dilluns, 16 de setembre del 2013

Doctor Who. 2a temporada (Nova etapa)

Endinsem-nos en la segona temporada de Doctor Who. El Doctor s'ha acabat de regenerar en la seva desena encarnació, el seu aspecte ha canviat però el procés encara no s'ha completat, a més la Rose es troba molt confusa pel està passant. Així es com comença l'especial de Nadal del 2005: La invasió de Nadal. Tal com diu el propi nom, els Sycorax envaeixen la Terra, ara bé quan el Doctor ja ha completat definitvament la seva regeneració, la Terra quedarà salvada.

En aquest especial recuperarem, la Harriet Jones, que ja vam conèixer a la primera temporada amb l'amenaça dels Slitheen, llavors diputada per Flydale Nord, i en aquest especial Primera Ministra del Regne Unit. També s'introduirà Torchwood, essent aquest i la relació Doctor-Rose els temes principals de la temporada.

Ja pròpiament en la temporada començarem recuperant personatges de la primera, com la Cassandra, en la seva darrera aparició, i també la Cara de Boe, qui té un missatge pel Doctor, però serà en una futura trobada que l'hi dirà.


En el tercer episodi reapareixerà una antiga companya del Doctor en les seves tercera i quarta encarnacions, la Sarah Jane Smith. Al final de l'episodi en Mickey s'uneix al Tardis.


El món alternatiu: En els episodis cinquè i sisè, el Tardis va a parar en una altra dimensió, univers.  En aquest, el pare de la Rose, en Peter Tyler encara es viu i ha esdevingut un home ric. A la primera temporada (Ep 8 El dia del pare), la Rose i el 9è Doctor viatgen al passat on el coneixerem. En aquest món, la Rose no existeix, la Jackie sí, casada amb en Peter.


En aquest univers existeix una poderosa amenaça que els nostres tres amics més els aliats que hi coneixeran hauran de fer front: els Ciberhumans.  Aquests éssers son completament robots exceptuant el cervell humà, el qual mantenen. A més han eliminat els seus sentiments i tenen com a objectiu convertir tots els humans en ciberhumans. Derrotaran els Ciberhumans de Londres, ara bé n'hi ha més pel planeta així que en Mickey decideix quedar-se en aquest món per lluitar-hi. El Doctor i la Rose tornen al seu món, el normal. 


En els episodis 8 i 9, el Doctor i la Rose aniran a parar en un una base humana, que es troba en un planeta que orbita a un forat negre. A la base a part de la tripulació humana, també hi ha uns altres éssers, els Oods. Uns éssers utilitzats com a  mà d'obra gratuïta, o altrament dit, esclaus.


Torchwood: Fem marxa enrere. En el segon episodi de la temporada, el Doctor i la Rose coneixeran la reina Victoria del Regne Unit a la finca Torchwood. Aquesta davant tot el que presencia en dita finca, i en honor al seu nom decideix crear una institut per defensar el Regne Unit de les amenaces extraterrestres, incloent-hi també el Doctor. Aquí trobem els orígens de l'Institut Torchwood.  


En els episodis 12 i 13, els darrers de la temporada el Doctor i la Rose tornen a la Terra, al temps "normal". Es trobaran amb una mena de fantasmes, els quals la Jackie els hi explica que fa uns tres mesos que apareixen, no només a Londres si no a tot al món. El Doctor en investigar-ho, els tres amb el Tardis van a parara l'edifici de Torchwood de Londres. Allà el Doctor tot i ser presoner va investigant el que succeeix. S'ha obert una escletxa entre aquest món i un altre, del qual procedeixen aquests fantasmes, ara bé quan l'escletxa obté l'energia necessària els fantasmes mostren la seva veritable identitat, són Ciberhumans del món alternatiu d'en Peter Tyler. Ara bé per ells mateixos mai haurien pogut canviar de dimensió, de món. A l'edifici hi ha un objecte molt misteriós, una esfera el qual el Doctor l'identifica com a nau de buit, una nau que permet estar-se al buit, el que hi ha entre dimensions, món. Quan la nau s'activa i s'obre, es revela que hi ha a dins: Daleks. Quatre Daleks del Culte d'Skaro que van fugir de la Guerra del Temps, els quals porten un objecte, l'Arca del Gènesis, els quals en obrir-se, s'alliberen milions de Daleks per Anglaterra. 


La Terra de cop hi volta es troba amb dos amenaces, Ciberhumans i Daleks. Per bé, els nostres amics comptaran amb el suport d'en Peter i d'en Mickey els quals han seguit els Ciberhumans a través de l'escletxa. Al final serà el Doctor qui resoldrà l'amenaça però pagant un preu molt car. Tant Ciberhumans com Daleks seran enviats al buit, el Dalek fosc però aconsegueix salvar-se fent un canvi temporal d'emergència. Però per fer-ho comportarà que l'escletxa quedi tancada, quedant-se els nostres amics excepte el Doctor al món alternatiu. En Mikey, la Jackie, en Peter i la Rose, aquesta en l'últim moment, quedaran separats per sempre del Doctor. Moment molt trist pels dos companys de Tardis. 

Mesos més tard, des del món alternatiu, la Rose en somnis, sent la veu del Doctor. Ella junt amb els seus pares i en Mickey seguint la veu van fins a Bergen, Noruega, a la costa de Dårlig Ulv Stranden, que es tradueix com a Badia del Llop Ferotge. Allà, el Doctor des del seu món aconsegueix emetre-hi una imatge seva, la qual transmet a través d'una petita reminiscència de l'escletxa però que s'està a punt de tancar. La Rose li confessa que l'estima, però quan el Doctor li vol respondre, la connexió es talla.  La Rose plora al braços de sa mare.


Al Tardis, el Doctor es troba parat, trist. Quan decideix començar a activar els comendament, en aixecar la vista de cop i volta es troba cara a cara amb una dona, una núvia. El Doctor es pregunta repetidament "Què?".