dilluns, 31 d’agost del 2020

Cazafantasmas: Responden a la llamada

Títol original: Ghostbusters: Answer the call (Capítols #1-5)
Autors: Kelly Thompson (Guió), Corin Howell (Dibuix), Valentina Pinto (Color) i Neil Uyetake (Retolació original)
Traducció de: Cristian Timoneda
Col·lecció: Linea Infinite
Publicat per: Fandogamia Editorial, juliol de 2020
Format: Rústic - 27x17 cm - 120 pàgines - Color
Preu: 12€

 

 

 

Després que l'any passat Fandogamia publiqués el quart i darrer volum de la primera part o etapa de la sèrie regular dels Caçafantasmes originals, aquest passat juliol, ens ha arribat el volum únic Cazafantasmas: Responden a la llamada, amb el qual es recupera l'equip femení de Caçafantasmes que vam conèixer a la pel·lícula de 2016. Justament tot i que aquesta pel·lícula es coneix en anglès com a Ghostbusters, a la seqüència dels crèdits també apareix com a Ghostbusters: Answer the call, justament com es titula aquest volum, per tant n'és una continuació. 

L'equip femení dels Caçafantasmes està format per la Dra. Erin Gilbert, interpretada per la  Kristen Wiig, la Dra. Abigail "Abby" Yates, interpretada per la Melissa McCarthy, la Dra. Jillian Holtzmann, interpretada per la Kate McKinnon, la gran lectora i coneixedora de Nova York Patricia "Patty" Tolan, interpretada per la Leslie Jones, i finalment tenim en Kevin Beckman, el peculiar secretari de les nostres heroïnes , interpreta per en Chris Hemsworth, més conegut pel seu paper de Thor a l'Univers Cinematogràfic de Marvel. 

En respondre a una trucada rutinària per eliminar un fantasma de classe III, l'Erin, l'Abby, la Patty i la Holtzmann acaben alliberant un poderós i esquiu fantasma de classe VII, el Doctor Kruger, el qual s'alimenta de les pors dels altres. Capaç de crear il·lusions per aprofitar-se de les grans pors de les Caçafantasmes, s'anirà enfortint, també alimentant-se de les pors de la població de Nova York, i així tenir el poder necessari per tal d'aconseguir el seu objectiu, convertir el món en la seva pròpia dimensió de malson. Només doncs superant les seves pors, el que afebleix les Caçafantamses davant del Dr. Kruguer, podran derrotar-lo.

Aquest volum fa justícia a la mencionada pel·lícula. No només en els particularitats dels 5 principals personatges, les seves naturalitats s'han sabut traslladar molt bé, si no també en l'ambientació general. Una aventura amb acció i elements sobrenaturals, però amb molta comèdia i humor, com correspon a la franquícia en general, i en especial a la pel·lícula del 2016. Aquest còmic continua perfectament el que vam veure a l'obra cinematogràfica, mostrant-nos moltes referències d'aquesta. 

Com a material extra al llarg del volum hi ha imatges de les Caçafantasmes de la pel·lícula i al final del volum diverses il·lustracions de diversos autors, sent una d'elles del dibuixant i el colorista de la sèrie regular dels Caçafantasmes originals, en Dan Schoening i en Luis Antonio Delgado.

Veurem quins plans tindrà Fandogamia amb els còmics dels Caçafantasmes, on el lògic després d'haver gaudit amb aquest volum de les noies Caçafantasmes fora continuar amb la segona temporada de la sèrie regular formada per 5 volums, sent el primer The New Ghostbusters.