diumenge, 13 d’agost del 2023

Mighty Morphin Power Rangers vol. 6

Títol:
Mighty Morphin Power Rangers vol. 6
Títols originals: Mighty Morphin Power Rangers #40-45 i Go Go Power Rangers #21-26
Autors: Guió: Ryan Parrot i Sina Grace. Dibuix: Daniele di Nicuolo, Francesco Mantarino i Daniel Bayliess. Color: Walter Baiamonte, amb assist. de Daniele Ineuso, Katia Rinalli i Igor Monti; i Raúl Anguul. Portada de Jamall Campbell
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, juliol de 2023
Format: Cartoné - 17 x 26 - 320 pàgines -  Color
Preu: 26 €

 
Després de la publicació de Mighty Morphin Power Rangers vol. 5, l'abril de 2023, amb l'arc argumental de Más allà de la Red (Beyond the Grid) i els volums 5 i 6 de Go Go Power Rangers, el maig i el juny, aquest juliol de 2023, va publicar-se el volum 6 de Mighty Morphin Power Rangers, que iniciant-se l'arc argumental Un Mal Necesario (Necessary Evil), coneixerem les conseqüències del que va succeir després de l'esdeveniment Red Quebrada (Shatterd Grid).

Aquesta nova sèrie de còmics dels coneguts superherois americans es va estrenar el 2016 per Boom! Studios publicant-se fins a 55 capítols recollits originalment en 14 volums, amb ella es va modernitzar i va redefinir des dels seus fonaments l'univers dels Power Rangers, millorant-lo i transformant-lo per sempre. Es va ampliar amb sèries derivades com la mencionada Go Go Power Rangers, les quals es publiquen en paral·lel i en l'ordre en què originalment van veure la llum als Estats Units. Els esdeveniments especials, com Red Quebrada i Un Mal Necesario, combinen números d'ambdues sèries per facilitar la continuïtat de la lectura i inclouran extres com a històries curtes i especials. Així Moztros va publicar un pla de llançament dels còmics de Power Rangers per saber com es publicarien, però en aquests darrers volums ho han canviat. Així el volum sis de GGPR ja té un contingut diferent del que estava planejant, incloent-hi els dos capítols especials: Rangers para siempre (Forever Rangers) i Vuelta al cole (Back to School), per tant, el volum 7 de GGPR, tindrà el contingut que en principi estava planejat pel volum 6. Per part de MMPR, es manté el planificat.

Aquest volum sis de Mighty Morphin Power Rangers estrena l'arc argumental Un Mal Necesario. En aquest veurem les conseqüències de Red Quebrada des de dos punts de vista diferents, ja que, per una banda, s'inclou sis capítols de MMPR i per altra, sis de GGPR, que es van alternant entre ells, en el següent ordre: MMPR #40, GGPR #21... fins a MMPR #45 i GGPR #26. Temporalment, la línia MMPR va més avançada que la de GGPR.

A la línia principal MMPR, en Tommy Oliver ja sent el White Ranger, és el nou líder dels Power Rangers, que a més ha patit una reestructuració. En Jason, en Zack i la Trini han deixat l'equip per anar-se'n a una conferència de pau a Suïssa i han estat substituïts per en Rocky DeSantos, l'Adam Park i l'Aisha Campbell respectivament. Els nous Rangers malgrat que fa temps que ho són, encara se senten una mica incòmodes comparats amb els tres veterans de l'equip. D'alguna manera encara els hi falta molta corda perquè els engranatges funcionin finament. A més en Tommy també se sent insegur com a líder, i és que en Jason va deixar el llistó ben alt. Però de debò en Jason, en Zack i la Trini han anat a una conferència de pau? Doncs no. En realitat han esdevingut membres d'un nou equip de rangers, els Omega Rangers, amb una missió ultasecreta, de la qual els seus amics no en saben res, lligada a les conseqüències dels fets de Red Quebrada.

Però que ha passat per trobar-nos en la situació que té lloc en aquest present de MMPR? Això ens ho expliquen els capítols de GGPR. L'univers s'ha reconstituït després de la batalla final contra en Lord Drakkon, amb la intervenció de diferents equips de Power Rangers, però la pau és efímera, i un nou enemic a substituït la Rita Repulsa, el temible Lord Zedd. Per fer-hi front, en Jason, en Zack, la Billy, la Trini i la Kim posseeixen uns nous zords, els Thunderzords, mentre que en Tommy, amb la seva moneda del drac sense poders, se sent desplaçat i inútil en aquesta nova situació, malgrat els múltiples intents de restaurar els seus poders. Enmig del nou conflicte en Jason ha conegut algú que comportarà que canviï la seva vida d'una manera radical, i com a conseqüència d'això, en Tommy s'encamina cap a una aventura per aconseguir uns nous poders, i així poder tornar a ser un Ranger en actiu altre cop.

Ens trobem immersos en plena segona temporada de la sèrie, i a través d'aquest arc argumental, Un Mal Necessario, se'ns explicarà d'una altra manera els dos fets més rellevants que hi van tenir lloc: com en Tommy esdevé el White Ranger, la nova versió dels dos episodis de la segona temporada de la sèrie, White Light (Llum Blanca); i també a la vegada, amb un nou context a com en Rocky, l'Adam i l'Aisha substitueixen en Jason, en Zack i la Trini.

Cada capítol, al principi i final té la seva portada oficial i l'alternativa. Per part dels capítols de MMPR, les oficials són de Jamall Campbell i les alternatives són de  Kris Anka. Per part dels capítols de GGPR, les oficials són d'Amelia Vidal, Ivan Shavrin i Jlou, i les alternatives de Gleb Melinkov amb disseny de Dylan Todd, i Amelia Vidal. Al final del volum també hi tenim una àmplia galeria de portades alternatives de diferents autors: Miguel Mercado (#40), Diego Galindo (#44), i  Kris Anka amb disseny de Dylan Todd (#40 a 45), creant unes portades són unes fitxes d'en Tommy, en Rocky, la Kim, en Billy, l'Aisha i l'Adam. Per part de GGPR, tenim sis portades (#21 al #26) de Miguel Mercado amb disseny de Dylan Todd, que són les típiques fotos dels anuaris escolars, que podem veure en moltes sèries estatunidenques, a més de sis portades més, de Johanna The Mad amb disseny de Dylan Todd, per cada un dels sis rangers que són publicacions del que coneixem com a Instagram. Finalitzem la gàleria, amb una portada del número 45 de MMPR de Diego Galindo. 

La història d'Un Mal Necesario conclourà amb Go Go Power Rangers vol. 7 que es publicarà, segons SD,  el 28 de setembre, i que conté els capítols  #46-50  de Mighty Morphin Power Rangers i els #27-32 de Go Go Power Rangers.

Go Go Power Rangers vol. 7
Moztros, setembre de 2023

A més segons el pla editorial, l'octubre es publicarà Mighty Morphin Power Rangers: Pink, i el novembre, MMPR vol. 7.