dissabte, 10 de desembre del 2016

Doctor Who. 9a temporada i Especial de Nadal de 2015

Fa mesos i mesos, que hauria d'haver escrit aquesta entrada però tot i pensar-hi, entre mandra i altres coses, no m'hi havia posat mai, fins ara. Toca parlar de la novena temporada de la nova etapa de Doctor Who, la qual es va emetre del 19 de setembre de 2015  al 5 de desembre de 2015, amb 12 episodis en total. En, aquesta temporada s'hi dóna el cas que la majoria d'històries s'expliquen en dos episodis.

Amb The Magician's Aprentice (L'aprenent de mag) i The Witch's Familiar (El familiar de la bruixa) comencem aquesta temporada, i quina manera més impactant amb que comença. A Doctor Who mai donis un personatge per mort, i es que reapareixen dos personatges aparentment morts: La Missy, o sigui l'Amo, aparentment morta al final de a 8a temporada però viva gràcies a un manipulador de vòrtex, i l'altre personatge és en Davros, creador dels Daleks, del qual en coneixerem el seu passat, la seva versió jove, qui ens pensàvem que havia mort en les últimes aventures del Desè Doctor (quarta temporada).


Continuem amb Under the Lake (Sota el llac) i Before the Blood (Abans de la inundació). El Doctor i la Clara van a parar a una base situada sota l'aigua, la qual la seva tripulació està sent atacada per quelcom semblant a fantasmes. A més, a la base hi una nau alienígena tota estranya.  I la cosa es complicarà per l'aparició d'un alienígena anomenat Fisher King (Rei Pescador)



The Girl Who Died (La noia que va morir) i  The Woman Who Lived (La dona que va viure) són dues històries independents però que tenen un element comú, el personatge de l'Ashildr, una noia vikinga, la qual en el segon episodi es farà coneixer com a Me (Jo), la qual es protagonitzada per la Maisie Williams, coneguda pel seu paper d'Arya Stark a Game of Thrones. Aquest personatge tindrà importància sobre tot els darrers episodis de la temporada, ja que gràcies al Doctor esdevé immortal.


Arribem a la segona meitat de la temporada amb els episodis setè i vuitè: The Zygon Invasion (La invasió Zygon) i The Zygon Inversion (La inversió Zygon), episodis que continuen el fets succeïts a l'especial 50è aniversari de Doctor Who: The Day of Doctor, per la part del Zygons. I és que una facció d'aquests s'han sublevat amb la intenció de revelar a la humanitat tots els Zygons que viuen a la Terra tranquil·lament com si fossin humans. 


A Sleep no more (No dormis més), el Doctor i la Clara en una estació espacial s'hauran d'enfrontar a uns estranyes criatures mortals creats a partir de lleganyes.

I arribem al final de la temporada amb el seus darrers tres episodis. Començant amb Face the Raven (Encara't al corb), el Doctor viurà un moment molt traumàtic, la reaparició de l'Ashildr/Me, amb els fets que succeiran, suposaran la mort de la Clara Oswald. La història continua Heaven Sent (Enviat al Cel), on el Doctor es transportat a un estrany castell que li suposarà una complexa prova. I a Hell bent (Dominant l'Infern), la superació de la prova, comportarà el seu retorn a Gallifrey. Tot just arribar tindrà un cara a cara amb en Rassilion, el qual s'ha regenerat, comportant que aquest s'hagi d'exiliar del planeta.


Mitjançant al tecnologia de Gallifrey, el Doctor aconsegueix treure la Clara Oswald del moment just abans de la seva mort. Ara la noia està congelada entre dos batecs, i la seva mort és un punt fix en el temps. I és a així que el Doctor farà el que sigui per evitar la seva mort definitiva. Marxant de Gallifrey amb un altre TARDIS, es retrobaran amb l'Ashildr/Me.  El Doctor vol utilitzar un blocatge neural per esborrar de la memòria de la Clara els records que tingui d'ell i així salvar-la del seu destí. Però en activar-lo és el Doctor qui perd els records d'ella, caient inconscient. I es que ella l'havia manipulat sense que ell ho sabés. 


Un cop conscient, en el present, el Doctor es troba en un bar parlant amb la Clara d'ella mateixa però sense reconèixer-la. El que si recorda és que aquest bar hi havia estat amb l'Amy i en Rory. Quan la Clara obre la porta de la rerebotiga i hi entra s'hi veu l'Ashildr i la consola del TARDIS robat de Gallifrey. La Clara i l'Ashildr decideixen viatjar en el seu TARDIS, tot dirigint-se cap a Gallifrey l'únic lloc on poden solucionar el seu problema, però que comportaria la seva mort definitiva, però per anar-hi agafen el camí més llarg. Un cop el Bar/TARDIS desapareix, el Doctor es troba cara a cara amb el seu TARDIS que havia deixat a Londres (Face the Raven), i un cop a dins inicia una nova aventura per l'espai-temps. Així doncs en aquesta temporada, la Clara Oswald, la noia impossible, deixa de ser la companya del Senyor del Temps. 




  
I així arribem a l'Especial de Nadal de 2015, anomenat The Husbands of River Song (Els marits de la River Song). El nom de l'episodi ja ens indica, que la River Song reapareixerà, amb un embolic de marits, entre mans. Recordo que el Doctor com a Onzè es va casar amb la River, ara bé aquesta especial de Nadal en la línia temporal de la River està situat just abans del doble episodi Silenci a la Biblioteca/El bosc del morts (quarta temporada), on el Doctor com a Desè i la Donna Noble la coneixen.

Per la desena temporada ens haurem d'esperar fins l'abril del 2017, en que el Dotzè Doctor tindrà una nova companya, la Bill protagonitzada per la Pearl Mackie. Abans d'això, aquests darrers dos mesos, hem pogut gaudir de la primera temporada de Class, seqüela de Doctor Who, en que el Senyor del Temps hi apareix en el primer episodi. Espero no tardar gaire a fer-ne una ressenya. I per altra banda com a aperitiu de la propera temporada, d'aquí poques setmanes ens arribarà l'Especial de Nadal de 2016 de Doctor Who titulat The Return of Doctor Mysterio (El retorn del Doctor Mysterio).