diumenge, 6 d’abril del 2014

Torchwood. 1a temporada

Entre les dues primeres temporades de la nova etapa de Doctor Who hi apareixeria un personatge i també hi naixeria una important institució, parlo del capità Jack Harkness i de l'Institut Torchwood. Aquest dos elements a Doctor Who en dites temporades no tindrien cap relació entre ells però una sèrie filla els combinaria: Torchwood.

En Jack Harkness era un viatger del temps que el 9è Doctor i la Rose van conèixer als últims episodis de la primera temporada. Les circumstàncies comportarien que en Jack morís, però la Rose en mode "Llop Ferotge" el ressuscitaria i a partir d'aquí en perdríem la pista del personatge. 

Jack Harkness
L'Institut Torchwood fou una institució creada per la reina Victoria d'Anglaterra per combatre les amenaces extraterrestres sent la principal el propi Doctor, tal com vam veure al segon episodi de la segona temporada. A l'Especial de Nadal de 2005, l'Institut tindria un cert paper, i a finals de la segona temporada veuríem la destrucció Torchwood Londres a la Batalla de Canary Wharf.  

Ara que ja estem situats, ja ens podrem centrar en la primera temporada de Torchwood. Aquesta es va emetre d'octubre de 2006 a  gener de 2007, començant i acabant abans que la tercera temporada de Doctor Who (Especial Nadal 2006 i sèrie regular març 2007- juny 2007).

Formada per 13 episodis, repassaré aquells els quals tenen una importància rellevant. El primer, Tot canvia, ens reintrodueix en Jack Harkness com a cap de Torcwhood Cardiff, i liderant un equip de 4 membres. Tal com ens explica en Jack, Torchood estava format per 4 centres: Torchwood 1, el de Londres, destruït a la Batalla de Canary Wharf; Torchood 2 a Glasgow; Torcwhood 3 a Cardiff, i un quart que està "perdut".

Torchwood Tres Cardiff
També sabrem que en Jack és immortal després d'haver ressuscitat, però no en sap el perquè. En voler-ne saber els motiu anria a a parar a la Terra per tenir més opcions per retrobar-se amb el Doctor i amb el temps entraria a formar part de Torchwood. I Cardiff, tal com sabem de la primera temporada de Doctor Who, havent-hi un rift, una fissura d'energia espaio-temporal és el lloc més indicat.

L'equip que lidera està format per l'Owen Harper, la Toshiko Sato, en Ianto Jones i la Suzie Costello. La Toshiko ja la coneixíem de la primera temporada de Doctor Who, de l'episodi Àliens a Londres.

Owen Harper
Toshiko Sato
Ianto Jones
Suzie Costello
En aquest primer episodi però la Suzie morirà i la Gwen Cooper, una policia, ocuparà el seu lloc en l'equip. La Gwen però té un xicot, en Rhys Williams, i al llarg de la temporada veurem com li és de complicat compaginar la seva feina a Torchood amb la seva vida amb en Rys.

Gwen Cooper
Rhys Williams
A l'Especial de Nadal de 2005 de Doctor Who, el Doctor tot just havent-se regenerat, s'enfronta contra el líder sycorax perdent la mà dreta, per sort d'ell, el procés de regeneració no s'ha completat del tot i la mà se li regenera. Doncs bé, en Jack la va trobar i la té guardada en un recipient,  sent el lligam amb el Doctor per quan aparegui.

La mà dreta del 10è Doctor
A l'episodi 4 reapareixerà un dels enemic típics del Doctor, els ciberhumans, concretament una Ciberhumana. En Ianto Jones abans de Torchwood Cardiff treballava al de Londres juntament amb la seva parella Lysa Hallet, aquesta però fou mig transportada en ciberhumana, i després de la destrucció de Torchwood Londres, en Ianto en començar a treballar a Cardiff l'hi va porta secretament. En Ianto la vol recuperar però la Lysa encara que no estigui completada no deixa de ser una ciberhumana.

Lisa Hallett com a Ciberhuma
A l'episodi 8, No paren de matar la Suzie,  les circumstancies de l'episodi comporten que hagin de ressuscitar la Suzie, momentaniament, però les coses no van com volen i estableix un lligam amb la Gwen la qual es va morint lentament. Finalment aconseguiran trencar el lligam, i la Suzie morirà definitivament, salvant-se la Gwen.

En els episodis 12 i 13, veurem els efectes que comporta obrir totalment la fissura temporal. Centrant-nos el primer d'aquest dos, coneixerem el veritable Capità Jack Harknes. En el nostre Jack en el corresponent moment va decidir manllevar-li al nom al veritable, desconeixent doncs com es diu en realitat. En l'últim en obrir la fissura completament, apareix un ser demoníac gegant que aboserbeix la vida de tothom, en Jack que és immortal, s'hi enfronta comportant que tant el dimoni com ell morin, i també solucionat-se els problemes causat per la fissura.  Ara bé en Jack no ressuscita, fins que el cap d'uns dies torna en sí. Ja ben recuperat, en Jack veu com la mà del Doctor està activa alhora que sent un soroll ben conegut i sense dubtar-ho hi fa cap, és el TARDIS, el Doctor és a Cardiff. Els altres quatre desconeixen a on anat.

El veritable Jack Harkness
En Jack sentint el TARDIS
D'aquesta manera doncs s'enllaça el darrer episodi de la primera temporada de Torchwood amb l'onzè episodi de la tercera temporada de Doctor, reunit-se en Jack altre cop amb el Doctor ara amb un altre aspecte i coneixent la Martha Jones, i sabent que li va passar a la Rose Tyler a la Batalla de Canary Wharf i perquè és immortal.