dilluns, 11 de novembre del 2013

Wanted! Recopilación de historias cortas de Eiichiro Oda

Títol: Wanted!
Títol original: Wanted! Eiichiro Oda Tampenshu
Autors: Eiichiro Oda
Publicat per: Planeta DeAgostini Cómics, abril 2011
Format: Rustic amb sobrecobertes, 208 pàgines
Preu: 7,95€

Wanted! és la recopilació d'històries curtes d'Eiichiro Oda, autor de One Piece. Ja feia temps que tenia la intenció de comprar-lo i amb les passades compres del primer Color Walk i les guies Red i Blue de One Piece, aprofitant doncs el XIX Saló del Manga, essent el lloc adequat finalment l'he adquirit.

En el volum s'hi recullen 5 històries, amb les quals es donaria a conèixer, i l'última d'elles relacionada amb la seva obra magna. Però anem per parts.

La primera és justament Wanted! (1992), una història d'estil Western, on el seu protagonista, en Gill Bastar, és un fugitiu que té un cartell de recompensa amb amb un elevat preu. A part d'aquest problema, en té un altre i es que el fantasma d'una de les seves víctimes intentarà el que sigui per venjar-se'n.
Amb aquesta obra, Eiichiro Oda va quedar semifinalista en els Premis Tezuka. En aquesta ja introdueix els cartells, element que seria important en la seva futura obra One Piece.

La segona història és titula El futuro como regalo de Dios (1993). En aquesta, en Branch es un carterista, que tot hi que vol deixar no pot. Déu davant la reincidència del noi, decideix esborrar-lo del mapa però en el proces comet un error  i un centre comercial anomenat Branchi té les hores comptades amb tota la gent que hagi llavors. Déu doncs farà mans i mànigues per tal de convèncer a en Branch resolgui el seu error diví.
L'element a destacar d'aquesta història és que Déu posseix una llibreta on el que hi apunta, succeeix. Això m'ha recordat el que més endavant en el temps dos altre mangakes anomenarien Death Note.

La tercera història, La manifestación de un demonio (Ikki yakô) (1993) explica la història d'en Gukô, un monjo budista que va de poble en poble, en un d'aquests li demanen que elimini un dimoni devora-humans.

Monsters (1994 )és la quarta història del volum. En aquesta Ryûma, un samurai, arriba a un poble degut a una sèrie de circumstancies es veurà amenaçat per un drac.

Finalment l'últim capítol és la que està relacionada amb One Piece. Titulada Romance Dawn (1996), ens presenta el jove pirata Monkey D. Luffy i de qui obté el seu barret de palla i la fruita Goma Goma, en aquest cas del seu avi que també és pirata. Ara bé aquesta és la segona versió de Romance Dawn,  l'origen de One Piece, que Eiichiro Oda va escriure mig anys després de la primera versió. Fora doncs la primera, la qual està recollida a la guia Red, on en Shanks és qui li dóna el barret i la fruita del diable, que amb el corresponents retocs seria la versió definitiva del primer capítol de la història magna d'Eiichiro Oda.