dissabte, 9 de febrer del 2019

Escuela Blame! and so on

Títol original: Blame Gakuen! and so on (ブラム学園!アンドソーオン)
Autor: Tsutomu Nihei
Traducció de: Marc Bernabé (Daruma Serveis Lingüístics)
Publicat per: Panini Comics, desembre de 2018
Format: Rústic sense sobrecobertes - 170x240 mm - 176 pàg. - Color.
Preu: 15€
El passat desembre de 2018, després de diversos retards, Panini Comics va publicar Escuela Blame! and so on, un recopilatori d'11 històries curtes totes a tot color d'en Tsutomu Nihei. Publicat en el mateix format i mida que Blame! Master Edition, dóna a lloc que a la prestatgeria tot el conjunt no desentoni, tot i que Escuela Blame! és menys gruixut que els volums de Blame!.


Tal com el nom indica, les dues obres estan relacionades, ja que aquest recopilatori recull 5 històries relacionades amb Blame!. A més també hi ha dues històries relacionades amb una altra obra de l'autor, Knights of Sidonia.

Vegem-ne les històries:

  • ZEB-NOID (2004). Una trobada hostil entre dues espècies altament modificades en el temps i en guerra entre elles, humans i mosques, acaba amb un resultat inesperat.
  • Escuela Blame!. Consta de 3 històries, que donen nom a aquest recopilatori i de manera paròdica ens situen els personatges de Blame! tal com estudiants d'institut. Les històries són: Escuela Blame! (2004), Escuela Blame! Paraguas compartido entre Kioto y Nara (2007), i Escuela Blame! Bajo la torre de los cerezos en flor (2008).
  • El paquete. Breu història on un home busca el seu germà per donar-li un paquet.
  • Ingeniero de la Netsphere (2005): Una seqüela de Blame! on un enginyer de la Netsphere es proposa desmantellar una torre de conversió estructural la qual crea salvaguàrdies.  
  • Bomba. Una curta història sobre el procés reproductiu dels últims humans.
  • Blame!² Crònica del escape de la estructura de la ciudad de Pcell VIII (2008). Una altra seqüela de Blame!, on seguirem una futura encarnació de la Pcell, tot intentant sobreviure. 
  • El dios del pantano (2008). Una versió de la coneguda història on a un llenyataire li cau la destral a un llac/pantà/riu, i apareix un ésser diví per retornar-li.
  • Insectos de acorazado de batalla - Esfíngidos. Una història on ens mostra una batalla entre alienígenes. Havent-se publicat originalment el 2007, i pels elements que s'hi mostren, vindria a ser predecessora de Knights of Sidonia, estrenada el 2009.
  • Knights of Sidonia: Tsumugi se engancha a Blame! (2015).  Breu història on en Nagate, Tsugumi, l'Izana i la Yuhata, personatges de Knights of Sidonia, estan mirant Blame! pel televisor

Pel que he pogut trobar l'any 2008 es va publicar una primera versió d'aquest recopilatori, incloent-hi les 10 primeres històries. El 2015 es va publicar aquesta darrera història curta de Knights of Sidonia, i el recopilatori es va reeditar el passat 2018, que és el que ens ha portat Panini Comics

1a edició de Blame! Gakuen and so on (2008)

Totes les històries, independentment de l'argument que tinguin, no s'allunyen per res de les obres que coneixem d'en Tstumou Nihei: ciberpunk,  mons futuristes, humor i també tocs eròtics,  són els elements que hi trobarem. Un bon volum recopilatori amb històries ben curioses per complementar la ja mencionada Master Edition de Blame!.