diumenge, 2 d’agost del 2015

De la MIVS a la "MAS": Constituïda la nova Mancomunitat de l'Alta Segarra

Aquest divendres 31 de juliol al vespre es va constituir el Ple de la nova Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Segarrenca en una sessió plenària celebrada a l'Ajuntament de Calaf. Abans, el ple sortint havia aprovat els comptes i l'acta de la darrera sessió celebrada.

El Ple de la nova Mancomunitat va escollir president l'alcalde de Calaf, Jordi Badia, vicepresidenta l'alcaldessa dels Prats de Rei, Cristina Mas, i tresorer l'alcalde de Sant Martí Sesgueioles, Jesús Torrents.

La primera decisió adoptada va ser canviar l'actual nom i passar-ne a dir Mancomunitat de l'Alta Segarra com expressió de la voluntat dels seus membres de treballar decididament en favor de la comarca de l'Alta Segarra.

En aquesta primera sessió també es van posar en estudi els diversos serveis susceptibles de ser mancomunats per aportar beneficis a les persones.

La Mancomunitat de l'Alta Segarra la formen els municipis de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera.
 
El plenari de la Mancomunitat de l'Alta Segarra es reunirà en sessió ordinària els darrers dijous dels mesos de gener, abril, juliol i octubre.

Per altra banda, anteriorment, el passat 23 de juliol va celebrar-se el Consell Plenari del Consorci per a la promoció de l'Alta Anoia, per definir-ne la configuració després de les eleccions municipals del 24 de maig.

Dues candidatures optaven a la presidència de l'ens: l'alcalde de Calaf, Jordi Badia, i l'alcalde de Copons, Francesc Salamé. Després d'un debat, en què Badia va defensar el paper del Consorci com a plataforma per a la creació de la comarca de l'Alta Segarra, es va procedir a la votació del nou president. El resultat va ser de 6 vots a favor de l'alcalde de Calaf, 3 vots per a l'alcalde de Copons, i 2 vots en blanc.

Centre de desenvolupament turístic

La seu del Consorci de l'Alta Anoia es troba situada al centre de desenvolupament turístic que funciona des del 2010 als Prats de Rei, al peu de la C-1412. A més de l'oficina de turisme, l'edifici acull diversos espais destinats a activitats formatives, així com una cuina-taller.

Els orígens del Consorci es remunten al 1997, amb els primers contactes per crear un ens que ajudés a dinamitzar econòmicament la zona. Actualment en formen part els ajuntaments d'Argençola, Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Copons, Pujalt, Rubió, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera, els Prats de Rei i Veciana, a més de JARC, Unió de Pagesos i l'Associació per al desenvolupament de l'Anoia.