divendres, 17 de novembre del 2017

Naruto - Guia oficial de personajes nº4: Libro de combate

Títol: Naruto - Guia oficial de personajes nº4: Libro de combate
Títol original: Naruto Hiden Character Official Databook nº4: Jin no Sho (NARUTO −ナルト− 秘伝 キャラクターオフィシャルデータBOOK nº4: 陣の書)
Autor: Masashi Kishimoto
Traducció per: Adrià Saborido Vert (Daruma SL)
Publicat per: Planeta Cómic, octubre 2017.
Format: Rústic amb sobrecobertes, 390 pàgines, B/N i color
Preu: 9'95€




Aquest passat octubre, Planeta Cómic ha posat a la venda la quarta Guia oficial de personatges de Naruto, la qual té el nom de Libro de combate. Aquesta, entre altres temes, se centra en els personatges i esdeveniments que han aparegut del capítol 403 (primer del volum 44) al capítol 691 (primer del darrer volum 72), o sigui d'enmig de la batalla contra els Akatsuki fins al desenllaç de la Quarta Gran Guerra Ninja, quedant doncs pendents els darrers 9 capítols del manga, del 692 al 700, amb l'últim enfrontament entre en Naruto i en Sasuke, i el capítol final presentant les noves generacions. 

Aquesta guia està constituïda de 3 capítols (ninges, expedient ninja ampliat i tècniques) i entre i dins d'aquests hi apareixen diverses seccions. Veiem com s'estructura aquesta quarta guia de personatges de Naruto.

  • Naruto Best Scene: Un sèrie de pàgines on hi ha un seguit portades de capítol i escenes en color.
  • Capítol dels Ninges: Aquest es el primer capítol de la guia. S'hi inclouen 270 personatges, entre ninges i no ninges, apareguts del volum 44 al capítol 691 del volum 72. Al llarg d'aquest capítol també hi ha la continuació de la secció Les 100 fulles de Konoha, amb 18 comentaris més: (47) La historia dels clans escampats per diferents regions del món ninja, (48) Organigrama miliar de l'exercit ninja aliat: Ara totes les viles són un sola!, (49) Els soldats de l'"arrel" a l'ombra de Konoha, (50) Les empremtes que la Kaguya Ootsutsuki ha deixat en diferents llocs, (51) La marca que fou traspassada a la Vila Oculta de Konoha, (52) Els cossos especials de Konohan que donen suport als altres ninges en les seves missions, (53) Una estreta relació: la connexió entre el país i la vila, (54) El món misteriós i inexplorat  dels tres llocs llegendaris, (55) La tradició dels Hokage a la Vila Oculta de Konoha (Fulla), (56) La tradició dels Kazekage a la Vila Oculta de Suna (Sorra), (57) La tradició dels Tsuchikage a la Vila Oculta d'Iwa (Roca), (58) La tradició dels Mizukage a la Vila Oculta de Kiri (Boira), (59) La tradició dels Raikage a la Vila Oculta de Kumo (Núvol), (60) Adaptació al clima de zones diferents: vestits ninja d'hivern, (61) En Sasuke Sarutobi, el pare d'en Hiruzen, el tercer Hokage, (62) La còlera de la Mizukage Mei, (63) El país del Ferro: una nació sense ninges defensada per samurais i (64) L'evolució de l'examen d'ascens a ninja de grau mig al llarg de 24 anys. 
  • Personatges 1: La presumida de la Ino Yamanaka presenta: Una desfilada de models mordaç.  Com van vestits el ninges segons la seva vila.
  • Expedient Ninja Ampliat: Segon capítol de la guia on s'analitzen els següents 4 temes: L'origen de les tècniques ninja, Història dels Bijû, Cròniques de la Quarta Gran Guerra Ninja i Les tècniques de tipus yin i yang.
  • Capítol de les tècniques: Tercer capítol de la guia on es descriuen les 1232 tècniques ninja aparegudes del volum volum 44 al capítol 691 del volum 72. Es troba a faltar els noms originals de les tècniques que a les altres guies apareixien als laterals negres. A llarg d'aquest capítol de manera alternada hi apareixen més comentaris de les secció Les 100 fulles de Konoha, sent la segona i darrera part apareguda en aquesta quarta guia: (65) L'orgull en joc: En Naruto vs. en Konohamaru, (66) Els beneficis i perills de les tècniques prohibides, (67) El secret del santuari de Nakano que va encaminar els Uchiha (68) El regnes dels animals en una closa de tortuga gegant, (69) El despertar de la tragèdia: els motius de les pupil·les del mangekyô sharingan, (70) Un aspecte monstruós i un caràcter violent: la font d'energia del segell maligne, (71) La creació de tècniques ocultes que són traspassades de mestres a alumnes, (72) La manera d'anular la resurrecció d'ultratumba i alliberar les ànimes dels ressuscitats, (73) El camí de l'ermità: un entrenament que consisteix en no moure's, (74) L'entrenament d'en Bee i en Naruto per extreure el poder del seus bijû, (75) El poder dels vincles: les tècniques ninja combinades que s'obtenen en fusionar els poders de dos ninges d'un mateix equip , (76) Civilització ninja: la tecnologia que assisteix als ninges, (77) Les poderoses eines místiques d'en Rikudô reunides per la Vila Oculta de Kumo i (78) Els samurais: tècniques que resplendeixen al camp de batalla i espases ben afilades.
  • Personatges 2: Índex de personatges i tècniques. Índex en el qual s'hi pot trobar qualsevol dels 501 ninges i les 544 tècniques que apareixen a Formación de combate (Rin no Sho), Libro de batalla (Tô no Sho), Libro de personajes (Sha no Sho) i Libro de combate (Jin no Sho).
  • Personatges 3: Recomanació d'en Killer Bee: Millors ritmes!
  • Road to Naruto the Movie. Historieta especial relacionada amb la pel·lícula Road to Ninja - Naruto the Movie.
  • Converses entre en Masashi Kishimoto i en Kôsuke Yahagi: Converses entre l'autor i el primer supervisor editorial sobre diferents aspecte de l'obra, com l'origen conceptual dels personatges i tècniques. Al final hi ha un missatge d'agraïment d'en Masashi Kishimoto.

Un fet curiós que havia comentat a les anteriors dues guies és que quan es feia referència a la primera guia, Formación de combate, se l'anomenava per Libro del enfrentamiento, traducció més correcta del nom original japonès. En aquesta quarta guia però, sí que rep el nom de Formación de combate.
També he pogut copsar errors per falta d'una bona revisió: Per exemple tenim que a la "Fulla núm 59", sota les imatges dels Raikage hi posen "Mizukage" i a la "Fulla núm 77", el número posat erròniament és el "57".

Veient que al pdf de novetats, hi posen "sèrie oberta", que queden 9 capítols pendents del manga i que també falten 22 "fulles" per completar les 100 fulles de Konoha, i sabent que hi ha dues guies més curtes que tracten les dues darreres pel·lícules, Retsu no Sho respecte The Last: Naruto the Movie i Zai no Sho respecte Boruto: Naruto the Movie, i suposo que entre una i altra deuen incloure el que no s'ha acabat d'incloure en aquesta quarta guia. Vaig preguntar a planeta quins plans tenien, responent-me: Sobre les guies Naruto, en estudi més entregues. Anirem concretant de cara a 2018. Doncs l'any vinent ja ho veurem.

El que sí que començarà a publicar Planeta l'any que ve, és la continuació oficial del manga, amb les noves generacions de ninges com a protagonistes: Boruto: Naruto Next Generations. Aquest és un manga mensual escrit per Ukyō Kodachi i il·lustrat per Mikio Ikemoto, sota la supervisió de Masashi Kishimoto, i que de moment consta de 4 volums.