diumenge, 4 d’octubre de 2015

Denji Sentai Megaranger

Aquest cop, tot just acabar amb Gekisô Sentai Carranger, m'he posat a veure la següent sèrie Super Sentai, Denji Sentai Megaranger, vista en versió original subtitulada en anglès.

Denji Sentai Megaranger (電磁戦隊メガレンジャー, literalment Electromagnètic Esquadró Megaranger, Esquadró Electromagnètic Megaranger) és la vint-i-unena sèrie Super Sentai produïda per la Toei. Va ser emesa a la TV Asahi de l'14 de febrer de 1997 al  15 de  febrer de 1998, amb un total de 51 episodis. També té un episodi especial on faran equip amb els protagonistes de la sèrie anterior, Gekisô Sentai Carranger, situant-se entre els episodis 39 i 40 de Megaranger. El seu material va ser utilitzat per la sèrie Power Rangers in Space.I quin és l'argument? 
En Kenta Date, un estudiant de batxillerat, és l'últim campió d'un videojoc arcade anomenat "Megaranger". Pertany al club de Cibernètica, format amb amb els seu grup d'amics, en Kôichiro Endo, en Shun Namiki, la Chisato Jogasaki i la Miku Imamura. La International Net of Excel-Science and Tecnology (INET), els creadors de joc, conviden a en Kenta i els altres a visitar els laboratoris d'INET. Després d'un breu recorregut pels edificis de la la seu d'INET, l'empresa és atacada per Neijirejia, una força maligna dirigit pel Dr. Hinelar en una missió de conquerir la realitat actual, ja que ells provenen d'una altra realitat, dimensió. El Dr. Kubota, científic en cap de la INET, revela que Megaranger és més que un videojoc, en realitat és un simulador de combat per identificar els possibles reclutes per a un equip de lluita per combatre Neijirejia. Si bé la seu d'INET  és destruït pel guerrer Yugande de Neijirejia, el doctor Kubota dóna a en Kenta i els seus amics els dispositius coneguts com "Digitizers", amb els quals es transformen en el Denji Sentai Megarangers i així lluitar contra les forces malignes de Nejirejia. Més endavant, arribant a la meitat de la sèrie farà aparició en Yusaku Hayakawa, un altre científic de la INET, el qual esdevé el sisè Megaranger, el Mega Silver.

I quins són els Megarangers i els seus mecha?

 • En Kenta Date és el Mega Red. El símbol del seu casc és un ordinador de sobretaula.
 • En Kôichiro Endo és el Mega Black. El símbol del seu casc és un satèl·lit. 
 • En Shun Namiki és el Mega Blue. El símbol del seu casc és una televisió digital.
 • La Chisato Jogasaki és la Mega Yellow.  El símbol del seu cas és una càmera digital. 
 • La Miku Imamura és la Mega Pink. El símbol del seu cas és un telèfon mòbil. 
 • En Yusaku Hayakawa és el Mega Silver. El símbol del seu cas és un xip.

Inicialment els 5 principals Megarangers comparteixen un sol mecha, el Galaxy Mega el qual és forma a partir pel Mega Shuttle, una llançadora que forma el cap i el Mega Ship, una nau més gran que forma la resta del cos, i que protegeix al seu interior el Mega Shuttle.Arribant cap a la primera meitat, el Mega Red rebrà un nou mecha, el Delta Mega, que té dues formes, la de nau i la de robot. El Galaxy Mega i el Delta Mega és poden combinar per formar un sol robot, el Super Galaxy Mega.Ja a la segona meitat els sis Megarangers tindran els seus propis mechas. Els dels 5 principals son els Voyager Machines, que combinen per formar el Mega Voyager.
 • Mega Red - Rovoyager-1, un robot astronauta. 
 • Mega Black - Shuttle Voyager-2, una llançadora. 
 • Mega Blue - Rocket Voyager-3, un gran coet.
 • Mega Yellow - Saucer Voyager-4, un nau espacial tipus OVNI. 
 • Mega Pink. - Tank Voyager-5, un tanc de transport. 
 El mecha del Mega Silver és el Mega Winger, que tant té forma de nau com de robot. Les ales del Mega Winger poden ser transferides al Mega Voyager, esdevenint el Wing Mega Voyager.Tot i que els protagonistes són estudiants, l'argument al llarg de la sèrie és més seriós que el que fou el de la seva predecessora. Compaginar la vida d'estudiant amb la de superheroi no serà fàcil, i protegir les seves identitats serà clau per a ells. Una sèrie Super Sentai on es barreja la temàtica digital i l'espacial, tot que només per les naus i algun altre element que s'anirà veient, ja que l'acció tindrà lloc principalement a la súperficie de la Terra.

Fonts: Super Sentai (Anglès) i Wikipedia Anglès i Castellà