dissabte, 21 de juliol del 2018

Knights of Sidonia vol. 1

Títol: Knights of Sidonia vol. 1
Títol original: Sidonia no Kishi (シドニアの騎士, Cavallers de Sidonia) vol. 1 
Autor: Tsutomu Nihei
Traducció de: Marc Bernabé (Daruma Serveis Lingüístics)
Publicat per: Panini Comics, octubre de 2017
Format: Volum B6 - 130x180 mm - Rústic amb sobrecobertes - 180 pàgines - B/N i color
Preu: 8.95€





Knights of Sidonia és l'obra més recent d'en Tstomu Nihei, l'autor de Blame! i Biomega, les quals aquestes dues, Panini Comics va recuperar el juny de l'any passat, publicant-ne les Master Edition i la Ultimate Edition respectivament. El primer volum de Knights of Sidonia fou novetat d'octubre de l'any passat, retardant-se als primers dies novembre. En el meu cas el vaig comprar el passat febrer, tenint llavors el primer de Blame! Master Edition i havent decidit llavors endinsant-me en les obres d'en Nihei. 

He acabat de llegir aquest primer volum, tenint ja els quatre primers volums de Knights of Sidonia. Així, si ja fa temps que el tinc per què l'he llegit ara? La principal raó és que he seguit com a ordre de lectura, l'ordre de publicació per part de Panini de les tres obres d'en Nihei: Blame! ME 1, Biomega UE 1, Blame! ME 2, Biomega UE 2, Blame! ME 3 i Knights of Sidonia 1. Alhora que les anava alterant doncs amb altres lectures. Això doncs ha fet que la seva lectura s'hagi fet esperar. A partir d'ara, el criteri de la lectura continuarà sent el mateix: Blame! ME 4 (que ja el tinc), Knights of Sidonia vols. 2, 3 i 4, i a partir d'aquí anar continuant amb la resta de volums d'aquestes dues sèries, i així acabant una i anar-me posant al dia amb l'altra. 

Feta aquesta introducció, parlem de què ens trobem en aquest primer volum. Com a protagonista tenim en Nagate Tanikaze un xicot que viu a la part més profunda del que es que coneix com a Sidonia. Les circumstàncies, de manera accidental, el portaran a anar-se'n i anar a parar a la part de Sidonia on resideix la gent. Fins llavors no havia vist ningú més a part del seu avi. La veritat se'ns va revelant, Sidonia és una nau interestel·lar, sent l'últim reducte de la humanitat. Fa mil anys el Sistema Solar fou destruït per una espècie extraterrestre anomenada Gauna, i encara avui són una amenaça per Sidonia i els humans. Ara en Nagate és veritablement conscient de la realitat que l'envolta i a més ha estat escollit per pilotar el famós Tsugumori, un dels robots de combat anomenats Guardians. En la seva primera missió juntament amb altres pilots per obtenir recursos es trobaran amb un Gauna, i ell serà qui s'hi enfrontarà. Serà també el primer sidonià a fer-ho després de molt de temps, i entre això i que és el pilot del Tsugumori, li comportarà rivalitats i amistats.   

La lectura d'aquest primer volum, mostrant una nau navegant per l'espai com a últim reducte de la humanitat i amenaçada per una altra espècie, m'ha recordat sense cap dubte a la "nova" Battlestar Galactica de la qual n'he vist la minis-sèrie inicial i la primera temporada. Sí, tinc pendent des de fa temps recuperar-la i veure-la sencera. En una breu recerca per internet, no sóc l'únic que també ha vist aquests elements en comú i segurament n'hi hagi més. No he trobat si de debò en Tstumou Nihei s'hi ha inspirat com a petit homenatge. En tot cas l'autor, sí que s'ha utilitzat aspectes de ñes seves dues altres obres, tot i diferir de la temàtica. Knights of Sidonia és del gènere mecha, no és pas tan fosca i inclou humor, el primer capítol en té bones dosis i també al llarg volum, i a més té molt més text que les altres dues obres, el silenci no és un element propi d'aquesta història. Com a semblances tenim les mega-estructures que també s'hi fan presents, en mostrar-se l'interior de Sidonia, els Gauna ens recordaran als drones de Biomega, i per altra banda la superarmament també és un element comú.

Al llarg dels 15 volums de què consta Knights of Sidonia, veurem com se les apanyarà en Nagate Tanikaze en aquesta nova vida que acaba de començar, com pilot del Guardià Tsugumori, lluitant contra els Gauna tot protegint Sidonia i els humans.