dimarts, 6 de gener del 2015

Històries del barri. Camins

Títol: Històries del barri. Camins
Autors: Gabi Beltrán (Guió i color) i Bartomeu Seguí (Dibuix)
Publicat per: Esquitx Edicions, desembre 2014
Format: Cartoné, 160 pàgines, color
Preu: 18€

Hem acabat el 2014 amb la publicació d'una esperada obra: el segon volum d'Històries del barri, aquest subtitulat Camins

Als diferents capítols del volum, Gabi Beltrán es tornar a sincerar amb els lectors tot explicant episodis de la seva inestable adolescència, situada al "barri de les butes" de Palma. Baralles, drogues, robatoris, delinqüència en general, una família desequilibrada, tot això era el pa de cada dia pel jove Gabi, en que ell hauria sucumbit plenament en aquell pou fosc i profund si no hagués trobat una bifurcació, l'inici d'un nou camí que suposaria començar a apartar-se del que fins llavors era la seva vida. 

Els diversos capítols es troben alternats per textos on en Gabi ens relata altres fets mostrant-los des d'una altra perspectiva. Si al primer volum se centrava en la figura del seu pare, aquest ho fa en la seva mare, que alhora fou determinant per tal que en Gabi emprengués el nou camí que se li va mostrar.

Bartomeu Seguí ha tornat a captar plenament les vivències d'en Gabi Beltrán, dibuixant-les magistralment, a més a més il·lustrant alhora un món que ja ha quedat enrere. El dibuix l'acaba de detallar el mateix Gabi amb el color.

 
Històries del barri. Camins és doncs una història de sinceritat, d'emotivitat i de valentia, la qual connecta profundament des d'un bon principi amb els lectors. Una obra totalment recomanable pel que s'hi explica i com s'explica.