divendres, 6 de juny del 2008

Els Cànids en els meus mangues.

Continuant amb el meu interès pels llops, he fullejat els mangues que tinc a les meves prestatgeries i he fet una recerca sobre personatges que siguin cànids o que tinguin relació amb aquests, i que hagin tingut un cert protagonisme.
Així doncs per començar he agafat l’omnipresent “Bola de drac”, obra mestra d’Akira Toriyama.
El primer a trobar ha estat un humà el qual la seva relació amb els cànids es a partir del seu famós atac. Em refereixo a en Yamcha. Se’ns presenta com a lladre que viu al desert, el qual com a atac té el “Rôga Fufuken”, el qual es podria traduir com a “Punys Huracanats dels Ullals de Llop”. I així es que quan ataca, de fons d’imatge apareix un llop tot famolenc. En Yamcha tindrà cert protagonisme al principi, però anirà cap a un segon pla a mesura que passi el temps. Un dels seus mèrits va ser en opinió meva, ser novio de la Bulma.
El següent personatge ja es pròpiament un cànid, un gos, es tracta d’en Shu, el fidel company d’en Pilaf. Juntament amb els seus companys sempre acabarà malament.
El tercer personatge apareix durant el 22è Gran Torneig de les Arts Marcials, es tracta del Llop-Home, i no he dit Home-Llop. I es que a diferencia dels veritables Licantrops, aquest personatge en mirar la lluna plena es transforma en home. La seva vida es va veure afectada durant tres anys, i es que durant la final del 21è Gran Torneig, en Goku es va transformar en Mico Gegant (Ôzaru), i per tal de solucionar això en Jackie Chun va destruir la lluna amb un Kame Hame Ha, i a partir d’aquí en Llop-Home va quedar converitit com llop. Pero durant el seu combat contra en Jackie Chun, al cap de tres anys al 22è Torneig, el vell expert en arts marcials va utilitzar el cap d’en Krilin com si d’una lluna plena es tractes i així el mencionat personatge va tornar a esdevenir home.
Continuant la recerca, anem a parar a les altes esferes, i es que justament el mateix Rei del Món, és un Gos. Aquest personatge apareix quan en Cor Petit, Gran Rei dels Dimonis (Piccolo Daimaô) va al Palau del Rei per realitza un Cop d’Estat, i així esdevenir rei absolut, el qual ho aconsegueix però per poc temps. Un jove adolescent, en Goku, apareixeria per tornar la pau al món.
Per trobar l’últim cànid amb protagonisme hem d’anar al final del manga, i aquest tindrà el mèrit de fer-se amic d’un dels enemics més estranys i poderosos de la historia i d’aquesta manera presenciar un dels combats més temibles que la Terra hagi presenciat. Es tracta del gosset Bee, curat i cuidat per en Bu, el rodanxó, que juntament amb en Sr. Satan, formarien un grupet ben estrany.

Canviem de manga però no d’autor i es que en Toriyama crearia un altre manga on el cànids en serien els protagonistes: “Kajika”.
Un bon noi, en Kajika, un dia mataria una guineu sense raó alguna, i com a càstig, l’anima del cànid el càstig, transformant-lo en un Home-Guineu. Per trencar la maledicció haurà de salvar 1000 essers vius, i així ell podrà tornar a ser humà i la guineu recuperar el seu cos. El manga comença quan en Kajika ja ha salvat 990 essers vius.

Ara canviem de manga i d’autor. Parlarem del manga interminable de la Rumiko Takahashi: “Inu-Yasha”.
El protagonista de la historia, l’Inu-Yasha, es tracta d’un semi dimoni i tal com indica la primera part del seu nom (Inu )en japonès, es un gos , fill d’un Dimoni Gos i d’una humana. En la major part del temps esta en la seva forma de semi dimoni de gos, cabell blanc i llarg, orelles de gos, ullals, urpes però en certes ocasions el seu aspecte canvia. En les nits de Lluna Nova es transforma en Humà i per altra banda si quelcom afecta la Tessaiga, la seva Espasa d’Ullal de Ferro, com trencar-se, la sang de dimoni es desperta, comportant que momentàniament es transformi en un dimoni complet.
Per altra banda, l’Inu-Yasha té un germà gran, el qual es un dimoni complet, és en Sesshômaru. Aquest quan ha de mostrar el seu veritable poder es transforma en un gos gegant.
A part de dimonis gos, tenim dimonis llop, el qual el màxim representant n’és en Kôga. Membre del Clan dels Llops, els seu clan va ser casi exterminat per en Naraku. A partir d’aquí comença a rivalitzar principalment amb el gosset de l’Inu-Yasha en dues coses: En derrotar en Naraku i en l’amor de la Kagome, encara que en aquest últim, el gosset no té les idees gaire clares.

Ara anem al famós manga de ninges: “Naruto ” de Masashi Kishimoto.
En aquesta historia, hi ha el Clan Inuzuka, els quals els seus membres lluiten colze a colze amb els seus companys gossos. El més coneguts són en Kiba i el seu gos Akamaru. Veiem en ells un formidable equip on la confiança i l’amistat hi es present. Combinant els seus cossos i chakra realitzaran formidables atacs.

Ara toca el segon important manga d’en Ken Akamatsu: Negima!
Primerament un enemic i després gran company del protagonista Negi Springfield, en Kotarô es un dimoni gos. És un formidable lluitador amb qui en Negi podrà trobar recolzament quan ho necessiti.

Ja per acabar anem al manga “My Hime”, el qual el seu argument es diferent de l’anime.
Aquí se’ns presenta la Natsuki Kuga, el qual com a Child, esser que es crea a partir d’una avançada tecnologia, té en Duran, aquest es semblant a un llop metàl·lic el qual es capaç de llançar diferents tipus de projectils per uns canons que te a l’esquena.

Aquí s’ha acabat la meva recerca canina als meus mangues, i certament arriben a tenir un protagonisme important segons els casos.