dijous, 16 d’abril del 2015

Avatar: L'últim mestre de l'aire. Llibre 3: Foc

I finalment hem arribat a la tercera temporada d'Avatar: L'últim mestre de l'aire anomenada Llibre 3: Foc. Tal com indica el nom, l'Aang haurà de trobar un mestre que li ensenyi correctament a dominar el foc per ser un Avatar complet, però trobar-ne un no serà gens fàcil. Dels possibles candidats, es desconeix on és en Jeong Jeong, i l'Iroh està empresonat. Comença la recta final per derrotar el Senyor del Foc Ozai.

Han passat unes setmanes des de la caiguda de Ba Sing Se. Durant aquest temps la Nació del Foc ha ocupat la ciutat. Malgrat tot, el Rei viurà i viatjarà d'incògnit amb en Bosco per conèixer món. L'Aang es desperta trobant-se ferit a bord d'un vaixell de la Nació del Foc que fou capturat pels membres de la Tribus de l'Aigua del Sud, amb en Hakoda al capdavant. Ell està commocionat i consternat en descobrir que el món cregui que estigui mort, ell ho estaria si no hagués estat per l'aigua espiritual. En Zuko i l'Azula són rebuts a casa com herois, on el Senyor del Foc Ozai, en que finalment li veiem la cara,  felicita el seu fill, després d'haver estat informat per l'Azula que Zuko va matar l'Avatar. Així doncs la princesa ja manipula les coses en benefici seu, pensant que hi hagi alguna possibilitat que encara sigui viu. En Zuko, però, ell en secret creu en més certesa que l'Avatar ha sobreviscut, ja que coneix l'existència de l'aigua espiritual, ja que quan estava capturat  a Ba Sing Se, la Katara li va ensenyar. Després d'una gran quantitat de persuasió, l'Aang es compromet a mantenir la seva existència en secret, sent juntament amb el Dia del Sol Negre (l'eclipsi solar), les dues esperances per derrotar la Nació del Foc. 



Infiltrats a la Nació del Foc, els nostres amics es vesteixen amb roba local per passar desapercebuts, a més l'Aang es posa un mocador per acabar de tapar la fletxa. En Zuko que d'incògnit, fa visites al seu oncle el qual no vol parlar, contracta un home amb un tercer ull dibuixat al front per tal que trobi i mati l'Avatar.



Continuant el seu viatge, els nostres amics es trobaran un poble amble que es troba al mig d'un riu el qual està contaminat. La Katara per tal d'ajudar-los es disfressarà de Dama Pintada, un esperit que realment existeix i que li dóna els gràcies a la mestra de l'aigua.


En Sokka esdevé alumne d'en Piandao, un mestre espadatxí. N'aprendrà les bases i forjarà una espasa a partir d'un meteorit. En marxar per continuar el viatge rebrà d'ell la peça lotus blanc del joc Pai Sho. A les temporades anteriors l'Iroh n'és un excel·lent jugador i també utilitza el lotus blanc en jugar. En realitat hi ha una organització que abasta les diferents nacions que té com emblema i nom: Lotus Blanc. En Piandao i l'Iroh en són membre. Per la seva banda, l'Iroh dins la seva cel·la s'entrena incansablement i secretament.



En Zuko, l'Azula, la Ty Lee i la Mai passaran el cap de setmana a l'Illa d'Ember, lloc on la família reial hi té una casa, i on els prínceps de petits hi estat. Coneixerem una mica millor aquests quatre personatges i respecte el príncep sabrem que està enrabiant en si mateix. Per la banda de l'Equip Avatar rebran el primer atac de l'home enviat per en Zuko, el qual emet unes ones de foc a través de l'ull al front.


Arribem al sisè episodi de la temporada, un dels més importants de la temporada i de la sèrie, revelant-nos moltes coses sobre l'origen de la guerra. Aquest és titula L'Avatar i el Senyor del Foc, fent referència a en Roku i a en Sozin, respectivament. Després que l'Aang rebi una visió del seu predecessor, en Roku, i en Zuko rebi una carta de l'Iroh, cada un d'ells aprenen sobre la relació entre l'Avatar Roku i el Senyor del Foc Sozin. La seva amistat de la infància, i en el cas de l'Aang l'aprenentatge dels dominis dels altres elements per part d'en Roku, sabent el jove nòmada de l'aire que en Roku i en Gyatso van ser amics. Hi ha vides que duren més d'una vida. L'Aang i en Zuko també sabran com l'amistat d'ells dos s'esquerda per la construcció de colònies del Foc al Regne de la Terra, i finalment l'eventual traïció de Sozin cap a en  Roku deixant-lo morir, quan el volcà de l'illa d'en Roku entra en erupció. En morir en Roku, suposa el naixement d'un nou Avatar, l'Aang, qui el cap de 12 anys amb l'arribada del cometa, que rebrà el nom de Sozin en honor al Senyor del Foc, esdevindrà l'últim mestre de l'aire. En Zuko a més descobreix una altra veritat i és que en Roku és el seu besavi matern, l'avi de la seva mare Ursa. L'Iroh explica a en Zuko que el llegat de la lluita entre els seus dos besavis, en Roku i en Sozin, viu dins el mateix Zuko com la lluita entre el bé i el mal.





Mentre l'Equip Avatar, està en un poble, la Toph aprofitant el seu domini es dedicarà a fer trampes en jocs de carrer. La situació que s'enfadin amb la Katara. Un cop han fet les paus, les dues planegen l'estafa final però acabaran en una trampa utilitzades com a esquers de l'home que busca l'Aang per matar-lo. Tancades dins d'una presó de fusta, la Katara utilitzarà la seva suor com a aigua. Finalment degut a un impacte d'una pedra al tercer ull els nostres amics se n'escaparan, i és que alhora és el seu punt feble. En mig de la lluita i en plena fugida en Sokka batejarà el perseguidor com a Home Combustió.



La colla visita un poble on a les nits de lluna plena desapareix la gent. Hi coneixen una vella hostalera  anomenada Hama, que revela que ella és una mestra aigua de la Tribu de l'Aigua del Sud, la qual en la seva joventut com d'altres mestres de la Tribu va ser captuarda, ell a fou l'última de la seva època. Esdevé mentora de la Katara i li comparteix amb la tràgica història de la seva vida com a presonera de la Nació del Foc. La Katara descobreix que la Hama està es qui fa desaparèixer la gent del poble com a venjança utilitzant una tècnica "fosca" del domini de l'aigua que només té lloc a les nits de lluna plena, el Domini de la Sang. La batalla resultant obliga a la Katara utilitzar aquest domini contra la Hama per salvar els seus amics. La Hama capturada pels qui havia segrestat, alliberats pels altres tres del grup, està contenta perquè  ella sent que ha passat en el seu fosc llegat a les noves generacions. La Katara és una nova mestra de la sang.



A quatre dies del Dia del Sol Negre, l'Aang ben nerviós amb prou feines pot dormir, tenint malsons i al·lucinacions de dia. Amb l'ajuda del seus amics, finalment la nit abans del dia aconsegueix dormir profundament. Mentrestant, en Zuko s'assabenta d'una reunió propera sobre la guerra.  El que hi aprèn el deixa incert del que ha de fer.

Amb l'arriba de l'equador de la temporada arriba el Dia del Sol Negre, en el qual té lloc la invasió. En Hakoda ha reunit un equip variat de diversos aliats a qui els nostres protagonistes han conegut durant les seves aventures. Tots es preparen pel moment, fins i tot l'Appa es veu impressionant amb l'armadura que en Sokka li ha fet. Moments abans de la invasió l'Aang mostra els seus sentiments a la Katara fent-li un petó. S'infiltren amb èxit la capital de Nació del Foc en la qual la força d'invasió ha hagut de travessar moltes barreres de seguretat. En arribar a Palau del Senyor del Foc, l'eclipsi comença, però l'Aang hi troba ningú. Tot està absolutament buit.


 

L'Aang retorna amb els altres i llavors juntament amb en Sokka i la Toph s'endinsen al volcà que envolta la capital reial per trobar el Senyor del Foc a temps per l'eclipsi, però en arribar al refugi on hauria de ser-hi, s'hi troben l'Azula la qual els fa perdre el temps, comportant que l'eclipsi s'acabi. En Sokka però sabrà que la Suki està presonera en algun lloc. Tot estava planejat per la princesa en saber els plans quan va ser a Ba Sing Se. Mentrestant, en Zuko que ha emprès el destí que li correspon s'enfronta al seu pare i es compromet a ajudar a Aang derrotar-ho. L'Ozai intenta matar el seu fill amb un llamp, però en Zuko el redirigeix cap son pare i s'escapa, sabent però que sa mare fou desterrada i que encara deu ser viva en algun lloc. L'Iroh per la seva banda s'ha alliberat de la presó i desapareix. Amb la fi de l'eclipsi, la Nació del Foc mostra la seva imponent força aèria, el que donarà lloc que la força d'invasió es rendeixi, per la qual cosa l'Aang, els seus amics i els joves del la tropa fugen amb l'Appa cap al Temple de l'Aire de l'Oest per a la seva seguretat, seguit per en Zuko amb un globus aerostàtic disposat a ajudar a l'Avatar.



Així arribem al Temple de l'Aire de l'Oest, l'últim que ens faltava per visitar. Un temple que ha diferència dels altres està capgirat. Aquest a més fou el primer Temple de l'Aire que en l'Iroh i en Zuko van visitar fa tres anys quan van iniciar el viatge per trobar l'Avatar. Ara, al present,  en Zuko tracta desesperadament de demostrar als nostres protagonistes que ell ha canviat cap a millor. Serà només després que en Zuko els ajudi quan són atacats per l'Home Combustió, quan serà acceptat com a mestre del foc de l'Aang. Aquest serà el final de l'Home Combustió en rebre l'impacte del boomerang d'en Sokka al tercer ull, i en voler-lo fer servir, esclata. L'única que mostra reticiencies davant l'acceptació és la Katara que dubte de la transformació d'en Zuko i l'adverteix de les conseqüències de pas en fals que pugui arribar a fer.



 

       

En Zuko es prepara per ensenyar a l'Aang el domini del foc, però descobreix que les seves pròpies capacitats han disminuït significativament, degut a que l'energia del seu domini del foc proveïa de la ràbia, de la malícia. Davant d'això, una solució es aprendre el domini dels mestres originals d'aquest element, els dracs, però aquests estan extingits. Una segona solució és anar a buscar les ruïnes del que queda la civilització dels Guerrers del Sol, els primers humans a aprendre el domini a partir dels dracs. Així que ell i l'Aang viatja als temples d'aquesta antic poble per aprendre l'origen antic del domini del foc. Aquí, en Zuko li revela a l'Aang que el seu besavi, en Sozin, va causar l'extinció dels dracs, implantant una tradició, on matar-los suposava la glòria. Després de descobrir que els Guerrers del Sol encara existeix, en Zuko i l'Aang són enviats a veure dos mestres del domini del foc, revelant-se que són els dos últims dracs supervivents al món: Ran i Shaw. En fer els dos joves el Ball del Drac i en ser considerats bons pels dracs, aquest els ensenyen la veritable naturalesa del foc, així el domini d'en Zuko és restaurat i l'Aang ja no tem ni odia el domini del foc.



Així arribem al doble episodi anomenat La Roca Bullent. Aquest és el nom de la presó més important de la Nació del Foc, lloc on creu en Sokka que hi pot haver son pare. Així que en Zuko i ell en secret se n'hi aniran. Un cop a dins infiltrats buscaran en Hakoda però qui si qui hi trobaran serà la Suki. Així que entre els tres buscaran un pla per fugir amb la col·laboració d'en Chit Sang, un altre presoner. Quan ho estant a punt de fer, utilitzant un artefacte anomenat la nevera, que afecta els mestres del foc debilitant-los, llavors arriba un nova remesa de presoners, entre ells, en Hakoda. En Sokka, en Zuko i la Suki decideixen quedar-se, no ho fa en Chit Sang i dos companys seus que segueixen amb el pla de fugida, però són descoberts i capturats. Caldrà buscar un altre pla de fugida, així que tots cinc, Sokka, Hakoda, Suki, Zuko i Chit Sang, provocaran una revolta a la presó i capturant el Director i intentant fugir amb el funicular aeri. Però la cosa es complica amb la presència de l'Azula, la Ty Lee i la Mai. La cosa va a favors dels fugitius quan la Mai per amor els ajuda. L'Azula llavors ataca la Mai però la Ty Lee i intervé ajudant la Mai. Les dues dos són empresonades, quedant-se la princesa sola. Els cinc fan cap al Temple de l'Aire de l'Oest on en Hakoda es retroba amb la seva filla. Mencionar que el Director és oncle de la Mai.




De bon matí l'Avatar i els seus amics es veuen obligats a fugir de nou després de que l'Azula els troba al Temple de l'Aire de l'Oest, el que comportarà que el grup es divideix en dos, i a l'Equip Avatar si afegeixi la Suki. Ja acampats en un altre lloc, en Zuko confronta la Katara sobre la seva desconfiança cap a ell i busca una manera de guanyar-se la seva amistat. Després de parla amb en Sokka, en Zuko decideix ajudar a la Katara a trobar el soldat de la Nació del Foc responsable de l'assassinat de la seva mare. la Kya. Així doncs emprenen un viatge junts, que quan troben l'home, en Yon Rha, antic cap dels Invasors del Sud, la Katara no pot culminar la seva venjança sobre ell, deixant-lo viure. Després situant-se el grup a l'Illa d'Ember, ella finalment perdona Zuko i l'accepta al grup.


Amagats a l'antiga casa de la familia reial a l'Illa d'Ember, en Sokka descobreix que la Companyia de l'Illa d'Ember, un grup teatral que actua a la Nació del Foc, està estrenant una obra de teatre basada en les aventures de l'Equip Avatar. Després d'anar a veure l'obra, tots excepte la Toph i la Suki, estan furiosos i avergonyits per les representacions inexactes i exagerades. Durant l'espectacle, l'Aang li torna a manifestar a la Katara els seus sentiments cap a ella, la qual no té gens clar el que ella sent. L'obra acaba amb un possible futur, la Nació del Foc guanyant la Guerra dels Cent Anys, en que el Senyor del Foc Ozai mata l'Avatar Aang i l'Azula per la seva banda mata en Zuko.


I ja arribem a la recta final amb una mini saga de quatre episodis anomenada El Cometa Sozin. El primer s'anomena El Rei Fènix. L'Aang es disposa a lluitar contra el Senyor del Foc Ozai, però té dificultats per decidir com derrotar sense prendre-li la vida. Els seus amics l'empenyen, instant-lo a matar el Senyor del Foc, però l'Aang insisteix que va en contra de les seves creences, a més ara saben que el Senyor del Foc està disposat a cremar tot el Regne de la Terra, el que vol dir que la lluita no es pot posposar. Mentre dorm, l'Aang somnàmbul es desplaça a una illa misteriosa que apareix de sobte al mar. Els seus amics en descobrir que ha desaparegut, busquen la June per intentar que els ajudi a localitzar-lo. El Senyor del Foc Ozai es corona a ell mateix Rei Fénix Ozai, relegant la responsabilitat de Senyor del Foc a la seva filla Azula. L'Aang es desperta a l'illa desconeguda ara al mig del mar.


El següent espisodi es titula Els Vells Mestres. A l'illa misteriosa, l'Aang busca l'orientació de les seves vides passades, coneixent-ne de nous: en Roku (foc), la Kyoshi (terra), en Kuruk (aigua) i la Yangchen (aire), però els quatre insisteixen que ha de prendre la vida Senyor del Foc Ozai. L'illa es descobreix que és una Tortuga Lleó que proveeix a l'Aang amb un nou coneixement. Mentrestant, després de que la June no sigui capaç de trobar l'Avatar, en Zuko decideix trobar al seu oncle en el seu lloc, i l'Equip Avatar coneix l'Orde del Lotus Blanc, sent els principals en Pakku, en Bumi, en Jeong Jeong i en Piandao, sent el seu líder, l'Iroh. Després de reunir-se amb Iroh, amb la reconciliació entre ell i en Zuko, l'equip decideix separar-se i anar en diferents direccions per ajudar a aturar la Nació del Foc. En Zuko i la Katara van cap a la Capital de la Nació del Foc, per així allà, derrotar l'Azula, i que en Zuko, quan sigui derrotat el seu pare, ell ocupi el seu lloc com nou Senyor del Foc. En Sokka, la Suki i la Toph aniran a l'illa on hi ha la flota aèria per tal aturar-la. El Cometa Sozin finalment arriba, i el Rei Fénix Ozai es prepara per destruir el Regne de la Terra.




Arribem al quart episodi d'aquesta mini-saga final: Entrada a l'Infern. L'estabilitat mental de l'Azula comença a deteriorar-se ràpidament, a mesura que la seva coronació com a Senyora del Foc s'aproxima. En Zuko i La Katara interrompen la coronació, i l'Azula desafia al seu germà a un Agni Kai, dominant el combat el príncep. Però llavors en Zuko és greument ferit en tractar de protegir a la Katara d'un llamp de l'Azula. Finalment té lloc la trobada entre l'Aang i l'Ozai, però l'Avatar és incapaç de derrotar-lo ja que no es capaç de matar el Senyor del Foc. En Sokka, la Toph i la Suki intenten aturar la flota dirigible, però se separen durant el procés, mentre que l'Orde del Lotus Blanc batalla a Ba Sing Se per tal que la ciutat recuperi la seva llibertat.




I finalment arribem a l'últim episodi d'Avatar: L'últim mestre de l'aire titulat L'Avatar Aang. Durant la seva lluita, l'Ozai obre accidentalment desbloqueja  l'últim chakra de l'Aang que fou bloquejat pel llamp de l'Azula, el que comporta que l'Aang entri en l'Estat d'Avatar, comportant que l'Ozai estigui en inferioritat. L'Ordre del Lotus Blanc allibera amb èxit Ba Sing Se, mentre que en Sokka i la Toph i la Suki, altre cop junts, aconsegueixen desactivar totes les aeronaus. La Katara derrota a Azula i cura les ferides d'en Zuko. L'Aang en l'Estat Avatar aclapara el Senyor del Foc Ozai, i tot i així es nega a matar-lo. Torna al seu estat normal, i utilitzant el coneixement que li va donar la tortuga lleó que es tracta d'una antiga art oblidada coneguda com a Domini de l'Energia, li pren a l'Ozai el seu domini del foc, i així l'Aang mantenint-se fidel a les seves creences, derrota l'Ozai sense matar-lo. Posteriorment el recent nomenat Senyor del Foc Zuko declara la fi de la guerra, i amb l'Aang i els seus amics ho celebren junts. Finalment també l'Aang i la Katara comparteixen un romàntic petó al balcó de la teteria de l'Iroh a Ba Sing Se, sent aquest el final de la sèrie.





Les aventures de l'Aang i amics però no s'acaben aquí. Hi ha tota una sèrie de còmics que continuen la història, sent una d'elles, el que li va passar a l'Ursa en desaparèixer, i es que en Zuko ja com a Senyor del Foc va a veure el seu pare empresonat per saber on és la seva mare, evidentment sense saber-ne la resposta en aquell moment. A més la Saga Avatar continua amb una segona sèrie d'animació anomenada The Legend of Korra (La Llegenda de Korra), on se'ns presenta la Korra, la nova Avatar com a successora de l'Aang. Però tant del còmics com de la segona sèrie ja en parlarem en  una altra ocasió.