divendres, 10 d’agost del 2018

Descobrint els Arbres Singulars de Sant Guim de Freixenet

El passat diumenge 5 d’agost de 2018, al matí, aprofitant la Festa Major de Sant Guim de Freixenet, el Centre d’Estudis Segarrencs va organitzar una excursió de descoberta dels arbres singulars del municipi. Tot plegat, es pretenia mostrar els primers fruits del treball de camp del projecte d’Inventari d’Arbres Singulars de la Segarra. El municipi de Sant Guim de Freixenet és un dels que presenta un nombre destacat d’arbres fins ara mai catalogats.

L’excursió, es va realitzar amb èxit de participació, de totes les edats, originaris de diverses localitats, guiats per en Daniel Espejo, coordinador del projecte. Es van visitar 11 dels 15  arbres singulars inventariats, a data d’avui, admirant en tots ells la seva longevitat i grans dimensions. Destaquen alguns arbres per la seva monumentalitat, com és el cas de”l’Alzina grossa”, del camí vell a la Rubiola, amb un tronc de gairebé 4 metres de perímetre, i una capçada enorme, tocant a terra; o el cas de l’Alzina de Cal Pere Vidal, prop del nucli de Freixenet de Segarra, imponent arbre que convida a abraçar-lo.

https://cestudissegarrencs.files.wordpress.com/2018/08/snapshot-119-lalzina-foto-del-grup-de-la-sortida.jpg?w=616
Grup de participants a l’ombra de l’Alzina grossa del camí vell a la Rubiola.
Foto: Daniel Espejo, agost 2018

Tots aquests arbres són patrimoni natural de Sant Guim de Freixenet, que han sobreviscut fins als nostres dies, reconeguts pels veïns del poble. El Centre d’Estudis Segarrencs proposarà a l’ajuntament la  declaració d‘Arbres d’Interés Local per a cada un d’aquest arbres exemplars, figura de protecció prevista per la legislació catalana.