dissabte, 26 de juliol del 2014

KMM. 1a temporada

KMM són les inicials de Kubala, Moreno i Manchón, els protagonistes de la sèrie de detectius de TV3 que es va estrenar l'any 2012, del 9 de gener al 9 d'abril, tenint la primera temporada 13 episodis. Al seu dia no la vaig mirar fins ara que m'hi he posat amb aquesta primera temporada, de tres que té fins al moment. 

Josep "Kubala" Solé i Carles "Charly" Moreno són socis d'una agència de detectius de Barcelona que un dia accepten la incorporació de l'Helena Manchón com a detectiu de l'agencia. A més al grup cal afegir-hi també la Marga, la secretària. Al llarg dels episodis s'ocuparan de diversos casos com espionatge industrial, problemes familiars varis, però també s'haurà de tenir en compte els problemes domèstics dels protagonistes que serà el que lligarà els episodis de la sèrie i per tant les trames dels diversos personatges. 

Comencem repassant els 3 protagonistes.

En Josep "Kubala" Solé és un dels dos socis de l'agencia. Està casat, amb dos fills, i un amb pare una mica "desmarxat". En la seva joventut prometia com a futbolista  quan jugava en l'equip B del Barça, fins que una lesió de genoll el va retirar. Aquesta jubilació anticipada del futbol professional va deixar tocat el seu pare, l'Antoni, que fou ell qui li va posar el sobrenom "Kubala per la manera com driblava i pels seus xuts a porta. Els somnis del pare van esfumar-se, però el sobrenom de Kubala ha perdurat.


El Carles "Charly" Moreno és l'altra soci del de l'agencia. També viu força entretingut amb la família que va "perdre" després del divorci, dona i filla, i que mai no ha aconseguit recuperar, com l'honor de quan era mosso i va haver d'abandonar el cos per un cas tèrbol en què totes les culpes van recaure injustament en ell. Aquest cas tèrbol serà presentat en diversos episodis sobre tot els finals que ens permetrà conèixer que li va succeir al Carles en els seus últims moments com a Mosso, i per què està com està actualment, serà doncs un dels fils conductors d'aquesta temporada.


I finalment tenim l'Helena Manchón. És una jove de família adinerada (en contrast amb els seus caps) que va penjar la carrera de Medicina al MIR i tot just ha acabat Criminologia. Entra a l'agència amb un contracte de pràctiques.  Per les seves qualitats i preparació, no hi trigarà a demostrar els seus mèrits.

Com a altres personatges recurrents a la sèrie tenim els següents. Per la banda d'en Josep Solé tenim la seva família: La seva esposa Rosa Bonet, la seva filla Sara, el seu fill Pol i l'Antoni, son pare.


 

Per la banda d'en Carles tenim la seva ex-muller, l'Eva, la filla d'ells dos, l'Estel, i el marit de l'Eva, el Ramon, i també el Lluís, el seu antic company Mosso.



Recordar la Marga, la secretaria de l'agència, i mencionar també el Blai, propietari del bar on els KMM hi van sovint, casi com un segon despatx, i també en Narcís, un dels clients habituals del bar i conegut dels detectius.


En Narcís i en Blai