dilluns, 9 de setembre del 2013

El Món Perdut. 1a Temporada

Al tombant del segle, un grup d'aventurers es proposa demostrar l'impossible: L'existència d'un món prehistòric. Un home amb visió de futur, una milionària, un caçador, un científic i un periodista. Tots persegueixen l'ocasió de la seva vida. Atrapats en una terra salvatge, ajudats per una bellesa indòmita, junts lluiten per sobreviure en aquest món sorprenent de civilitzacions perdudes i bèsties espantoses. Busquen la manera de tornar a casa, la manera de sortir de... el Món Perdut.

Aquest és el text que es menciona a l'opening en català de la primera temporada de la sèrie El Món Perdut. Formada per tres temporades, està basada lliurement en el llibre homònim de sir Arthur Conan Doyle

Aquesta primera temporada (abril 1999 - maig 2000) arrenca a Londres, amb la Primera Guerra Mundial ja finalitzada, on el professor George Edward Challenger hi reuneix un grup de científics i d'aventurers per formar una expedició amb l'objectiu de provar l'existència d'un territori aïllat en l'Amazones on encara hi viuen dinosaures. En el seu viatge a través de la jungla verge, el grup que encapçala en Challenger ha de fer front a l'atac d'una tribu de caçadors i, després d'aconseguir escapar-se amb globus, l'expedició s'estavella en un misteriós altiplà. Han arribat al món prehistòric que recercaven, al Món Perdut. Atrapats en aquesta terra exòtica, els expedicionaris hauran de fer front a perills que no s'haurien pogut imaginar mai. No només hi trobaran dinosaures, entre ells tiranosaures i velociraptors, i també perillosos homes-mico, si no també tot una varietat de diferents pobles i cultures que d'alguna manera o altra al llarg de la història han anat a parar en aquest cul-de-sac. Per sort tot just arribar, es troben amb la Veronica, una noia que s'ha criat sola al Món Perdut durant 11 anys, des de que els seus pares van deixar-la per explorar l'altiplà. Els seus coneixements sobre el Món Perdut seràn essencials per sobreviure en aquest ambient tant hostil i a més també poden conduir a la porta de sortida i així tornar al seu món.

Els nostres 6 protagonistes són:
  • El Professor George Edward Challenger (Peter McCauley) — És el cap de l'expedició. Vol demostrar l'existència d'un món on encara hi viuen dinosaures.
  • el Professor Arthur Summerlee (Michael Sinelnikoff) — El membre més vell del grup i col·lega d'en Challanger. Inicialment no creu en l'existència del món perdut que tant pregona en Challanger
  • La Marguerite Krux (Rachel Blakely) — Una multimilionària força egoista que finança l'expedició .  
  • Lord John Richard Roxton (William Snow) — Un expert caçador que inicialment tindrà les funcions de protecció del grup.
  • L'Edward "Ned" T. Malone (David Orth) — Un periodista d'un diari, amb l'esperança de fer-se un nom, en tornar i havent publicat un llibre de les aventures en el Món Perdut. En els dos episodis pilot que precedeixen la temporada es intepretat per en William deVry. 
  • La Veronica (Jennifer O'Dell) — La noia que els expedicionaris es troben a l'Altipà. El seus pares que fa 11 anys que no veu ni sap on són ni si son vius també provenen del món exterior.  

D'esquerra a dreta: Challenger, Veronica, Summerlee, Roxton, Marguerite i Malone
Els dos primers episodis són els pilots on se'ns presenten els protagonistes, preparen l'expedició, viatgen per l'Amazones, i mitjançant el globus aconsegueixen arribar a l'altiplà. Però sortir amb globus els hi és impossible i han de buscar una altra sortida, la troben però malauradament queda inutilitzada i els 5 expedicionaris queden encallats a l'altiplà i seran els convidats de la seva nova amiga, la Veronica.

A partir d'aquí tenim 20 episodis on els nostres protagonistes a mesura que exploren l'altiplà per trobar alguna sortida, com ja he dit s'aniran trobant diferents pobles i cultures molt dispersos, fins i tot gent com ells, altres antics expedicionaris. A tall d'exemple s'hi trobaran, druides, cavallers de Camelot, antics egipcis, també viatges provinents del futur i fins i tot llangardaixos antropoides. Aquests els coneixerem en el primer episodi, un dels quals es fa anomenar Tribú, i el qual ens el retrobarem en l'últim episodi de la temporada. Serà en aquest quan en Challenger i en Summerlee creuen que ara poden marxar de l'altiplà amb el globus ja que els vents els hi seran favorables. Els dos científics, en Roxton i la Marguerite emprenen el viatge, en Malone però decideix quedar-se amb la Verònica, però de seguida els problemes els hi salten al damunt i el viatge queda impedit. Els esdeveniments del transcurs de l'episodi comportaran que al final les dues dones es vegin separades dels 4 homes veient-los caure a un riu al fons d'un congost. Qui haurà sobreviscut dels quatre? I elles dues, en trobaran els cossos si estan morts?  Les respostes a aquest "cliffhanger" a la segona temporada d'El Món Perdut.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

saps on la puc veure la serie?

Llop Segarrenc ha dit...

Benvolgut!

Jo l'he descarregada de mecanoscrit.cat.

Salut

Anònim ha dit...

Ya no hi ha manera de descarregarla ¿algú me la pot pasar? Si us plau :3

Ester ha dit...

Jo també la vull 😭

Jaume21 ha dit...

I jo! Quins records...