dilluns, 29 de juliol del 2013

Doctor Who. 1a temporada (Nova etapa)

Doctor Who és la sèrie insígnia de la BBC. Es va estrenar l'any 1963 cancel·lant-se l'any 1989. En aquestes es relaten les aventures dels 7 primers Doctors. L'any 1996 es va estrenar una pel·lícula per televisió amb el títol Doctor Who, protagonitzada pel 8è Doctor, un intent de recuperar la sèrie però no fora fins l'any 2005 quan va tornar definitivament a les pantalles. Doctor Who, la mítica sèrie de ciència-ficció, tornava en una nova etapa, protagonitzada per un nou Doctor, el novè. La primera temporada consta de 13 episodis.



El Doctor: El paper del protagonista recau en l'actor Christopher Eccleston, concretament en la seva novena encarnació. El Doctor és l'últim Senyor del Temps (Lord Time) que viatja amb la seva nau i màquina del temps anomenada TARDIS, la qual té aspecte de cabina de policia i és més gran per dins que pel que indica l'aspecte extern. El Doctor a més utilitza un petit aparell, el Tornavís Sònic que li permet modificar, manipular qualsevol altre aparell, fins i tot analitzar la matèria orgànica.


Rose Tyler: El Doctor rarament viatja sol per l'espai i el temps, sempre va acompanyat i aquest paper recau sobre la Rose Tyler (Billie Piper) una jove londinenca que té una vida ben normal fins que es creua amb el Doctor.


Jackie Tyler i Mickey Smith: Són respectivament la mare i el xicot de la Rose. Aniran apareixent en diversos moments de la temporada.


Daleks: Els Daleks són l'enemic del Doctor. Tal com anirem sabent a llarg de la temporada,  en la famosa última  Guerra del Temps, els Senyors del Temps i els Daleks es van enfrontar. El resultat va ser la desaparició dels Senyors del Temps excepte el Doctor, creient aquest que els Daleks també havien seguit el mateix camí però alguns van sobreviure. Són imparables, destructors per definició, només el Doctor hi pot fer front.


Capità Jack Harkness: És el personatge estrella que acompanyarà el Doctor i la Rose en els darrers 5 episodis. És un humà del segle LI que també viatja pel temps i amb uns gustos sexuals d'allò més peculiars.


Llop Ferotge (Bad Wolf): Aquestes paraules es mencionaran o sortiran a llarg de temporada i en diferents moments del temps i de l'espai. El seu significat no es revelarà fins als dos últims episodis, el penúltim té aquest nom. En resoldre's el misteri que engloba aquestes paraules, comportarà una conseqüència negativa per el Doctor. El Senyor del Temps es veu obligat a canviar d'aspecte, es regenera, un truc per escapar-se de la mort, així esdevé un nou Doctor, la seva desena encarnació. En Christopher Eccleston es substituït per en David Tennant com a Doctor.

El Doctor regenerant-se.
El Doctor un cop acabat de regenerar-se.