dilluns, 23 de desembre del 2013

"Lliures o morts": 20.000 exemplars venuts, obra de teatre i còmic

El passat 19 d'octubre aprofitant la presentació de Lliures o morts (Columna, 2012) a Calaf per part dels seus autors, Jaume Clotet i David de Montserra, vaig comprar-ne un exemplar, però la seva lectura s'ha hagut d'esperar a que acabés la lectura de la trilogia Millennium. Havent ara ja llegit el seu primer capítol, i de quina manera que comença, em trobo que aquest llibre té un llarg recorregut per endavant. No només ha assolit la quantitat de 20.000 llibres venuts si no que a més tindrà dues adaptacions de cara al proper mes de febrer de 2014. 

La primera serà una adaptació teatral, la qual ha anat a càrrec d'un dels seus dos autors, en David de Montserrat. L'adaptació es basa en un monòleg del protagonista que, des del seu càrrec de governador del castell de Crotone (Regne de Nàpols) l'any 1730, reviu la guerra de Successió. El personatge d'Ermengol Amill serà interpretat per l'actor David Planas (Celrà, 1972) en un muntatge dirigit per Víctor Muñoz (Sant Celoni, 1975).
L'estrena de la versió teatral de “Lliures o morts” es farà el proper 7 de febrer a la Sala La Planeta de Girona i girarà arreu del país durant amb diverses funcions que s'anunciaran les properes setmanes.

La segona adaptació serà la seva versió en còmic. La publicació anirà a càrrec de Fanbooks. Tal com he comentat també també estarà disponible pel proper febrer, el dia 20, i tindrà un preu de 12,95€. Estaré a l'aguait de més detalls d'aquesta adaptació.

.
   

Font: Grup 62, ComiCat