dimecres, 23 d’agost del 2017

Naruto - Guia oficial de personajes nº3: Libro de personajes

Títol: Naruto - Guia oficial de personajes nº3: Libro de personajes
Títol original: Naruto Hiden Character Official Databook nº3: Sha no Sho (NARUTO −ナルト− 秘伝 キャラクターオフィシャルデータBOOK nº3: 者の書)
Autor: Masashi Kishimoto
Traducció per: Adrià Saborido Vert (Daruma SL)
Publicat per: Planeta Cómic, juliol 2017.
Format: Rústic amb sobrecobertes, 320 pàgines, B/N i color
Preu: 9'95€

Aquest passat juliol, Planeta Cómic ha posat a la venda la tercera Guia oficial de personatges. Aquesta tercera té el nom de Libro de personajes. Aquesta, entre altres temes, se centra en els personatges i esdeveniments que han aparegut des del volum 28 al 43, o sigui de l'inici de la segona meitat del manga fins enmig de la batalla contra els Akatsuki.

Aquesta guia està constituïda de 4 capítols (ninges, expedient ninja ampliat, tècniques i creació), i entre i dins d'aquests hi apareixen diverses seccions. Veiem com s'estructura aquesta tercera guia de personatges de Naruto.

  • Naruto Best Scene: Un sèrie de pàgines on hi ha un seguit portades de capítol i escenes en color.
  • Capítol dels Ninges: Aquest es el primer capítol de la guia. S'hi inclouen 143 personatges, entre ninges i no ninges, apareguts del volum 28 al 43. A llarg d'aquest capítol també hi ha la continuació de la secció Les 100 fulles de Konoha, amb 11 comentaris més: (27) Naruto Uzumaki: la procedència del seu nom, (28) El sanguinolent destí del sharingan calidoscopi, (29) La miraculosa profecia de l'Ogama Sennin, (30) El condemnat llinatge dels Kagekage, (31) El propòsit del Quart Hokage: el misteri del segell de la guineu de nou cues, (32) El llibre que parla sobre l'existència d'"Arrel", (33) Els "dotze ninges protectors" del país del Foc, (34) L'amagatall de la Vella Gata: l'oasi dels gats perduts, (35) Revolució enmig d'una pluja fumejant, (36) Forces especials: Els ninges que donen suport a la vila des de les ombres, (37) Els jinchûriki: aquells que estan destinats a carregar amb els bijû
  • Personatges 1: Quina emoció! Classificació sobre dades de perfil aleatoris!! Alçades, pes corporal, aficions i rivals amb qui enfrontar-se.
  • Expedient Ninja Ampliat: Segon capítol de la guia on s'analitzen breument els següents 14 temes: La fundació de la Vila de Konoha, El clan Uchiha, Akatsuki, Els bijû, "Serp", El cos d'assassins d'elit, El mont Myôboku, La missió per recuperar el Kazekage, La missió de reconeixement al pont Cel i Terra, La missió de caçar els Akatsuki, La persecució de l'Itachi, L'alteració de la naturalesa, L'alteració de les formes, El progrès dels ninges
  • Personatges 2: Comparativa oficial d'alçades
  • Capítol de les tècniques: Tercer capítol de la guia on es descriuen les 115 tècniques ninja aparegudes del volum 28 al volum 43. A llarg d'aquest capítol de manera alternada hi apareixen més comentaris de les secció Les 100 fulles de Konoha, sent la segona i darrera part apareguda en aquesta tercera guia:(38) Tècniques de rastreig: descobrint a un objectiu de formes molt diferents, (39) Els principis per alterar la naturalesa del chakra, (40) Un sentiment d'arrepentiment convertit en tècnica prohibida, (41) Superant la barrera en equips de dos, (42) Tècniques mèdiques: possibles gràcies a a la saviesa i a unes habilitats sobre-sortints, (43) Tipus de tècniques il·lusòries i formes d'alliberament de les mateixes, (44) La melodia difosa al mont Myoboku, (45) Supervivència amb tècniques de fusta: útils en tot tipus de situacions, (46) Una tècnica que s'assembla enganyosament a la multiplicació oculta.
  • Personatges 3: Índex de personatges i tècniques. Índex en el qual s'hi pot trobar qualsevol dels 319 ninges i les 309 tècniques que apareixen a Formación de combate (Rin to Sho), Libro de batalla (Tô no Sho) i Libro de personajes (Sha no Sho)
  • Personatges 4: Diagrama de relacions definitiu
  • Personatges 5: Cens complet d'un total de 83 personatges! Classificació segons el grup sanguini!
  • Resultats de les votacions sobre: Escenes que més han commogut, Frases que més han captivat, Els 10 millors combats, Qui voldries que fos el teu mestre, La reina de les portades de capítol, Quin ninja t'agradaria tenir com a germà i Votació de popularitat de personatges. Les portades i escenes en color que hi ha al principi de la guia (Best scene), surten d'aquest apartat.
  • Glossari: Apartat de la guia on s'expliquen 146 termes i conceptes de Konoha entre els volums 28 i 43.
  • Capítol de la creació: Quart i darrer capítol de la guia amb esbossos inèdits, anècdotes sobre en Masashi Kishimoto, un curta historieta curta sobre com és la cara sencera d'en Kakashi Hatake, i missatge final de l'autor agraint el suport dels lectors.

Un fet curiós que ens trobem en aquesta guia, com l'anterior, és quan es fa referència a la primera, Formación de combate, se l'anomena per Libro del enfrentamiento, traducció més correcta del nom original japonès.

Així doncs fins aquest moment del 2017, amb el manga ja publicat, tenint ja disponibles tres guies, s'han publicat diversos anime comics i a principis d'any es va publicar Naruto Historia Especial: El Séptimo Hokage y el mes de la primavera escarlata.