dilluns, 26 d’octubre del 2015

Mig món (El mar Trencat 2)

Títol: Mig món
Títol original: Half the world
Autor: Joe Abercrombie
Publicat per: Rosa del Vents (Penguin Random House), 1a edició setembre de 2015
Format: Rústic amb solapes, 14.1x21,6 cm, 448 pàgines
Preu: 18,90€

 A Mig rei, la primera part de El mar Trencat, en Iarvi va jurar venjar-se dels assassins del seu pare i del seu germà, i així després d'una llarga odissea, va aconseguir venjar-se d'alguns d'ells, però no dels qui ho havien tramat tot, els més poderosos, i al cap i a la fi els principals antagonistes de la trilogia, l'Alt Rei i l'àvia Wexen de la Casa Skeken. 

A Mig món, en Iarvi, tot un pare del Clergat, té com a missió buscar aliats ja que tot Gettland està en perill, envoltat tal com està pel qui s'han postrat, agenollat a la Casa Skeken, i es que l'objectiu d'aquests es dominar tot el mar Trencat i Gettland és el bastió que resisteix. 

La missió però comportarà un viatge que ens permetrà conèixer mig món, noves terres, nous indrets i nous personatges desconeguts fins ara. Aquest viatge el farà en vaixell en la qual hi haurà una tripulació tot ella molt diversa, els quals dos dels seus dos membres, l'Espina Bathu i en Brand, seran qui ha través del seus punts de vista coneixerem la història del llibre. En Iarvi doncs fa un pas enrere en relatar la història, tot i així a través dels altres dos personatge veurem el gran paper i importància que té el clergue en els fets que tenen lloc.

Si al primer llibre tenim un mapa a doble pàgina del mar Trencat i les terres que l'envolten, en aquest segon llibre el mapa s'amplia pel nous territoris que coneixerem durant el viatge d'en Iarvi i companyia.   

La guerra entre Gettland i la Casa Skeken es imminent, i és amb el tercer i últim llibre de la trilogia que es resoldrà el conflicte que hi ha pel domini del mar Trencat, justament titulat Mitja guerra, el qual ens arribarà al gener de 2016.