Jefazo" de Torroja
  2. En Zap es dóna un cop al cap i es torna intel·ligent
  3. El ball de la Festa Ecològica del Poble Beluga. Vindria a ser el final estès de Panda Ninja Fantasma.
BLOC III - COL·LEGUES DE 5 ELEMENTOS

En aquest bloc hi ha les aportacions que han fet els lectors. El primer apartat és la Galeria de Fan-art, on hi han diversos dibuixos referents Panda Ninja Fantasma. Seguidament hi ha la Galeria d'art lliure, on hi trobem tires còmiques. El tercer apartat és de Dissenys d'elementals de lectors, que no han sortir als toms. I finalment hi ha Dissenys de Miss i Mister elementals dels lectors, els quals no foren seleccionats per sortir als mini-llibres. 

BLOC IV - ZONA FANBOOK

En aquest bloc hi trobem informació addicional de 5 elementos i Panda Ninja Fantasma
  • II Enquesta de 5 elementos - Resultats de la segona enquesta sobre personatges, combates, tècniques, parelles, etc.
  • II Entrevista oberta dels lectores a Jesulink - Aporta informació tant de l'autor i del seva manera de treballar com també curiositats de 5 elementos.
  • Line-art - És una galeria de tots els personatges de 5 elementos tornatsa dibuixar en forma de line-art (saga 4 y Panda Ninja Fantasma). També hi ha comparacions de dissenys nous amb anteriors; és una galeria més completa que la de Mundo Elemental.
  • Cómo se hace 5 elementos - S'explica breument els passos a seguir des de que l'autor té la idea fins al capítol o tom ja publicat.
  • Endevina... Els rostres misteriosos de 5 elementos - Un divertit joc en que alguns dels personatges han estat dibuixats en senzilles icones. 
  • Il·lustracions. Llapis per al record - Alguns dibuixos que es van fer al seu dia per a lectors en esdeveniments s'han redibuixat a major qualitat per exposar-los al llibre.
  • Endevina...  Els trossos de vinyeta de 5 elementos - Un divertit joc per a posar a proba la teva memòria i veure si reconeixes fragments de vinyetes del manga.
  • El gran buscador - Joc en que es repta al lector a trobar més de 50 objectes o elements dins dins de llibre.
  • Endevina... Qui ho va dir?  - Joc en que has d'endevinar qui diu les frases.