diumenge, 20 d’abril del 2014

La USAP sense l'Efecte Barcelona i a la corda fluixa

Ahir vaig anar a Barcelona a animar la USAP que jugava contra el RC Toló en un partit de la 25a jornada de la lliga francesa, el TOP 14, sent aquesta la penúltima. L'ambient fou ben cofoi i amigable entre les dues aficions malgrat les aspiracions dels seus equips. Aquest cop però l'equip de Perpinyà no es va beneficiar del que anomeno Efecte Barcelona com els darrers dos cops, en que va guanyar els respectius partits, el 2011 contra el Toló i el 2012 contra el Tolosa. El partit va acabar amb un 31 a 43, a favor del llavors segon classificat a la lliga, ara en primera posició.


Les aspiracions per mantenir-se a la categoria i no baixar a la PRO D2 es complicaven. La USAP i l'Stade de Tolosa són els dos únics equips que sempre s'han mantingut a la primera categoria. Però la derrota es podria haver  alleugerit segons el que fessin els dos màxim competidors de l'equip català per la permanència i malauradament la cosa no va anar per aquí. Primerament, l'Oyonnax  va empatar contra el Tolosa a 19 punts, i també ho feu el Baiona a casa del Grenoble a 21 punts. Fins i tot el Biarritz que ja té els descens assegurat va guanyar el Brive per 19 a 13. 

La classificació actual per la part baixa és un triple empat a 50 en les posicions 11a a 13a pels següents equips en els següent ordre: Baiona, Oyonnax i Perpinyà. El Biarritz amb 30 punts és el 14.

 Vegem els partits de l'última jornada per la part baixa, entre parèntesis la classificació actual:
- Partits de la 26a: Brive (9) - Oyonnax (12), Baiona (11) - Castres (5),  Clarmont (3) - USAP Bordeus (13), Bordeu (8)- Biarritz (14).

La jornada 26 hi hauria d'haver un miracle per tal que la USAP se salvés, ell fer l'impossible i els altres 2 fer-ho malament. Baixar a la PRO D2 li seria una forta sotragada en tots el sentits, especialment econòmicament.

USAP, SEMPRE ENDAVANT!

4 comentaris:

Moroboshi ha dit...

Recordo que alguna vegada que havia arribat a la final de la copa d'Europa l'havien emès pel 33 o algun canal minoritari.

Com que veig que n'ets un aficionat amb coneixements, segueixes els partits per algun canal? Quin? Com ho fas?

Llop Segarrenc ha dit...

Si no em falla al memòria el 33 havia emès els play-off de la lliga de les temporades 2008/2009 i 200/2010. En la primera va quedar vencedor i en la segona, segon.

I abans el 2003 va jugar la seva última final europea que va perdre, però que diria que no es va transmetre. El que si que es devia transmetre devia ser la semifinals del 2011, que va perdre i el quarts aquests sí ja que els va jugar a Barcelona.

Com segueixo l'USAP? Molt senzill: web oficial, web dels partits en directe (direct.usap.fr), twitter, facebook, i també la web de la Lliga Nacional de Rugby de França (www.lnr.fr).

Salut!!!!

Moroboshi ha dit...

Mmm... 2011 no seria, jo recordo haver-ne vist un partit molt important de la copa d'Europa fa uns quants anys, no sé si final o semifinal, que es va retransmetre. Potser sí que era una final. La va perdre contra l'Stade.

Llop Segarrenc ha dit...

Justa la fusta, la final europea del 2003 que va perdre, va ser contra l'Stade de Tolosa(ST 22- USAP 17).

Doncs pot ser sí que la devien retransmetre!