divendres, 7 de desembre del 2018

Shin Mazinger Zero vol. 1

Títol original: Shin Mazinger Zero (真マジンガーZERO) vol. 1
Autors: Go Nagai (Idea original), Yoshiaki Tabata (Guió), i Yuuki Yugo (Dibuix)
Traducció per: Marcelo Vicente
Publicat per: Editorial Ivrea, octubre de 2018
Format: Rústic amb sobrecoberta, volum B6 (128x180), 200 pàgines, B/N i color
Preu: 8,5€

El passat octubre es va estrenar una nova sèrie de manga de l'univers Mazinger Z d'en Go Nagai titulada Shin Mazinger Zero amb en Yoshiaki Tabata al guió i en Yuuki Yugo al dibuix, i la qual va ser una de les compres del passat Saló del Manga de Barcelona.

Aquesta nova obra que ha començat a publicar l'Editorial Ivrea que consta de 9 volums, va ser publicada a la revista mensual Champion RED de l'editorial Akita Shoten, des de juny de 2009 al desembre de 2012.

Shin Mazinger Zero és un reinici del manga clàssic establint una nova història. Tot i que de Mazinger Z, l'anime l'he vist, fa temps d'això, el manga no l'he llegit pas, els quals pel que tinc entès difereixen sent el manga més fosc que la versió animada, i  aquest és el camí que segueix aquesta nova història tal com podem comprovar en aquest primer volum. Se'ns presenta un argument violent, fosc i adult, amb presència de sang i elements "gore" com també elements de caràcter sexual. Tot plasmat en dibuix modern i atractiu però amb fidel alhora a l'obra clàssica.

Aquest primer volum és introductori. Se'ns mostra un món completament destruït per un déu dimoni creat per l'home, el robot Mazinger Z. Només queda en vida un sol humà el qual està decidit a aturar-lo sigui com sigui, en Koji Kabuto, i amb aquests dos ja en escena apareix un misteriós personatge, un robot humanoide d'aspecte femení, la Minerva X. Aquesta mata en Koji, però amb això permet que el seu esperit pugui viatjar pel temps, per tal que vagi a parar en una realitat o món on en Koji pugui controlar realment en Mazinger Z. I és que en moltes realitats, ni pilotant el robot, en Koji ha acabat sucumbint a la foscor d'en Mazinger Z, tal com se'ns mostra en la història central d'aquest volum. Però finalment ens trobem en una realitat, ja a les darreres pàgines del volum, on en Koji controla en Mazinger Z i lluita conjuntament amb la Sayaka Yumi i el seu robot Afrodita A contra les bèsties mecàniques del doctor Hell. Sembla que la Minerva X ha aconseguit trobar un món on l'absoluta destrucció és s'ha evitat però ella també amaga els seus secrets.

L'edició d'Ivrea és fidel a la japonesa, amb volums d'unes 200 pàgines en format B6, i algunes d'elles en color, tal com ja passa en aquest primer volum. La periodicitat del manga serà mensual, tot i que la web de l'editorial està una mica desactualitzada, segons SD Distribuciones el segon volum sortirà el pròxim 27 de desembre. Aquest desembre, la setmana que ve, també Ivrea inicia Devilman Grimoire, una nova versió del clàssic d'en Go Nagai, Devilman, novetat que segurament també caurà.