dimarts, 20 de desembre del 2016

Game of Thrones 6a temporada

Abans no acabi l'any, toca parlar de la sisena temporada de Game of Thrones, la qual es va emetre del 24 d'abril al 26 de juny de 2016. Aquesta temporada la vaig seguir setmana rere setmana, exceptuant els tres primes episodis. Aquesta nova temporada té dues coses a comentar a priori, la primera es per qui també som lectors dels llibres Cançó de gel i foc, ja que els fets se situen després del 5è llibre, doncs ens trobem en un territori d'"spoilers", tot i així, pel poc que se sap, hi han variacions respecte el que ha de ser el 6è llibre de la saga literària, The winds fo winter. Com ja se sap llibres i sèrie segueixen camins diferents, tot que el desenllaç se suposa que haurà de coincidir. La segona cosa, és que un dels escenaris d'aquesta temporada com prou bé se sap és la ciutat de Girona. Igualment s'havia de dir.


Com a elements rellevants i finals de la cinquena temporada tenim la batalla entre l'Stannis Baratheon i en Ramsay Bolton, amb els seus exercits corresponents, amb la derrota del primer i l'assassinat d'en Jon Neu per part d'alguns germans negres.  

Per endinsar-nos en aquesta cinquena temporada començarem pel Nord de Westeros, amb els seus dos fronts el Castell Negre, al Mur, i Hivèrnia sota el control dels Bolton. Començant pel Castell Negre, en Jon Neu, assassinat pels germans negres en contra de la seva causa amb en Thorne al capdavant, aconsegueix ressuscitar gràcies a la Melisandre. Un cop viu, estableix l'ordre al Castell Negre tot executant els amotinadors, renunciant el seu jurament i deixant en Tollet com nou Lord Comandant, També es reunirà amb la Sansa que va aconseguir fugir d'Hivèrnia juntament amb en Theon, qui s'ha dirigit cap a les Illes del Ferro. La Brienne i en Pod que els van salvar en al seva fugida ara estan al servei de la jove Stark, i a través d'ella sabrem que l'Stannis es ben mort. 

A Hivèrnia, en Ramsay s'assegura la seva primogenitura Bolton i per tant el seu domini sobre el Nord, matant a son pare, en Roose, la seva madrastra Walda i el seu germanastre acabat de nèixer, aquest sent fill legítim de son pare. A més rep com regal en Rickon Stark i l'Osha, la qual acaba morta, com també el cap d'en Peludet, el llop fer d'en Rickon. La batalla contra en Jon Neu, està té lloc. S'hi jugarà el domini del Nord, i per part de la Jon i la Sansa, recuperar el seu germà, però aquest cau mort a mans d'en Ramsay, moments abans de la batalla. Els Stark guanyen, però no gràcies a en Jon i les seves forces si no gràcies a la Sansa que a través d'en Petyr Baelish, obtenen els Cavallers de la Vall, apareixent a l'últim instant. Amb Hivèrnia recuperada, la Sansa acaba amb la vida 'en Ramsay morint a queixalades dels seus propis gossos i en Jon, malgrat que és bastard i el gran paper que ha tingut la Sansa, es proclamat Rei al Nord. 

Anem cap a l'altre meitat de Westeros, a Port Reial. En Jaime Lannister torna amb el cos mort de la Mycella. Després de l'intent fallit de l'exèrcit per alliberar la Margaery  i en Loras dels pardals, ja que aquesta capitula davant el Pardal Suprem i en Tommen forja una aliança amb la Fe, ha de deixar la ciutat i es dirigeix a Aigüesvives. Durant el judici, d'en  Loras i la Cersei, aquesta des de la Fortalesa Roja, fa utilitzar el foc valyrià que hi ha sota el Septe de Baelor, matant així en una gran explosió tot déu que hi ha dins, inclosos, en el Pardal Suprem, la Margaery, en Mace i en Loras Tyrell, en Lancel i en Kevan Lannister, mentre que Tommen se suïcida després de presenciar els esdeveniments. Sense cap mena d'oposició, la Cersei es coronada Reina del Set Regnes de Westeros. Sense dubte l'explosió del Septe és un dels moments més impactants de la temporada.

A Dorne, l'Ellaria Sorra i les seves fills executen un cop d'estat, matant en Doran i en Trystant Martell, pel domini del territori. Més endavant l'Ellaria es reuneix amb l'Olenna Tryell, per discutir una aliança.

Tot travessant el mar Estret, a Braavos, l'Arya continua la seva formació amb els homes sense rostre, i aviat recupera la seva vista. Quan ella es nega a complir una missió, la noia abandonada la persegueix per matar-la, però qui mort és la noia abandonada. Després de molt temps fugint i amagant la seva veritable identitat rere altres noms, l'Arya reafirma la seva identitat com Stark i decideix tornar a Westeros.

Tornat a Westeros, a les Terres dels Rius, el Sandor Clegane, el Gos, que va sobreviure a les ferides del seu combat contra la Brienne, persegueix uns homes de la Germandat sense Estendards ja que aquests han massacrar a les persones que el van salvar. Es troba amb Lord Beric Dondarrion executant aquests homes, i se li ofereix viatjar amb ell cap al Nord nord de viatjar Germanor.

També a les Terres dels Rius, en Jaime Lannister després de deixar Port Reial, es troba assetjant Aigüesvives i pren el castell, matant al Brynden "Peix Negre" Tully, després d'obligar a l'Edmure Tully a demanar la rendició. En aquests fets hi apareixen la Brienne i en Pod, que han vingut a buscar l'ajuda del Peix Negre pels Stark, però davant dels esdeveniments n'han de marxar.

En saber la caiguda d'Aigües Vives, el vell Walder Frey celebra la victòria quan llavors es mort per l'Arya Stark. Toca venjança.

En Sam Tarly, la Iola, i el petit Sam arriben a la Ciutadella, a Antiga. Pel camí però es paren a visitar la família Tarly, coneixent el malcarat del seu pare, en Randyll.  

A Més Enllà del Mur, en Bran Stark s'entrena amb el Corb de Tres Ulls, visualitzant fets passats, i durant aquestes, el Rei de la Nit es veu alertat de la seva exitència, llança un atac dels Caminants Blancs contra en Bran i els altres. En Hodor, en un altre dels moments més impactants de la temporada, se sacrificarà salvant en Bran i la Meera, que escapen, com poden, l'Estiu també mort durant l'atac, i són rescatats per un personatge que des de la primera temporada (i primer llibre), no havíem vist i no en sabíem res, en Benjen Stark, el germà de l'Eddard. És durant les visions d'en Bran, que coneixerem l'origen dels Caminants Blancs, el per què en Hodor diu "Hodor", i es durant el seu sacrifici, que ho sabrem, i també se'ns revelarà el veritable origen d'en Jon Neu, qui són els seus veritables pares, es confirmarà doncs una teoria que de fa anys i anys des de l'aparició del primer llibre.

I finalment acabem viatjant fins els extrems orientals d'Essos. La Daenerys Targaryen és capturada per en Khal Moro qui la porta davant d'altres khals. Per alliberar-se d'ells, amb un bon pla al darrera, els crema vius i d'així com a gran khalessi pren el comandament dels diferents clans dothrakis. En Tyrion Lannister dirigeix una pau efímera a Meereen la qual es veu amenaçada pels esclavistes.  Aquesta pau es veu reforçada quan la Daenerys retorna i tot volant sobre en Drogon i els altres dos dracs, tot aniquilant l'exercit dels esclavistes.

La Yara i Theon arriben Meereen i prometen lleialtat a la Daenerys després de que el seu oncle Euron Greyjoy mati en el seu germà Balon, i usurpi el lideratge de les Illes del Ferro. En Jorah Mormont marxa de Meereen per trobar una cura per l'escatagrisa i en Daario Naharis es queda dirigint  Meereen, mentre la Daenerys navega cap a Westeros juntament amb els seus tres dracs en una gran flota, formada pels Immaculats, els dothrakis, en Theon, la Yara i els altres homes de ferro lleials, i també amb el suport de Dorne i la Casa Tyrell, l'aliança orquestrada per en Lord Varys.

Les peces principals del joc ja són sobre el tauler: En Jon com a Rei al Nord, la Cersei com a nova reina tot seient al Tron de Ferro, la Daenerys fent camí a Westeros, i l'amenaça imminent  dels Caminants Blancs, ja que l'hivern ja és aquí. I no ens podem oblidar de les altres peces, com l'Arya, en Bran, en Jaime, la Germandat sense Estàndards, i en Sam des de la llunyana Ciutadella. Tots ells tindran els seu paper en la setena temporada que s'estrenarà de cara l'estiu de l'any vinent.

Acabo posant els títols de la cinquena temporada de Game of Thrones

1. The red woman - La dona roja
2. Home - Llar
3. Oathbreaker - Trencajuraments
4. Book of the Stanger - El llibre del Desconegut
5. The door - La porta
6.  Blood of my blood - Sang de la meva sang
7. The broken man - L'home esguerrat
8. No One - Ningú
9. Battle of bastards - La batalla dels bastards
10. The winds of winter - Els vents d'hivern