dijous, 26 de desembre de 2013

Doctor Who. 4a temporada (nova etapa)

Després d'acomiadar-se de la Martha Jones, el Doctor en posar el funcionament el TARDIS de cop i volta xoca contra un vaixell anomenat Titanic. Així acabava la tercera temporada, enllaçant-ho amb l'Especial de Nadal del 2007: El viatge del condemnats. El Doctor es trobarà navegant al Titanic però no el vaixell que tots coneixem si no un creuer espacial.  Allà hi coneixerà diferents passatgers i oficials, entre ells la seva companya momentània, l'Astrid Peth, protagonitzada per la Kylie Minogue, i l'oficial Alonso Frame. Al Titanic  hi haurà un complot amb l'objectiu de fer-lo estavellar contra la Terra. El Doctor i el grup de companys que formarà ho hauran d'evitar. 

Astrid Peth
Alonso Frame
Ja pròpiament en la quarta temporada (abril 2008 - juliol 2008), en el seu primer episodi, Còmplices,  el 10è Doctor es retrobarà amb una antiga coneguda, la Donna Noble (Especial de Nadal 2006 La núvia fugitiva), la qual esdevindrà la seva nova companya al llarg de la temporada. També coneixerem la seva mare, la Sylvia Noble, i el seu avi matern, en Wilfred Mott, que va sortir a l'anterior Especial de Nadal El viatge dels condemnats. Al final de l'episodi reapareixerà un antic personatge i en diferents ocasions reapareixerà al llarg de temporada.
Sylvia Noble
Wilfred Mott
Al segon episodi, Els focs de Pompeia, el Doctor i la Donna reviuran l'erupció del Vesubi a la ciutat romana de Pompeia. S'introdueix el concepte de "moment fix" aquell que ha de passar tant si com no. També es mencionaran coses pel moment inversemblants que fan referencia als últims episodis de la temporada. 

Al tercer episodi, El planeta dels Oods, el Doctor ara amb la Donna, es retrobarà amb els Oods, que va coneixer, llavors junt amb la Rose, als episodis 8 i 9 de la segona temporada. Seran important les frases finals dels Oods envers el Doctor i la Donna: "La cançó del Doctor s'acabarà" i "Doctor Donna". L'Ood anomenat Sigma tindrà un paper rellevant.

Als episodis 4 i 5, L'estratègia Sontaran i El cel verinós, el Doctor, la Donna i també la Martha, la qual s'hi ha posat en contacte via mòbil, s'hauran de fer front als Sontarans, una raça de guerrers del planeta Sontar, que es volen apoderar de la Terra pels seus fins bèl·lics.   

Sontarans
Resolta l'amenaça, trobant-se els tres protagonistes al Tardis, i a punt d'acomiadar-se la Martha, el TARDIS s'activa sol, i així anem a l'episodi 6: La filla del Doctor. Trobant-se en un altre conflicte bèl·lic, a partir d'una mostra de teixit biològic del Doctor, se'n crearà una filla seva, la Jenny. Al final de l'episodi, ara sí, la Martha s'acomiada del Doctor.

Jenny
A l'episodi 7, els dos viatges coneixeran l'Agatha Christie, justament en els fets que van comportar la seva momentània desaparició.

Als episodis 8 i 9, Silenci a la Biblioteca i El bosc dels morts, s'introduirà els personatge de la River Song. A llarg dels dos episodis, veurem que la River coneix moltíssim el Doctor, però aquest no la coneix. Tal com se sabrà, la River forma part del futur del Doctor, i a l'inversa, el Doctor forma part del passat de la River. Al final del doble episodi, la River Song mor, tot i que el Doctor en última instancia aconsegueix digitalitzar la seva ànima al software de la Biblioteca. Tot i que aquest és el fi d'aquest personatge, la seva importància és tal, ja que coneix el veritable nom del Doctor. Així doncs el passat de la River Song, el coneixerem en el futur del Doctor. 

River Song
 En aquest doble episodi, el Doctor i companys s'hauran d'enfrontar als Vastha Nerada, uns organismes microscòpics colonials, que s'alimenten de carn, i que agafen l'aspecte d'ombres.

Vastha Nerada
 A l'episodi 10, Mitjanit, el Doctor i la Donna van al planeta Mijtanit a fer turisme.

I ja anem als darrers tres episodis de la temporada: Giri a l'esquerra, La Terra robada i El final del viatge. En el primer, la Donna es veu traslladada ena realitat paral·lela, on una acció la realitza diferent, a la que hauria de fer. D'aquesta manera no coneixerà el Doctor, quan l'hauria d'haver conegut, a l'Especial de Nadal de 2006 La núvia fugitiva, en el qual el Doctor mor. Sense el Doctor, repassarem alguns dels esdeveniments de les temporades 3 i 4 des del punt de vista de la Donna. Primer episodi de la tercera, quan la Martha i el Doctor s'haurien d'haver conegut en l'afer de l'hospital, l'Especial de Nadal del 2007, l'amenaça dels Sontaran. Ara bé una persona que s'ha intentat posar en contacte ja des del primer episodi d'aquesta quarta temporada, farà mans i mànigues, per tal que la Donna, realitzi aquella determinant acció tal com l'ha de fer, parlem de la Rose Tyler, que tal com sabem està aïllada en món paral·lel, però per algun motiu pot saltar de món en món. Quan la Donna ja ha fet l'acció tal l'ha de fer i abans d'acomiadar-se de la Rose, aquesta li diu unes paraules, que quan la Donna retorna a al seva veritable realitat trallada al Doctor: Llop Ferotge. 
 
I ara ja anem, als dos últims episodis. Davant les dues paraules, les dos viatges tornen a la Terra, però aquesta ha desaparegut, i a partir d'aquí començaran a buscar pistes d'on pot ser el planeta. Descobriran però que no només la Terra ha desaparegut, si no d'altres 27 mons. Però arriba un moment que la pista s'acaba i no troben la Terra. Al darrere de tot plegat hi ha els enemics per excel·lència del Doctor, el Daleks. Capitanejats per en Davros, el creador dels Daleks, el Dalek Suprem i el Dalek Caan (Episodis finals de la 2a temporada i Daleks a Manhattan i L'evolució dels Daleks de la 3a temporada), tenen com a objectiu destruir tot l'univers i així ser-ne els únics éssers. 

Davros
Dalek Suprem
Dalek Caan
És gràcies a les accions dels Daleks, el que per bé i per mal, ha permès a la Rose salta de món en món. Ara bé des de la terra un grup de gent s'ha reunit per combatre'ls i aconseguir que el Doctor retrobi la Terra. La Rose Tyler, en Jack Harkness, la Martha Jones, la Harriet Jones i la Sarah Jane Smith. Ben bé un entrecreuament entres les sèries de Doctor Who, Torchwood, The Sarah Jane Adventures. Respecte Torchwood, apareixen la Gwen Cooper i en Ianto Jones aquests esdeveniments se situarien entre les seves segona i tercera temporada. 

En entre tots aconseguiran que el Doctor i la Donna localitzin la Terra i tots els altres món robats, ara bé, com a contrapartida negativa , la Harriet Jones morirà. Ha arribat el moment del retrobament entre la Rose i el Doctor, però llavors un Dalek fereix greument el Senyor del Temps. A dins del TARDIS el Doctor inicia la regeneració, però no canvia d'aspecte ja que part de l'energia la utilitzat per curar-se i la sobrant la enviat a la seva mà seccionada. Finalment hi ha el tant esperat retrobament però a partir d'ara tant el Doctor, TARDIS i companys seran traslladats i capturats a la nau insígnia dels Daleks, el Gresol. Ara bé, la Donna quedarà tancada dins del TARDIS no podent-ne sortir, i certs esdeveniments comportaran que to qui el recipient de la mà seccionada, comportant una metacrisi biològica. De la mà, se'n formarà un altre Doctor tot i que amb un sol cor, i la Donna rebrà una descarrega d'energia del Senyors del Temps. 
Tot sembla indicar que els plans dels Dàleks vagin pel bon camí, quan de cop i volta primer el Doctor clon i després la Donna surten del TARDIS per aturar en Davros, però aquest els engega descarregues d'energia. Però gràcies d'això, una de els profecies dels Oods es fa real. L'energia dels Senyors del Temps s'establitza en l'organisme de la Donna, proporcionant-li tot de coneixements. Neix la Doctor Donna, que junt amb els altres dos Doctors, d'una manera magistral derroten tots els Daleks i totes les seves naus, traslladen els mons robats als seus llocs d'origen, i respecte la Terra entre tots plegats fan que el TARDIS la remolqui fins al seu lloc del Sistema Solar.   

Amb tot resolt, toquen els acomiadaments. Primer marxa la Sarah Jane Smith que s'entorna amb el seu fill Luke. Després toca el torn d'en Jack i la Martha. En Mickey que també ha participat en aquesta batalla com la Jackie, decideix quedar-se en aquest mon, ja que a l'altra, el d'en Peter, no li queda res. Abans que es tanquin totes les fissures provocades pels Daleks, viatgen fins al món d'en Peter, a la Badia del Llop Ferotge per deixar-hi la Jackie, la Rose i el clon del Doctor, el qual esdevindran parella sentimental. Tenint un sol cor doncs envellirà al mateix ritme que la Rose. 
Retornant al seu univers, toca l'acomiadament més trist, els coneixements que té ara la Donna són molt perillosos per ella, arribant-li a comportar la mort. El Doctor només pot fer una cosa, li fa oblidar-ho tot a la Donna, tots els rècords que té ella envers el Doctor. La Donna cau inconscient i el Doctor la retorna amb la seva família, explicant-los-hi que si mai la Donna recordès quelcom sobre el Doctor moriria. Sol altre cop, el Doctor s'entorna al TARDIS. 

Els Especials del 10è Doctor

Després d'aquesta temporada, en David Tennant protagonitzaria diferents especials de Doctor Who, i es que el 2009 no hi hauria temporada de la sèrie. El primer però fou l'Especial de Nadal del 2008: El pròxim Doctor.  A Londres de 1851, el Doctor es troba amb un indvididu que actua igual i parla com ell, primerament es pensa que es una versió futura d'ell, però no recorda res, i a mesura que aniran interactuant i aquest la vagi recuperant, se sabrà que en realitat es un humà normal i corrent anomenat Jackson Lake, que degut a un accident amb un dels altres enemics del Doctor, va perdre la memòria començant a pensar que és l'ésser anomenat Doctor. L'enemic en qüestió son els Ciberhumans, els quals al final de la segona temporada van quedar tancats al Buit, però que gràcies a les recents accions dels Daleks i a tecnologia seva que van trobar pel Buit en van poder fugir viatjant fins aquesta època. 

Jackson Lake
 Ja al 2009, tocara l'Especial de Pasqua: El planeta dels morts. En aquest episodi es recuperarà "La cançó del Doctor s'acaba" i s'introduirà els conceptes "està tornant" i "ell trucarà 4 cops"  

Després va tocar l'Especial de Tardor, emetent-se el 15 de novembre de 2009. Anomenat Les aigües de Mart, es recupera el concepte de "moment fix" i l'acció té lloc a la Base Bowie 1 del Planeta Mart el dia 21 de novembre de 1959. Al final de l'episodi, l'Ood Sigma apareix davant del Senyor del Temps dient-li que la seva cançó, el seu final, està a punt, d'acabar. I tal com a aparegut desapareix. El Doctor negant rotundament la seva mort decideix retardar-la tant si com no, viatjant amunt i avalls. 

Però finalment arriben l'últim especial el qual en David Tennant protagonitzarà el paper de Doctor. La fi del temps és un doble episodi emtent-se la primera com a Especial de Nadal de 2009 i la segona part com a Especial de Cap d'any de 2010. L'altre gran enemic del Doctor, l'Amo ha ressuscitat gràcies al seu anell que no es va cremar a la pira funeraria, on el Doctor va cremar el cos inert de l'Amo (Final 3a temporada).  El Doctor el qual se n'assabenta a través dels Oods, viatjarà a la Terra per aturar les possibles males intencions que tingui. 


 A la Terra, el Doctor farà equip aquest cop no amb una dona, si no amb un home, el Wilfred Mott, l'avi de la Donna. Després d'un estria i arronsa l'Amo serà capturat per un humà molt ric, Joshua Naismith, que posseeix una màquina curativa Voccini la qual va aconseguir de Torchwood Londres després de la Batalla de Canary Warf. L'Amo però utilitzarà la màquina pels seus propis fins convertint tota la població humana en repliques seves. Tothom exceptuant en Wilfred i la Donna protegida pel que li va fer el Doctor en esborrar-li la memòria. El Doctor que havia estat capturat junt amb en Wilfred per l'Amo se n'escapen gràcies a dos Voccini que eren a la Terra per recuperar la màquina, però ha de tornar a plantar cara a l'Amo.

Però el segon Senyor del Temps a més a més és un enllaç entre la Terra i els Senyors del Temps, els quals a Gallifrey, es troben en un bloqueig temporal immersos en  la Guerra del Temps en el seu últim dia, ja que el Doctor d'allà posseeix a les seves mans El Moment, amb es proposa destruir Gallifrey i acabar amb la Guerra. Per una banda l'Amo voldrà convertir els Senyors del Temps en repliques també seves gràcies a la màquina, i els Senyors del Temps amb el Lord President Rassilon al capdavant per la seva banda volen recuperar Gallifrey i el domini del Senyors del Temps on hi ha la Terra.

Lord President Rassilon
El Doctor es troba entre les dues amenaces sense decidir-se que fer fins que una Senyora del Temps que es reconeixen mútuament amb el Doctor i que també ha anat guiant en Wilfred en aquest doble episodi, indicarà que ha de fer. Així destrueix l'altre enllaç que hi ha entre entre la Terra i Gallifrey, l'Estrella de Punta Blanca. Això comporta que els Senyors del Temps es vegin arrossegats altre cop cap a la Guerra del Temps d'on estan sortint. En Rassilon ataca el Doctor, ara bé l'Amo el salva atacant ell al Lord President. Com a conseqüència, Gallifrey, els Senyors del Temps i l'Amo són arrossegats definitivament a la Guerra, al bloqueig temporal. El Doctor s'aixeca del terra pensant que la profecia de la seva mort no s'acomplirà però llavors...Toc, Toc, Toc, Toc. En Wilfred que ha presenciat aquesta darrera batalla des de la màquina que dóna energia al portal, es qui truca quatre cops la porta per sortir-ne. El Doctor es conscient tot i no agradar-li del que ha de fer, entra a la meitat de la màquina, així podent-ne sortir en Wilfred i n'absorbeix tota la radiació desactivant la màquina. En sortir-ne es fan evidents els primers símptomes de regeneració, el que indica que està morint, i aquesta vegada serà defintiu.

Porta en Wilfred a casa seva, i a partir d'aquí empren una sèrie de viatges per veure per últim cop tots el seus companys i acomiadar-se'n, interactuant-n'hi el mínim. Primer viatja fins on són la Martha i en Mickey, els quals s'han casat, salvant-lo d'un Sontaran. Després salva en Luke Smith de que sigui atropellat, acomiadant-se de la Sara Jane. Després viatja a un bar alienigena on fa que en Jack Harkness conegui l'Alonso Frame. A la Terra, visita la sessió de firmes del llibre de la Verity Newman, la besnéta de Joan Redfern (3a temporada), per esbrinar si la Joan va ser feliç. Tot seguit apareix després del casament de la Donna, on dóna a en Wilfred i la Sylvia com a regal de noces un bitllet de loteria premiat, comprat amb una lliura que li va donar el difunt Geoffrey Noble, marit i pare de la Sylvia i la Donna, respectivament. I finalment fa un viatge cap al passat per veure per últim cop la Rose Tyler. Observa la Rose i la Jackie caminant juntes després de festejar l'inici de l'any nou. Quan se separen, el Doctor des de la penombra, i ja sota els efectes imminents de la regeneració parla amb la Rose. Quan el doctor li pregunta quin és l'any nou que han iniciat, ella respon que és el primer dia del 2005. En resposta, el Doctor li diu que tindrà un gran any. Ella somriu i se'n va. I és que el 2005 és l'any que la Rose coneix el Doctor, en la seva novena encarnació.

Immediatament reapareix, l'Ood Sigma dient-li que la seva cançó s'ha acabat però que la història no s'acaba mai. El Doctor entra al TARDIS, el connecta, sortint a l'espai, quan la regeneració comença hi diu: "No me'n vull anar".


El Doctor a l'inici de la regeneració
El Doctor regenerant-se
El Doctor un cop regenerat
El Desè Doctor ha mort però ho fa esdevenint un l'Onzè Doctor. En David Tennant dona pas a en Matt Smith com a nou Doctor. Acabat de regenerar-se, el TARDIS molt afectat pel que acabava de succeeir, el Doctor se n'adona que està caient cap a la Terra, i ho fa cridant "Geronimo!"