dimecres, 11 d’abril del 2012

Mouse Guard: Llegendes de la Guàrdia

Títol Original: Mouse Guard: Legends of the Guard
Autors: David Petersen i altres
Publicat per: Norma Editorial, abril 2012.
Format: Cartoné amb sobrecoberta, 144 pàgines, Color
Preu: 18€
Web Oficial: Mouse Guard


PREMI EISNER A LA MILLOR ANTOLOGIA 2011 

Tal com explica David Petersen al pròleg de Mouse Guard: Llegendes de la Guàrdia, aquest projecte va ser concebut en veure ell, com dos col·laboradors que van realitzar il·lustracions per Tardor 1152 captaven l'essència de la seva obra, i els va convidar a que hi participessin. Donant-hi voltes per tal que no és trenques la continuïtat de Mouse Guard, va pensar una sèrie on es recollís les històries convidades. A mesura que va anar parlant amb autors que admirava per tal que hi participessin com també amb Archaia, editorial que publica les seves obres, aquest projecte es va anar fer realitat.

Cada autor convidat realitzaria la seva història segons el seu propi estil, i David Petersen s'ocuparia d'enllaçar aquestes històries per tal que tot el conjunt tingui sentit. Així doncs el resultat final és aquest volum de Llegendes de la Guàrdia

El lector se situa a la Taverna del Carreró de June, a Barkstone, on els ratolins es reuneixen per gaudir de l'hospitalitat de la seva mestressa, la June. Un vespre, tot parlant dels deutes que tenen els clients amb ella, la June proposa una competició, la qual consisteix en que cada client expliqui una història, i la millor de totes, a parer de la June, el client que l'hagi explicat tindrà el deute perdonat.

Seran en total 13 històries explicades per els següents ratolins: Nigel, Tristam, Kole, Fenton, Caitlin, Wyatt, Fyffe, Aynslee, Ewyn, Haggen, Vaughn, Bowen i Carver. I les històries que expliquen cada un respectivament són:

- La batalla del ratolí del falcó i el ratolí de la guineu, de Jeremy Bastian
- Un tracte en la foscor, de Ted Naifeh
- Oleg el savi, d'Alex Sheikman i Scott Keating
- Potencial, de Sean Rubin i Alex Kain
- L'escorxador i el gripau, de Terry Moore
- Worley i l'ermini, de Gene Ha i Lowell Francis
- Un ratolí que es deia Guineu, de Kaite Cook
- El crític, de Guy Davis
- La balada de Nettledown, de Nate Pride
- El corb, de Jason Shawn Alexander i Travis Ingram. Basat en el poema d'Edgar Allan Poe
- El lleó i el ratolí, de Craig Rousseau
- La història de Bowen, de Karl Kerschl
- Corona de plata, corona d'or, de Mark Smylie

Com a extres, tenim un epíleg el qual també és una història convidada, de Joao Lemos; una galeria amb la imatges de les cobertes dels capítols individuals, després recollits en aquest volum; els ratolins que intervenen en la taverna; el plànol de la taverna; el mapa dels Territoris Ratolí, i breus biografies dels autors convidats.
     
Després de Tardor 1152 i Hivern 1152, la Saga Mouse Guard continua amb el futur àlbum La Destral Negra, història que està en proces de creació. Aquest és una preqüela dels dos àlbums anteriors on s'explicarà com en Celanawe va obtenir la Destral Negra. Per altra banda també s'espera que hi hagi un segon volum de les Llegendes de la Guàrdia.

Actualització 13-04-2012
Podeu llegir una entrevista a David Petersen per part Norma Editorial, aquí.

1 comentari:

scaramanga ha dit...

I doncs, Lupus, què caurà per Sant Jordi? Jo penso comprar oportunitats a la llibreria Gigamesh de Barna, que regalen llibres que després es valoren entre 10-12 € quan acaba la promoció. Ja em diràs. Espero que a mon germà no se li acudixi regalar-me res del Barça, encara que era d'esperar que un dia o altre.