dimarts, 10 de setembre del 2019

Cazafantasmas vol. 4: ¿A quién vas a llamar?

Títol original: Ghostbusters vol. 4: Who ya gonna call? (Capítols #13-16)
Autors: Erik Burnham (Guió), Dan Schoening (Dibuix), Luis Antonio Delgado (Color) i Tristan Jones (Extras)
Traducció de: Cristian Timoneda
Col·lecció: Linea Infinite
Publicat per: Fandogamia Editorial, juliol de 2019
Format: Rústic - 27x17 cm, 128 pàgines, Color
Preu: 12€



Aquest passat juliol, ens ha arribat el quart volum de la sèrie regular dels Caçafantasmes, per part de  Fandogamia Editorial. Titulat ¿A quién vas a llamar?, en referència al seu lema, amb aquest volum es tanca la primera part o etapa de la sèrie regular.
 
Després que el tercer volum, seguíssim els Caçafantasmes voltant pels Estats Units d'Amèrica, ara tornen a casa, la ciutat de Nova York. Però ves per on, sembla que la feina ha baixat, mentre eren fora, les trucades han anat disminuint. I la causa és que ha aparegut un nou equip, els Machacafantasmas (Ghost Smashers, en l'original) que podríem traduir al català com Destrossafantasmes. El grup està format per un noi, en Ron, i tres noies, la Jenny, la Lou i la Dani. I ves per on, el noi i fundador del grup, en Ron Alexander, ja l'hem anat veient en els anteriors volums, tot mostrant interès a entrar en aquest negoci i aconseguint-ne la tecnologia. 

Els "Destrossafantasmes" han omplert el buit que han deixat els Caçafantasmes durant el seu viatge, però ves per on, aquests no capturen els fantasmes, sinó que els eliminen, o tal com descobriran els nostres herois, en realitat els descomponen. I si una cosa es pot descompondre, també es pot unir. I que passaria si totes les partícules fantasmagòriques s'unissin en un sol ent fantasmagòric? Davant de la incompetència mostrada per en Ron, els Caçafantasmes hauran de preparar-se perquè quan aquest possible enemic aparegui, ho tinguin tot a punt per salvar la ciutat.

Com a continguts addicionals del volum tenim una introducció d'en Michael Moreci, les portades alternatives dels quatre números individuals, i els making-off de dues pàgines del tercer capítol del volum.

En aquest volum no només tancarem l'assumpte del misteriós personatge, en Ron Alexander, sinó que també es tancarà algun altre assumpte que ha aparegut anteriorment. Però en tot final de temporada, sempre hi ha coses que s'obren de cara a la següent temporada.  

Cazafantasmas vols. 1 a 4 (Primera temporada)

La segona temporada de la sèrie regular està formada per 5 volums, sent el primer titulat The New Ghostbusters. Esperem que properament Fandogamia ens el porti per continuar gaudint dels Caçafantames en format còmic.