dijous, 3 de gener del 2013

Avui m'ha passat una cosa molt bèstia (Cròniques d'un heroi urbà 1)

Títol original: Hoy me ha pasado algo muy bestia
Autor: Daniel Estorach
Publicat per: Norma Editorial, octubre de 2012
Format: Rústic amb solapes, 14x20.8cm, 184 pàgines
Preu: 14€

Amb Avui m'ha passa una cosa molt bèstia comença la trilogia Cròniques d'un heroi urbà, de l'escriptor Daniel Estorach.  

En aquesta primer llibre, coneixerem i seguirem en Daniel Garcia, un dissenyador de 32 anys que treballa a Barcelona, el qual ens narrà la història en format de diari personal i per tan en primera persona. Tot comença un dimarts 20 de març de 2007, quan en Daniel pateix una forta migranya, però de migranyes sempre n'ha tingut, fins aquí tot normal. El que està fora de lloc es que se n'adona que pel seu nas, raja sang a dolls. Un cop ja net, en uns veïns del bloc s'ha donat una situació d'aquelles incomodes, l'home maltractant la seva parella, l'assumpte va empitjorant fins que arriba un moment que el "jo ocult" d'en Daniel es desperta, canviant la seva vida per sempre. Un nou heroi ha aparegut per frenar i aturar el mal que assetja la ciutat de Barcelona. 

El llibre a mans de Norma Editorial va sortir com a novetat el passat mes d'octubre, però l'he tingut esperant a que n'acabés un altre, per començar-lo. Així doncs el dia 28 de desembre del passat any el començava a llegir, acabant-lo avui 3 de gener de 2013. Amb set dies l'he acabat, i haurien pogut ser menys i tot, ja que a part de ser curt, 184 pàgines, la història t'atreu des del primer moment, amb ganes de saber que li està passant al protagonista, com ho combinarà amb la seva vida normal, amb els seus amics, el fet d'esdevenir un heroi de cop i volta, sí però en un món real i amb problemes reals. 

En Daniel Estorach va començar aquesta història en el seu bloc personal ¿Soy un Superhéroe?,  escrivint-la a temps real, així doncs ja té un llarg recorregut. Veient l'èxit, va fer el pas de publicar-ho en paper, en una editorial petita, en la qual es va  publicar 3 edicions en castellà i una en català, però amb el temps la cosa es va anar refredant fins que va firmar un contracte amb Norma Editorial donant un nou impuls important a la seva obra, en la qual s'hi publicarà la trilogia com també les seves adaptacions en còmic. Això explicat breument, es detalla millor a l'apartat Génesis del seu nou bloc Hoy me ha pasado algo muy bestia, l'oficial de la saga.

De cara aquest any 2013 sortirà el segon llibre de Cròniques d'un heroi urbà sota el nom d'Identitats Secretes, i a més a més també està en procés l'adaptació del primer llibre en còmic.
També dir que està en desenvolupament l'adaptació d'aquest primer llibre en pel·lícula a mans de 

En conclusió, des de Vilassar de Mar, on viu en Daniel Estorach, s'està gestant una història de Superherois que promet sorprendre i irrompre en les obres d'aquest genere típiques de Marvel o DC.