dilluns, 13 de juliol del 2020

Batman/Tortugas Ninja III

Títol: Batman/Tortugas Ninja III
Títol original: Batman/Teenage Mutant Ninja Turtles III nº1-6
Autors: James Tynion IV (guió), Freddie E. Williams II i Kevin Eastman (dibuix), Jeremy Colwell (color). Portades de Freddie E. Williams II i Kevin Eastman.
Batman creat per Bob Kane amb Bill Finger
Tortugues Ninja (Teenage Mutant Ninja Turtles) creades per Kevin Eastman i Peter Laird 
Traducció per: Guillermo Ruiz Carreras
Publicat per: ECC Ediciones, juny 2020
Format: Rústic - 144 pàgines - Color
Preu: 14'95€


Com a novetat d'aquest passat juny, es va publicar la tercera i darrera part de l'entrecreuament Batman/Tortugas Ninja. D'aquesta tercera part ja en tenia notícies de la seva preparació als EUA, quan es va anunciar el febrer de 2109.  El febrer d'enguany, ECC en va anunciar la seva sortida per l'abril però per motius més que coneguts, va ser impossible, ajornant-se la seva sortida doncs fins al passat juny.

Recollint els sis números individuals que es van publicar del maig de 2019  a l'octubre del 2019, aquest Batman/Tortugas Ninja III podria tenir com a subtítol  Crisis con caparazón (Crisis in a half shell), ja que així es titulen cada una de les sis parts. Si a la primera aventura van ser els Herois de Mitja Closca els qui van visitar Gotham City i en la segona aventura fou el Cavaller Fosc qui va visitar Nova York, en aquesta tercera tenim l'entrecreuament definitiu, un món on ambdós universos estant completament barrejats, com si així hagués estat sempre.

En Bruce Wayne, després de la mort dels seus pares fou criat pel mestre Splinter, juntament amb les Tortugues, esdevenint doncs cinc germans. Ja de grans es dediquen a lluitar contra el crim que amenaça la pau i tranquil·litat de New Gotham City, en Bruce com un Batman ninja i les Tortugues vestits d'una manera peculiar tal com si presentessin característiques d'altres personatges. Els nostres herois lluiten contra el Clan dels Somriures amb l'Home Rialler al capdavant, un individu que sempre riu i que porta uns elements metàl·lics afilats peculiars. I tal com són bons i dolents, allà on viuen, és ben normals per ells, així ho han viscut sempre.

Però aquesta realitat sembla ser no tan real com aparenta. Alguna cosa no quadra, en Bruce té uns somnis misteriosos i a l'Home Rialler l'ha anomenat per Joker, i tot s'acabava capgirant quan un peculiar individu apareix davant dels nostres herois, una tortuga mutant i ninja  però en blanc i negre, presentant-se com en  Raphael de les Tortugues Ninja originals, les progenitores de totes les que han aparegut al llarg del multivers. De mica en mica s'anirà sabent tota la veritat, i és que aquest món, en realitat una barreja de dos mons diferents, ha creat per un dels grans enemics de les Tortuges Ninja, en Krang, per tal d'aconseguir el poder absolut, un món fet a la seva mida.

Només recordant qui realment són, d'on provenen realment, qui són els seus amics, qui són els seus enemics, saber doncs la veritat, permetrà poder enfrontar-se amb condicions contra en Krang i el seu malèfic pla i que tot torni a la que és la veritable normalitat.

En James Tynion IV i Freddie E. Williams II han tornat a fer una magnífica feina tant en el guió com en el dibuix, on també hi ha participat activament un dels co-autors originals de les Tortugues Ninja, en Kevin Eastman, a part de fer les 6 portades alternatives, que s'inclouen al final del volum.  El color ha tornat a recaure a en Jeremy Colwell. Un volum que inclou acció, intriga, humor i nostàlgia amb el qual es fa tot un homenatge als 80 anys de la creació de Batman (1939 - 2019) i als 35 anys de Teenage Mutant Ninja Turtles (1984 - 2019). Sense cap manera de dubte com ja he dit abans, l'entrecreuament definitiu entre els dos universos.


Batman/ Tortugas Ninja vol. 1, 2 i 3.
Publicats per ECC el setembre de 2016, l'octubre de 2018 i el juny de 2020

Al llarg de la seva existència les Tortugues Ninja s'han entrecreuat amb altres obres i pel que fa al còmic, primer fou amb Usagi Yojimbo (Planeta Cómic). Després, fa pocs anys, es van estrenar els entrecreuaments amb els Caçafantasmes (Fandogamia), i amb en Batman (ECC). I més recentment, estrenant-se el desembre de l'any passat i acabant-se de publicar aquest passat juny, els nostres Quelonis Mutants s'han entrecreuat amb els Mighy Morphin Power Rangers, els originals. Sense cap manera de dubte als EUA tenen un excel·lent reconeixement, però aquí de moment cap editorial s'anima a publicar el gran univers de còmics que tenen les Teenage Mutant Ninja Turtles actualment a IDW Publishing, començant per la sèrie regular.