dijous, 24 de setembre del 2020

Knights of Sidonia

Títol: Knights of Sidonia
Títol original: Sidonia no Kishi (シドニアの騎士, Cavallers del Sidonia)
Autor: Tsutomu Nihei
Traducció de: Marc Bernabé (Daruma Serveis Lingüístics)
Publicat per: Panini Comics, novembre de 2017 - agost de 2020
Format: Rústic amb sobrecobertes - Volum B6 (130 x 180 mm) -  180 pàgines aprox. - B/N i color
Núm. de volums: 15
Preu: 8.95 €/volum. 134,25 € en total



 
Després d'haver publicat la Ultimate Edition de Biomega, i tot publicant la Master Edition de Blame!, Panini Comics a la tardor de 2017 va començar a publicar  Knights of Sidonia, llavors l'obra més recent d'en Tsutomu Nihei, l'autor de les també dues obres mencionades. El primer volum de Knights of Sidonia fou novetat de novembre d'aquell any, retardant-se uns quants dies, ja que havia d'haver sortit a l'octubre. En el meu cas, vaig començar la col·lecció el febrer de 2018, i al setembre ja em vaig posar al dia fins on havia publicat Panini, el volum 8, i a partir d'aquest, quan sortia un nou volum, el comprava, fins aquest a arribar a aquest 15è volum, publicat el passat agost, amb què es tanca la sèrie. 

Knights of Sidonia fou publicat originalment a la revista Afternoon de Kodansha de l'abril de 2009 al setembre del 2015, constant de 78 capítols recopilats en 15 volums.  



Introduïm-nos en la història a partir del que passa en el seu primer volum. En Nagate Tanikaze, el protagonista, és un xicot que viu a la part més profunda del que és que es coneix com a Sidonia. Les circumstàncies, de manera accidental, el portaran a anar-se'n i anar a parar a la part de Sidonia on resideix la gent. Fins llavors no havia vist ningú més a part del seu avi. La veritat se'ns va revelant, Sidonia és una nau interestel·lar, sent l'últim reducte de la humanitat. Fa mil anys el Sistema Solar fou destruït per una espècie extraterrestre anomenada Gauna, i encara avui són una amenaça per la nau Sidonia i els humans. Ara en Nagate és veritablement conscient de la realitat que l'envolta i a més ha estat escollit per pilotar el famós Tsugumori, un dels robots de combat anomenats Guardians. En la seva primera missió juntament amb altres pilots per obtenir recursos es trobaran amb un Gauna, i ell serà qui s'hi enfrontarà. Serà també el primer sidonià a fer-ho després de molt de temps, i entre això i que és el pilot del Tsugumori, li comportarà rivalitats i amistats. 
 
Serà tota una aventura espacial, en la qual els humans del Sidonia s'hauran d'enfrontar constantment amb els Gauna, com veurem al llarg del manga, veient com progressen uns i altres, i també les interioritats i les històries personals de molts dels seus personatges,  al llarg d'aquesta lluita a contra-rellotge amb la supervivència del Sidonia i per tant de la humanitat com a gran objectiu d'en Nagate Tanikaze i tota la resta de la tripulació de la nau.

Quan vaig llegir el primer volum, mostrant una nau navegant per l'espai com a últim reducte de la humanitat i amenaçada per una altra espècie, em va recordar sense cap dubte a la "nova" Battlestar Galactica de la qual en vaig veure la mini-sèrie inicial i la primera temporada al desaparegut Canal 3XL, quedant-me pendent acabar de mirar-la. Desconec si al seu moment en Tstumou Nihei va inspirar-s'hi per crear Knights of Sidonia. En tot cas l'autor, sí que s'ha utilitzat aspectes de les seves dues altres obres, les mencionades Blame! i Biomega, tot i diferir-ne argumentalment. Knights of Sidonia és del gènere mecha i una òpera espacial, no és pas tan fosca com les altres i inclou molt d'humor, el primer volum en té bones dosis i també al llarg del manga, i a més té molt més text que les altres dues obres, el silenci no és un element propi d'aquesta història, és una obra on predominen les interaccions i converses entre els personatges. Com a semblances tenim les mega-estructures que també s'hi fan presents, en mostrar-se l'interior del Sidonia, els Gauna ens recordaran als drones de Biomega, i per altra banda la el fet de voler superar-se i millorar també és un element comú.

Les pàgines inicials de la majoria de volums són en color, a més alguns d'ells tenen contingut extra com il·lustracions o historietes personals de l'autor. 

Veurem doncs si entre les reedicions de Biomega i Blame! i la publicació de Knights of Sidonia han estat fructíferes per Panini Comics, i així podem gaudir de reedicions d'altres obres d'en Tsutomu Nihei com NOiSE (Volum únic, Glénat, 2003) o Abara (2 volums, Panini Comics, 2009) o bé la publicació de l'obra més recent d'en Tsutomu Nihei titulada Aposimz. Ningyō no Kuni (人形の国, País de nines), de la qual fins al moment hi ha 5 volums.