dijous, 24 de juliol de 2014

Doctor Who. 7a temporada (nova etapa)

Un cop havent recuperat la sisena temporada de Doctor Who, em vaig posar a mira la setena, amb aquesta sí, ja terreny desconegut de les aventures del senyor del temps, per tant n'és la meva primera visió. 

Comencem amb l'Especial de Nadal de 2011, El Doctor, la viuda i l'armari, que és l'últim que hi ha doblat en català. Ens situem a la Nit de Nadal de 1938. La Madge Arwell torna a casa amb bicicleta quan pel camí es troba un visitant de l'espai (el Doctor) i s'atura per ajudar-lo, i el porta a la seva cabina. Ell promet recompensar la Madge per la seva amabilitat i li suggereix que demani un desig. Tres anys després, el 1941, la Madge fuig de Londres, devastada per la guerra, i s'emporta els seus dos fills a una casa atrotinada de Dorset. Davant la tràgica notícia que el seu marit ha desaparegut mentre sobrevolava el canal de Londres, la Madge se sent totalment aclaparada per la tristesa, però, tot i així, vol que els seus fills passin el millor Nadal de la seva vida, els quan no ens en saben res de la situació del seu pare. A la casa, els Arwell es trobaran amb un personatge ben estrany, el Doctor. A més també hi una estrany regal que es una porta oberta a un altre món. Tots en moments diferents i acabaran passant, on hi viuran tota una aventura. El retorn al seu temps i món estarà en mans de la Madge, i un cop a casa, el regal que es trobaran serà d'allò més inesperat i molt benvingut, un gran dia de Nadal que els Arwell no oblidaran. Al final de l'especial, el Doctor va a passar el Nadal amb les persones que més estima, l'Amy i en Rory, els quals per la River sabent que ell està viu. 

Madge Arwell
Aquesta setena temporada també es divideix en dues meitat, la primera formada per 5 emesos de l'1 al 29 de setembre de 2012. Tot seguit bé l'Especial de Nadal de 2012, The snowmen (El ninot de neu), i la temporada es va reprendre del 30 de març al 18 de maig amb 8 episodis més. 

Comencem amb els primers 5 episodis. 

A Asylum of the Daleks (El manicomi dels Daleks), primerament ens trobarem que el matrimoni entre l'Amy i en Rory s'ha trencat. Els Daleks capturen el Doctor, l'Amy i en Rory separadament, però no per matar-lo si no per que els ajudi, el que volen els Daleks es que solucioni el problema que tenen amb els Daleks bojos que estant internats en món-manicomi. Allà coneixerem que la tecnologia Dalek esta prou avançada per transformar humans en Daleks. Al planeta a més el Doctor entrarà en contacte via veu, mai visualment, amb una noia supervivent de la seva nau que es s'hi va estrellar, anomenada Oswin Oswald. Al final es descobrirà que l'Oswin fa molt de temps que és un Dalekpensant-se ella que encara és humana, i és amb l'aspecte de Dalek que el Doctor hi entra en contacte visual. Malgrat ser un Dalek, gràcies a ella, els tres tornaran amb els altres Daleks, però amb la conseqüència que el planeta es destruït, a més s'ha ocupat de fer oblidar als Daleks qui és el Doctor, d'aquesta manera poden marxar tranquil·lament dels Daleks. A llarg de l'episodi a més sabrem que l'Amy pel que li va passar al Cos del Dimoni, no pot tenir fills, i aquest fou un dels motius pel trencament del matrimoni, però per bé, aquesta aventura ha reconciliat la parella.

Owin Oswald com a humana
Oswin com a Dalek
Al segon episodi, Dinosaurs on a spaceship (Dinosaures en una nau espacial), el Doctor, l'Amy, en Rory, el seu pare, en Brian Williams i 2 acompanyants més, la reina Nefertiti i el caçador John Riddell, es trobaran en una nau especial siluriana plena de dinosaures sota el domini de les mans malèvoles d'en Solomon, protagonitzat per David Bradley, conegut pel seu paper de Lord Walder Frey a Game of Thrones.

Brian Williams
Solomon
Al tercer, A town called Mercy (Un poble anomenat Mercy (Misericòrdia)), els nostres tres protagonistes van a parar a un poble de western el qual està assetjat per un ciborg pistoler. El marshal del poble és l'Isaac, protagonitzat per en Ben Browder, altrament conegut pel seu paper de John Crichton a la sèrie Farscape.

Isaac
Al quart, The power of three (El poder de tres), de cop hi volta apareixen infinitat de cubs al llarg del planeta Terra, el Doctor esperant a que facin alguna passa força temps a casa de l'Amy i en Rory, on el veurem fent coses pròpies de la vida quotidiana. El temps va passant fins que els misteriosos cubs s'activen i resulten ser perillosos. Reapareixerà la UNIT i també en Brian Williams que es dedicarà a fer uns seguiment diari dels cubs de casa seva.

I finalment al cinquè, The Angles take Manhattan (Els Àngels prenen Manhattan), comencem situats a la ciutat de Nova York el 2012, on els nostre tres protagonistes hi fan turisme, quan en Rory veu teletransportat el 1938, i els altres dos també hi fan cap, el culpable és un Àngel Ploraner, però a la Nova York de 1938 n'està infestat, fins i tot l'Estàtua de la Llibertat n'és un.  En aquest temps a més s'hi trobaran la River Song, ara lliure de la presó, ja que el Doctor s'ha anat dedicant d'esborrar al seva existència de l'univers i per tant ella no és culpable de matar el Doctor. Després d'un llarg estira-i-arronsa contra el Àngels, la parella provocarà una paradoxa temporal, eliminant els Àngels i tornant tots 4 al seu temps. Però just llavors en Rory desapareix, un Àngel ha desaparegut, l'Amy amb plors i llagrimes, com també el Doctor, es deixa tocar per l'Àngel, i per sort seva va a parar al mateix temps i lloc que en Rory, època on malgrat tot viuran, i al seu dia moriran, tal com testifica la seva tomba. Aquesta és l'última aparició d'en Rory i l'Amy en aquesta temporada.

L'Estàtua de la Llibertat com a Àngel Ploraner
Tomba de l'en Rory i l'Amelia
Continuem amb l'Especial de Nadal de 2012, The snowmen (El ninot de neu). Ens situem a la Londres victoriana de 1892. El Doctor afectat per la pèrdua dels seus amics Rory i Amy intentarà ser aliè als possibles problemes hi puguin haver però finalment s'hi involucrarà fins al final. Els problema s'inicia amb l'aparició d'uns misteriosos ninots de neu, els quals són controlats per ésser anomenat Gran Intel·ligència contingut en una mena de globus i que també domina en Walter Simeon, qui n'agafarà el seu aspecte, des de que era petit. El Doctor tindrà la col·laboració de tres amics seus que ja el van ajudar a salvar l'Amy al Cos del Dimoni (Temp 6, episodi 7), la Vastra, l'Strax i la Jenny. A més també el Doctor coneixerà i tindrà l'ajuda d'una noia, la Clara, la qual malauradament morirà, però serà amb les seves últimes paraules "Run you clever boy. And remember." (Corre noi intel·ligent. I recorda)  i llegint el seu nom complet de la seva tomba "Clara Oswin Oswald", relaciona-ho tot amb la Dalek Oswin Oswald que va conèixer amb anterioritat. Comença un nou misteri pel Doctor en vole saber qui és aquesta noia, com pot existir en diferents moments diferents de l'espai i del temps.

Gran Intel·ligència en un globus
Walter Simeon
Vastra
Strax
Jenny
Clara
La tomba de la Clara Oswin Oswald

I acabem amb els darrers 8 episodis de la tempordada. 

Al sisè episodi, The bells of Saint John (Les campanes de Saint John), finalment el Doctor es trobarà amb la Clara Oswald a la Londres del present (2013), de la qual "Oswin" és el seu pseudònim. Algú però està capturant a tothom a una base de dades digital, i una de les víctimes en serà la Clara. Ara bé tot i que resoldran aquest i tothom serà alliberat, el Doctor no sabrà que qui havia a darrere era la Gran Intel·ligència.

Clara Oswald
Gran Intel·ligència com a imatge virtual


Al setè, The rings of Akhaten (Els anells d'Akhaten), la Clara farà el primer viatge amb el Tardis i el Doctor.

Al vuitè episodi, Cold War (Guerra Freda), el Doctor i la clara es trobaran a un submarí rus en plena Guerra Freda (1983). Hauran de fer front a un front a un Guerrer del gel, un nadiu de Mart. Mencionar que el capità Zhukov i el tinent Stepashin, són protagonitzats per en Liam Cuningham i en Tobias Menzies, coneguts pels seus papers de Davos Seaworth i Edmure Tully de Game of Thrones.
Guerrer del gel
Zhukov
Stepashin

Al novè episodi, Hide (Amaga), a l'any 1973, el Doctor i la Clara hauran de resoldre el misteri d'una casa encantada per un fantasma.

Al desè, Journey to the centre of the Tardis (Viatge al centre del Tardis), el Tardis es capturat per la nau dels germans Van Baalen, que porten un empresa de salvament. En el procés, la Clara es perd dins de la màquina del temps. Així s'inicia una operació de rescat per l'interior del Tardis, que ens permetrà conèixer les seves interioritats. 

Al onzè episodi, The crimson horror (L'horror escarlata), el Doctor i la Clara hauran d'evitar els plans de la Sra. Gillyflower de crear un món a la seva mida. Els nostres herois tindran l'ajuda de la Vastra, la Jenny i l'Strax. La senyora Gillyflower està protagonitzada per la Diana Rigg, l'Olenna Tyrell de Game of Thrones.

Sra. Gillyflower
Al dotzè,  Nightmare in silver (Malson en plata) hi sortiran un dels altres enemics clàssic de Doctor, els Ciberhumans, però d'un nou tipus respecte dels que coneixíem de temporades anteriors. Són més poderosos, ràpids i actualitzables instantàniament.

Ciberhumans

I finalment anem al darrer episodi, The name of the Doctor (El nom del Doctor). El Doctor, juntament amb la Clara, es veu obligat a anar a Trenzalore, allà on hi ha el seu gran secret, per salvar els seus amics, la Vastra, la Jenny i l'Strax, justament de la Gran Intel·ligència. A més la River Song, ara un "eco" provinent de la Biblioteca estarà en contacte amb la Clara, l'única que la pot veure. I un cop a Trenzalore sabrem quin és el seu secret, la seva pròpia tomba, que és la seva Tardis però gegantina. Davant de la tomba, la Gran Intel·ligència obligarà al Doctor a dir el seu nom amenaçant la vida del seus amics, per tal que s'obri les portes, i aquestes s'obren però no pel Doctor si no per boca de la River, la qual no sentim que diu, i que el Tardis Tomba per sort ha sentit. 

L'eco de la River
La tomba del Doctor
Un cop a dins ens trobem amb la línia temporal del Doctor. Es llavors quan la Gran Intel·ligència explica el seu pla, entrar a la línia temporal del senyor del temps, on morirà però reescriurà tota la història del Doctor, destruint-lo. Així ho fa i la història del senyor del temps comença a canviar. I llavors la Clara actua, també entra a la línia temporal, comportant que es desintegri en múltiples parts donant a lloc a múltiples versions d'ella al llarg de la història i del temps, així s'explica el seu misteri, de la Dalek Oswin o la Clara de la Londres victoriana. D'aquesta manera l'existència del Doctor se salva. A més també veurem com diferents versions d'ella es van crear amb els 10 Doctors anterior a l'onzè, fins i tot amb el Primer Doctor li aconsella que agafi un altre Tardis del que anava a agafar, escolleix doncs el que té el sistema de camuflatge espatllat. I així tot es restaura, exceptuant la Gran Intel·ligència i la Clara.

Llavors el Doctor es proposa entrar dins de la seva pròpia línia per salvar la Clara, quan l'eco de la River li vol clavar una bufetada, que sorprenentment el Doctor atura, i que ell en tot moment també ha vist l'Eco de la seva muller. Després de besar-se, la River li diu que ella està connectada mentalment amb la Clara, i si encara ella existeix vol dir que la noia està viva. Després d'acomiadar-se correctament, la River es dissipa i el Doctor entra dins la seva línia. 

Un cop l'Onzè Doctor i la Clara es retroben, apareix una figura, individu desconegut per la Clara, ja que ella coneix les 11 cares del Doctor. El senyor del temps del li du que és ell però no és pròpiament el Doctor, també li diu que el seu nom real no és important, si no que ho és el nom que ell va elegir "Doctor", i aquesta encarnació va trencar la promesa lligada a aquest nom. Aquest "Doctor misteriós" és un secret pel mateix ésser conegut com a Doctor. Aquesta versió del Doctor menciona que no va tenir cap més opció pel que va fer. L'Onzè ho reconeix però no accepta que ho fes "en nom del Doctor". En allunyar-se l'Onzè Doctor i la Clara en braços d'ell, aquesta versió es gira mostrant el seu aspecte vell.

John Hurt dóna vida a aquest misteriós Doctor

Qui és aquest misteriós Doctor? Què va fer? On s'inclou en les diferents versions de la història del senyor del temps? Les respostes a The Day of the Doctor (El Dia del Doctor), l'especial 50è aniversari de Doctor Who.


Nota: Tal com he fet notar hi ha molts actor compartits entre Doctor Who i Game of Thrones. En anterior temporades, tot i que a les meves ressenyes no vaig fer constar, també passava. Al següent enllaç d'IMDb, els podeu veure: http://www.imdb.com/list/ls051675156?ref_=nm_rls_4

3 comentaris:

Muramasa ha dit...

A TV3 van per la quarta temporada, de fet m'hi vaig enganxar al capítol "Els focs de Pompeia".

Llop Segarrenc ha dit...

El Spoilers que et puguis empassar amb les meves ressenyes de Doctor Who són sota la teva responsabilitat, i COMPTE per que els propers dies escriure la ressenya dels 2 darrers últims especials de la sèrie pel moment!!!

A finals d'agost s'estrena nova temporada, la 8a!

Muramasa ha dit...

Ja he comprovat que les teves ressenyes són molt completes en aquest aspecte ;) Ja m'asseguro de passar ràpid la vista en aquests casos.