dissabte, 27 de gener del 2018

La Muralla

Títol: La Muralla
Autor: Josep Maria Beà
Col·lecció: Todo Beà núm. 3
Publicat per: Trilita Ediciones, desembre 2017
Format: Cartoné, 64 pàgines, 325 X 250 mm, Color
Preu: 26.80€

Aquest passat desembre de 2017, Trilita Ediciones va reeditar una nova obra d'en Josep Maria Beà, La Muralla. Aprofitant l'ocasió, el vaig comprar juntament amb el també Siete vidas d'en Beà, aquest però publicat per Astiberri, tal com ja he comentat a l'entrada d'aquesta segona obra.

La Muralla va aparèixer publicada per primera vegada, i en forma de sèrie d'historietes, el 1983 a la revista Rambla. L'any 1987 fou editada en àlbum per Toutain editor. 
 
Per aquesta nova edició el mateix Beà ha realitzat una nova portada, i restaurat el color i elements del dibuix. La retolació també ha estat actualitzada. El llibre compta amb dos pròlegs, l'original de 1987 per part del mateix autor, i un de nou per aquesta segona edició per part d'en Joan Navarro.

La Muralla com Siete vidas també està protagonitzada per un gat antropomòrfic. Beà té una gran predilecció per aquests felins. Aquest gat feliçment casat i pare de família, es veu transport sense saber com, a un estrany i gegant vaixell on ja hi ha d'altres ocupants provinents de diferents punts de l'univers, el qual navega amb un rumb fix sense poder-lo variar com també sense destinació coneguda, en un estrany món on els peixos volen pel cel. En aquesta situació tot surrealista, cal afegir-hi elements d'intriga, violència i un toc d'erotisme. Una obra de ciència-ficció que compagina una mica de tot. 

Sempre és una bona noticia la recuperació de les obres d'en Beà, i a Trilita ho saben fer molt bé, amb unes reedicions que fan delir als lectors, la nova de La Muralla no n'és cap excepció, ja siguin aquests antics lectors o bé nous, com n'és el meu cas, que han conegut l'univers Beà  gràcies a aquesta editorial.


La Muralla, Toutain, 1987