divendres, 23 d’abril del 2021

Queen Emeraldas

Títol: Queen Emeraldas
Títol original: Queen Emeraldas (クィーンエメラルダス)
Autor: Leiji Matsumoto
Traducció de: Marc Bernabé (Daruma Serveis Lingüístics)
Publicat per
: Satori Ediciones, gener i febrer de 2021
Format
: Rústica amb sobrecobertes - Volum doble A5 (150 x 21 mm) -  416 i 424 pàgines - B/N
Núm. de volums
: 2
Preu
: 21 €/volum. Total = 42 €

Fa unes setmanes vaig publicar la ressenya de Mi vida sexual y otros relatos eróticos d'en Shôtaro Ishinomori, publicat per Satori Ediciones el desembre de 2018. Abans de llegir-lo, havia llegit el primer volum d'un altre manga publicat per aquesta editorial, i per tant amb aquell m'estrenava també amb l'editorial asturiana. Ara he llegit el seu segon i darrer volum. Parlo de Queen Emeraldas, d'un altre gran mangaka com és en Leiji Matsumoto, sent una de les obres cabdals del seu Leijivers, juntament amb Capità Harlock o Galaxy Express 999.

L'anunci de la seva llicència per part de Satori, ens va arribar al 25 Manga Barcelona del 2019, i per tant esperàvem la seva publicació en algun moment del 2020, però per motius més que obvis i coneguts, i que encara arrosseguem, la seva publicació finalment ha arribat aquest 2021, el gener i febrer, publicant-se els seus dos volums respectivament amb què s'ha editat l'obra.

De Queen Emeraldas, en Leiji Matsumoto inicialment en va publicar un one-shot a la revista Princess d'Akita Shôten el 1975. Anys més tard, es va tenir lloc la seva serialització a la Weekly Shonen Magazine de Kodansha entre el 1978 i el 1979, recopilant-se originalment en quatre volums. Entre el 1998 i el 1999, se'n va realitzar un anime de 4 episodis, que l'abril de 2003 ens va arribar doblat en català.

N'Emeraldas és una pirata espacial que viatja tota sola i lliure per l'espai sideral a bord de la imponent nau pirata Queen Emeraldas. Venerada per uns, temuda pels altres, no hi ha res que l'aturi en el seu camí tot recercant quelcom que només ella sap. Al llarg del seu viatge en solitari coneixerà un noi, en Hiroshi Umino, amb qui coincidiran en diferents moments. En Hiroshi té un somni, tenir una nau pròpia per navegar lliurement,  i aquest somni és admirat per l'Emeraldas, i així, en diferents moments la pirata ajudarà el noi.

Aventura rere aventura, també hi haurà moments per veure part del passat de la pirata, per exemple, com es fa la seva característica cicatriu i com troba la nau Queen Emeraldas, amb la qual per coincidència del destí, o no, comparteixen nom. I com obra del Leijivers, els dos homes més importants de l'Emeraldas, també hi faran aparició, un amb més protagonisme que l'altre: en Tochirô Ôyama i en Harlock. Veurem doncs com es van conèixer aquests tres importants personatges.

Un manga on és barreja l'space opera i l'space western, gèneres característic de la casa: així naus, viatges espacials, i ciutats futuristes, conviuran amb els típics pobles dels westerns amb els seus saloons, localitzats en planetes desèrtics. Aquests són els escenaris d'una de les grans dones del manga, la pirata Emeraldas.  

Tal com ja vaig fer notar a la ressenya de Mi vida sexual y otros relatos eróticosSatori sap fer unes magnífiques edicions i els dos volums de Queen Emeraldas no són pas cap excepció: Sobrecobertes internament il·lustrades, cobertes en color i de regal, punts de llibre. Les imatges que mostro més avall ho il·lustren prou bé. A part de la presentació i disseny, també hi ha el contingut, i és que cada volum inclou dues històries autoconclusives, i el segon volum hi ha una entrevista a l'autor, amb motiu de la publicació original d'aquesta nova edició del manga. Estem parlant d'una edició completa en continguts i amb disseny. Única en tots els sentits, tota una delícia. 

 

I per acabar, fent una referència a l'anime, tal com diu l'Emeraldas al primer episodi: Només hi ha dues naus que tenen el dret d'arborar la calavera: L'Arcàdia del Capità Harlock i la meva nau, la Queen Emeraldas.