dimarts, 10 de juliol del 2018

Alma Cubrae vol. 1: El cobrador de almas

Títol: Alma Cubrae vol. 1: El cobrador de almas
Autors: Gonzalo Torné (argument i guió), Sergio Sandoval (Argument, color i tinta) i Mado Peña (Color). Basat en ens els personatges creats per Alma Cubrae (Àngel i Jordi Rodríguez)
Publicat per: Panini Comics i Ominiky Ediciones, març de 2017
Format: Cartoné, 64 pàgines, 23.5x32 cm, Color
Preu: 20€





Des de la seva publicació el març de 2017, hi havia un còmic que en fullejar-lo per primer cop em va cridar l'atenció per la seva temàtica medieval fantàstica a més que tot i ser en castellà, alguns termes eren en català, però en tot cas mai havia fet el pas de comprar-lo. Però amb motiu del passat Saló del Còmic de Barcelona, hi va haver un fet que va comportar que definitivament el comprés: va rebre el Premi a la Millor Obra per Votació Popular del 2017. El còmic en qüestió és Alma Cubrae volumen 1: El cobrador de almas, de Gonzalo Torné, Sergio Sandoval i Mado Peña. El vaig adquirir a l'estand de Panini Comics, editorial que l'ha publicat en col·laboració amb Ominiky Ediciones. Aquest còmic va ser la segona compra no planificada del Saló.

L'origen del còmic es troba en Alma Cubrae, una companyia d'espectacles de fantasia medieval i recreació històrica, nascuda el 2006, de la mà dels germans Àngel i Jordi Rodríguez. Juntament amb un grup d'amics han recuperat oficis oblidats fent possible la creació de les seves pròpies armadures, armes i vestuari, tot esdevenint un referent del seu àmbit.

En aquest primer volum d'Alma Cubrae, se'ns introdueixen els primers elements del que ha de ser una història més o menys llarga. En unes primeres pagines introductòries se'ns explica que els homes van arribar fa segles a Euraclea, van construir Ansburg, Pedrabruna i Gorjablanca, van exterminar als nadius i van crear un cos especial per allunyar la guerra de les ciutats dels homes: la Guàrdia Blanca. Amb el pas del temps la pau exterior es va anar establint, però la pau interior es va anar esquerdant, Ansburg i Pedrabruna van entrar en guerra. Finalment però va arribar una peculiar pau. Després d'això arriba el present.
 
Ara, temps després de la pau, una gran expedició de la Guàrdia Blanca es dirigeix cap a les terres dels pantans, allà on hi viuen els colons i sent Taf la ciutat predominant. En Bernat de Cors és qui encapçala aquesta missió per saber per últimament no en reben notícies. Sembla que hagi de ser ordinària però a mesura que es vagin endinsant en les terres dels pantans i ja en arribar a la ciutat de Taf veuran que hi ha quelcom misteriós i fosc al darrere de tot plegat. Quelcom desconegut i monstruós s'ha despertat imposant el seu domini sobre els homes. Serà capaç la Guàrdia Blanca de fer-hi front? 
 
En acabar la seva lectura, m'ha deixat amb ganes de més, de saber com continuarà. Afortunadament el segon volum ja està en preparació, tal com van anunciar al perfil de Twitter d'Alma Cubrae a finals de maig i a principis de juny en van anunciar la seva edició en neerlandès per Dark Dragon Books. 
 
Estem davant doncs d'una obra de fantasia medieval, presentada en una excel·lent edició, mida gran, tons platejats a la coberta i en cuir, que a mesura que vagi creixent anirem gaudint de la Guàrdia Blanca tot defensant Euraclea dels perills foscos que aniran emergint.