divendres, 27 de gener del 2017

Sarah's Scribbles: Créixer és un mite

Títol: Sarah's Scribbles: Créixer és un mite
Títol original: Adulthood is a myth: A "Sarah's Scribbles" collection
Autora: Sarah Andersen
Traducció per: Alena Pons
Publicat per: Bridge Books, octubre 2016.
Format: Cartoné - 16,5x20,2cm - 120 pàgines - B/N
Preu: 14,90€

La Sarah Andersen és una jove de Brooklyn (Nova York), la qual les seves vinyetes o gargots (en anglès, scribbles), on s'hi auto-paròdia de manera casi autobiogràfica, han fet furor a internet. No en va, té 236 mil seguidors a Twitter i més d'1 milió 760 mil seguidors a Facebook.

El març del 2016 en va publicar el seu primer llibre recopilatori amb el títol Adulthood is a myth, traduït al català com Créixer és un mite, obra la qual ens la publicat Bridge Books, aquest passat octubre de 2016.

A les vinyetes d'aquest llibre, amb humor,  s'hi relaten aspectes de la vida real, com malgastar els dies fent el mandrós, ja sigui al llit sota mantes i llegint llibres, o bé mirant sèries per internet o bé enganxat a les xarxes socials,  sense fer res de profit. També tenim per exemple problemes en la socialització quan un és més aviat introvertit, o bé també com encarar i com portar a terme les relacions de parella. No falten les vinyetes dedicades a la imatge personal com per exemple la roba i el pentinat, i com que la protagonista i l'autora és una dona, tampoc hi falten els gargots dedicats al cicle menstrual. I tal al cap i a la fi tal com ens diu el títol del llibre, la temàtica general és sobre la maduració, sobre que significa fer-se gran.

Mentre hi ha còmics que sí que estan esbiaixats cap al sexe femení,  en aquest cas tot i que el punt de vista sigui femení, això no exclou pas els lectors masculins, al cap i a la fi moltes de les coses hi surten, s'hi poden sentir reflectits tant homes com dones.

Aquest no serà l'únic llibre que es publicarà dels "Gargots de la Sarah" ja de cara al proper març sortirà un segon llibre amb el títol Big Mushy Happy Lump. Per tant fent un símil amb aquest primer, de cara a finals d'any ja podríem tenir el segon. El temps dirà.