dimecres, 29 de maig del 2013

Torpedo vol. 4

Títol original: Torpedo 1936
Autors: Enrique Sánchez Abulí (Guió) i Jordi Bernet (Dibuix)
Publicat per: Ediciones Glénat, juny 2008
Format: Rústic, 144 pàgines, B/N
Preu: 15€







Tornem amb les aventures d'en Luca Torelli en el seu quart volum. 

En aquest quart volum s'hi recull els següents àlbums: Els diners no ho són tot, El partit i El sòrdid. En el segon s'hi recopila la història "Lolita", que en algunes ocasions s'ha censurat pel tema que s'hi tracta.

  • Els diners no ho són tot. Recopila: L'altra cara de la monada; Les set vides del gat; El colom de la pau; Els diners no ho són tot; i Escopiré sobre la vostra tomba
Comencem  amb un aventura ben peculiar. En Luca es ficarà en problemes en un local d'ambient gay, per sort se'n surt intacte, en Rascal però ja és una altra cosa. En la següent, en Luca té un malson, un de debò i ben real. A la tercera, en Torpedo ha de posar pau entre dues bandes. La quarta és un flaixbac d'en Rascal. En l'última en Torpedo en perdre una aposta al poker ha de carregar-se un treballador de la construcció de rasca-cels. Aquesta història és muda, només hi ha Ah! i crits típics.

  • El partit.  Recopila: El partit; Sodoma i Camorra; Lolita; Més dura serà la recaiguda; Un alto en el camí; i Coyote.
En la primera història, en Luca i en Rascal vestits de jugadors de beisbol destrossen un bar. En la següent, en Luca va amb una puta, però ella i el seu xinès el roben. La tercera, en un Nadal del passat en Luca més jovenet però adult tindrà una "trobada" amb una "lolita".  En la quarta, en Luca es troba a l'hospital per un fort cop al cap. En la següent, els dos companys es troben en un poble de la mort i tindran un incident amb el sheriff per culpa d'un nen. En l'última, en Torpedo i en Rascal tenen la feina de matar un franctirador anomenat el "Coyote".


  • El sòrdid. Recopila: El sòrdid; La padrina; Cop dolç; Endevina qui pringa aquesta nit; Qui té por del llop ferotge? i Una, dos i tres.
En Luca ha de matar un antic conegut més sord que un tàpia, que en el passat el va enganyar i en Luca es va quedar sense sucar el melindro. En la segona, en Luca i en Rascal van al casament d'uns antics coneguts. En la següent, en Luca confia amb un per robar una pastisseria però de diners no n'hi troben. En la quarta, en Luca i en Rascal ho tenen molt negre amb un negre que han de pelar. En fumar un porret, en Torpedo somia amb el llop dels tres porquets, quan torna en sí va a buscar qui li ha donat el porret. L'última història és només una pàgina, on veiem en Luca de nadó, un de l'época actual i un de vell, però les tres versions amb una excel·lent punteria.