dimecres, 5 de març del 2014

One Piece Yellow Grand Elements (Guia 3)

Títol: One Piece Yellow Grand Elements 
Títol original: One Piece Yellow Grand Elements (ワンピースイエローグランドエレメンツ)
Autor: Eiichiro Oda
Publicat per: Planeta DeAgostini Cómics, febrer 2014.
Format: Rústic amb sobrecobertes, 300 pàgines, Color i B/N
Preu: 9'95€

Aquest mes de febrer, Planeta DeAgostini Cómics ha publicat la tercera guia del manga d'Eiichiro Oda anomenada One Piece Yellow Grand Elements. Aquesta guia engloba les dades des del primer volum al número 45, just quan els Pirates del Barret de palla tots junts i amb en Franky com a nou membre marxen de Water 7 amb el nou vaixell, el Thousand Sunny. En aquesta guia es fa èmfasi als dos arcs argumentals no tractats a les dues guies anterior: l'arc de l'Illa del cel i el de Water 7 - Enies Lobby

How pirates will never stop dreaming!!

En obrir el volum ens trobem amb un minipòster a doble cara, on en una hi ha en Luffy utilitzant la seva nova tècnica de combat, el Gear Second, i a l'altra hi trobem els Pirates del Barret de palla (Luffy, Zoro, Nami, Usopp, Sanji, Chopper i Robin) donant les gràcies al Going Merry. Tot seguit tenim una il·lustració amb els seus darrers principals enemics: en Bellamy, l'Enel, en Foxy i en Rob Lucci.

Tot seguit tenim l'índex i una guia de lectura per seguir els blocs el qual està composta aquesta tercera guia, els quals els tres principals són l'Event Log (Registre d'esdeveniments), Material i la mini-història d'en Hatchan. Alternat entre els capítols d'aquests apartats hi trobem pàgines dedicades a l'art de One Piece i tires còmiques.

  • Event Log 1. Tripulació pirata del Barret de palla
En aquest apartat hi trobem tota aquella informació dels pirates del Barret de palla. Comencem amb un Quadern de Bitàcola on es repassa breument els fets succeïts des del principi fins que la tripulació marxa de Water 7 amb el Thousand Sunny. 
Tot seguit hi ha una sèrie de capítols dedicats a la tripulació: Monkey D. Luffy, Rorona Zoro, Nami, Usopp, Sanji, Tony Tony Chopper, Nico Robin, Frany i als seu vaixell: El Going Merry. Per cada membre es parla de la seva personalitat, el seu càrrec dins la tripulació, les seves tècniques en el combat i la seva llar natal a més d'un extra especial per cada un d'ells. Respecte el Going Merry es parla de la seva trajectòria, vida, personalitat i acabant amb dos pàgines dedicades al Thousand Sunny, el nou vaixells de la tripulació agafan el relleu al Going Merry. 

* L'art de One Piece 1. Paisatges
* La tripulació teatral del Barret de palla 1. Report Time: Reportatge sobre que menjaven abans de la incorporació d'en Sanji.

  • Event Log 2. Govern Mundial
En aquest apartat es parla de tots aquells personatges relacionats amb el Govern Mundial, començant per aquest mateix, el Chipher Pol nº9 i d'altres CP, els Ôka Shichibukai i la Marina. Per cada un d'aquests grups es parla del poder que exerceixen i dels seus personatges clau.

* L'art de One Piece 2. Indumentària
* La tripulació teatal del Barret de palla 2. Safareig: Els pirates del Barret de palla com a dones que fa safareig.

  • Event Log 3. Pirates
En aquest apartat es parla d'aquelles tripulacions pirates aparegudes que s'han trobat o no els Barret de palla des de que van marxar d'Alabasta. Per cada una de les tripulacions es menciona el poder que tenen i dels seus personatges clau.
Les tripulacions pirates són les següents: Barbablanca, Pèl-roig, Aliança Saruyama, Bellamy, Foxy, Buggy i Alvida, i Barbanegra. 

* L'art de One Piece 3. Escultures
* La tripulació teatral del Barret de palla 3. Sense codi moral: Una versió de màfia italiana entre els pirates del Barret de palla.

  • Event Log 4. Ciutadans
En aquest capítol veurem aquells personatges que ni formen part del Govern Mundial i afins o bé que no són pirates. Es fa menció als personatges principals d'Skypiea, i  els de Water 7 amb la Galley-La Company i la Família Franky com a principals grups de personatges. També es fa una menció als habitants de Mock Town (illa de Jaya) i els Nòmades de Long Ring Long Land. S'acaba parlant de l'Exercit Revolucionari amb en Monkey D. Dragon al capdavant.

* L'art de One Piece 4. Gourment
* La tripulació teatral del Barret de palla 4. Chopper Man: En Chopper com a superheroi que ha de fer front a l'Usodabada.

  • Material 
Són molts els conceptes que diverses temàtiques que han aparegut a llarg dels primers 45 toms de One Piece. En aquest bloc doncs els trobem classificats segons tipus i ordre d'aparició, un total de 500 elements.
Els tipus són: Fruites del diable, Cançons, Clima, Instal·lacions, Planetes, Associacions (grups), Toponímia, Objectes, Animals, Transports, Tècniques de lluita, Documents/Llegendes i Malalties.
Tot seguit hi ha un índex els quals estan ordenats alfabèticament.

* L'art de One Piece 5. Construccions
* La tripulació teatral del Barret de palla 5. Monstre: Els pirates del Barret de palla són monstres.
 
  • One Piece Obres Mestres: El passeig d'en Hatchan pel fons marí
Aquesta és la quarta mini-història que apareix a les portades del manga. En aquesta s'explica que va fer en Hatchan en fugir del vaixell de la Marina que el tenia capturat en haver estat derrotat pels pirates del Barret de palla. En la seva fugida pel fons marí coneixerà la sirena Camie i l'estrella de mar Pappug. Aquesta mini-història no va ser animada, ara bé a la mini-saga d'en Duval, entre les sagues de Thriller Bark (saga posterior a la d'Enies Lobby) i la de Sabaody, els seus personatges reapareixeran, coneixent els pirates del Barret de palla, i en el cas d'en Hatchan retrobant-se amb ells després dels fets d'Arlong Park, a l'illa natal de la Nami.

* L'art de One Piece 6. Denden-mushi
* La tripulació teatral del Barret de palla 6. Space Time (A l'espai): En Luffytarô és l'heroi Barretpalla Man, el qual ha de salvar la Lluna de l'Aliança de la Foscor.