dijous, 16 de maig del 2013

Torpedo vol.3

Títol: Torpedo vol. 3
Títol original: Torpedo 1936
Autors: Enrique Sánchez Abulí (Guió) i Jordi Bernet (Dibuix)
Publicat per: Ediciones Glénat, març 2008
Format: Rústic, 144 pàgines, B/N
Preu: 15€



Toca continuar amb les aventures d'en Luca Torelli en el seu tercer volum. La portada d'aquest és una recreació de l'àlbum nº4 de Toutain Editor, però amb la noia vestida.

Aquest tercer volum recull els següents àlbums: Hi havia una vegada, a Itàlia..., La llei del taló, i Toccata i fuga. El segon àlbum només inclou una història.

  • Hi havia una vegada, a Itàlia.... Recopila: Hi havia una vegada, a Itàlia...; Truqueu a qualsevol puta; La hiena riu de 4 a 6; En el nom de la Lou; El ventafocs.
Comencem  amb un flaixbac de quan en Luca era petit i vivia a Itàlia. Coneixerem la seva família: en Vittorio, el pare, la Luciana, la mare i en Mario, el germà gran. També sabem quin és el seu cognom matern: Petrosino. Coneixerem el seu passat dramàtic i com es va començar a interessar per les dones des de ben petitó. En la següent història, un dia que en Luca es porta bé amb una dona, després l'apallissen pensant-se que l'ha tocat.  En la següent, en Luca i en Rascal van al cinema a mirar Tarzan on hi passaran comptes amb un paio. En una altra història, en Luca mata un home sortint-se'n bé de la situació, però en anar el parc s'asseu en un banc on topa amb un home mort, i llavors just arriba la policia i el deté. En Rascal es fa passar per en Torpedo però a diferencia del de debò, ell s'acaba sentint desgraciat.

  • La llei del taló
En Luca Torelli fa una feina per un paio. Aquest quan li paga ho fa amb un taló, però d'aquestes coses tan modernes el nostre amic no hi entén. Així és que se'n va a buscar el seu client per tal que li pagui en efectiu però les coses no surten com volien i capturen en Rascal. En Torpedo però demana l'ajut a dos amics, i ells per la seva banda capturen el germà del paio en qüestió. I a partir de l'intercanvi de presoners, en Torpedo i amics s'aniran desfent dels altres. Un cop fet tota la feina, els amics li reclamen pasta i així ell els hi dona el taló, creient que no el sabran cobrar, però no és així, li passen la mà per la cara emportant-se'n pasta gansa.

  • Toccata i fuga. Recopila: Aixeca't i camina; Toccata i fuga; Un dia a les carreres; Tres homes i un biberó; Tirant enrere amb ira.
En Luca Torelli i en Rascal s'ha de desfer d'un home mig mort. En la següent, torna a ser un flaixbac,  història posterior al que hem vist en aquest mateix volum. Aquí el petit Torelli vol tenir la seva primera relació amb una amiga, però una rata ho espatlla. En la següent història, en Luca i en Rascal aposten en un cursa de cavall però abans hauran de fer perdre un cavall i el seu joquei. En la penúltima aventura, en Luca, en Rascal i un altre segresten un nadó per aconseguir-ne un rescat. L'última història torna a ser un flaixbac en ell coneixerem els suposats veritables orígens d'en Luca i del seu germà Mario, i per que en Torpedo es diu Luca.