dimarts, 4 de maig del 2010

Sèrie B

Títol: Sèrie B
Autors: Raúl Deamo (guió) i Daniel Deamo (Dibuix)
Publicat per: Ediciones Glénat, maig 2010.
Format: Rústic amb solapes, 80 pàgines, Color
Preu: 15€

Primer va ser Zombiosis de Guillem Bayarri i A. L. Llassans, l'any passat Fills dels 80 d'Aleix Saló, enguany Sèrie B de Deamo Bros. Aquests son els 3 titols de la col·lècció Carnet Jove de Glénat.

I doncs que és Sèrie B? És còmic que ret homenatge a les pel·lícules de ciència ficció, especialment a les de sèrie “B”, tals com Terminator o Atrapat en el temps. El còmic consta de sis històries curtes que tenen lloc en diferents llocs de la geografia catalana però amb situacions i personatges típics de la ciència ficció clàssica: robots, extraterrestres, zombis, entre d'altres. A més a més hi ha un Dossier Extra amb altres obres dels autors.

I els seus autors, qui són? Deamo Bros són els germans Raúl i Daniel Deamo. Han publicat en diversos fanzins de Barcelona així com a la revista Amaníaco amb la sèrie “Mundo Absurdo”. Conjuntament amb Amaníaco també van publicar el seu primer còmic book: “Telekillers, asesinos a domicilio”.
Danide, per la seva banda, també ha publicat “Juan Nadie”, “DBR” i “Duke Ellington” a part de desenvolupar la seva carrera com il·lustrador professional.
Raúl Deamo també escriu els guions de la sèrie “Días Moscosos” que dibuixa Jan (el creador de Super López).
Deamo Bros. actualment està publicant les tires “Walter & Beep” a la revista El Jueves.

Mencionar que el pròleg de Sèrie B està a càrrec de Jan.

Doncs ja sabeu si voleu riure amb històries de ciencia ficció no us perdeu Sèrie B.

1 comentari:

Joan ha dit...

Sempre he estat un gran fan de les pelis i sèries de TV de sèrie B. Algunes de les obres més creatives que hi vist mai, com Buck Rogers, altres límits o Stargate, eren de sèrie B.

I és que no hi ha res millor per potenciar la creativitat que no tenir ni un euro!

PD: suposo que és per això que d'entrada els hi tinc certa mania a les grans superproduccions. Després n'hi ha moltes que m'agraden, però d'alguna manera fer-ho tot per ordinador li treu aquell punt d'artesania cutre de la sèrie B...