dilluns, 25 d’abril del 2022

Mighty Morphin Power Rangers vol. 2

Títol: Mighty Morphin Power Rangers vol. 2
Títol original
: Mighty Morphin Power Rangers núms. 9 a 16 USA
Autors:
Kyle Higgins (guió), Hendry Prasetya (dibuix principal) Jonathan Lam (dibuix cap. 10) i  Daniel Bayliss (dibuix cap. 15), i Matt Herms (color principal) i Joana Lafuente (color cap. 10). Portada de Goñi Montes
Traducció per
: Ariel Abinati
Publicat per:
Moztros, març de 2022
Format:
Cartoné - 17 x 26 - 228 pàgines -  Color
Preu:
15 € 

 

 

El març de 2022 es va publicar el segon volum de l'esperada sèrie Mighty Morphin Power Rangers, un mes després de la publicació del primer volum.

Aquesta nova sèrie de còmics dels coneguts superherois americans es va estrenar el 2016 per Boom! Studios publicant-se fins a 55 capítols recollits originalment en 14 volums, amb ella es va modernitzar i va redefinir des dels seus fonaments l'univers dels Power Rangers, millorant-lo i transformant-lo per sempre. Es va ampliar amb sèries derivades com Go Go Power Rangers que també forma part del pla de publicació de Moztros, ja que molt sovint ambdues sèries s'entrecreuen. Justament Moztros va publicar el març un primer pla de publicació de les diferents sèries i volums únics de Power Rangers, veient què i com es publicarà per tal que no ens perdem res.

L'aparició del misteriós Drac Negre, capgirarà la vida dels Power Rangers, ara que en Tommy Oliver, el Green Ranger s'ha unit a ells. Els nostres herois perdran els seus poders, i la moneda d'en Tommy serà clau per tal que es puguin transformar altre cop però amb un canvi de color. En Jason, en Zack, la Trini i la Kim aconsegueixen transformar-se, però de color verd, i així aconsegueixen controlar els seus Dinozords. En Billy aconsegueix que en Goldar l'alliberi de la dimensió on es troben i es reuneix amb en Tommy també present al camp de batalla, i així entre uns i altres aconsegueixen derrotar el gegantí Drac Negre, però en Tommy i en Billy que eren al feu interior es veuen teletransportats a un món completament diferent que pel que veuen fou dominat per la Rita Repulsa i un dolent Green Ranger, i que ara aquest món està sota el control d'un misteriós i maligne Ranger.

La tranquil·litat ha tornat momentàniament a Angel Groove, i els quatre Rangers investiguen les restes de Drac Negre, en realitat un ésser mecànic, i que segons descobreixen es va crear a partir del Dragonzord. En Goldar és alliberat per així destruir els 4 rangers restants. A l'Angel Groove del món alternatiu, en Tommy i en Billy fugen d'uns soldats vestits de Black Rangers, i en el transcurs de la fugida es trobaran amb uns desconeguts zords afectats per una dura batalla, els que coneixem com a Thunderzords. En arribar al Centre de Comandament, a sota,  en Tommy es troba un sabre parlant anomenat Saba, que coneix als dos nous visitants. En Lord Drakkon, qui domina aquest món i que controlava el Drac Negre, es presenta davant d'ells dos, i que resulta ser una versió alternativa d'en Tommy Oliver. Per aconseguir fugir-ne, en Saba activa el White Tigerzord, i així aconsegueixen arribar a un desgastat Falconzord, podent fugir volant. Quan aterren, en Saba explica com es va originar aquest món, i el punt clau és que en el seu passat, fa anys, en Tommy es va mantenir lleial a la Rita, i aquesta va assolir dominar el món. Per fer front, aquesta obscuritat en Zordon va crear el White Ranger i l'escollit fou en Jason, però en Tommy va poder evitar-ho quedant-se amb aquests nous poders esdevenint en Lord Drakkon. En Jason fou un dels primers a caure i per sort en Saba va poder fugir-ne.

Quan aterra el desgastat Falconzord, els dos Rangers i el sabre es troben al bosc on resideix la resistència, i aquesta apareix davant d'ells, sent membres seus, la Trini i en Zack, sent el seu cap. Tot i les desconfiances inicials, totalment lògiques, de mica en mica, uns i altres s'aniran coneixent i posant al dia. Mentrestant en Lord Drakkon, inicia l'atac final contra la resistència, la qual esdevé molt dura. A l'altre món, els Rangers s'infiltren al Centre de Comandament sota el poder de la Rita, però cauen en una trampa ben planejada on es trobaran amb en Goldar i uns clons millorats seus creats per en Finster, aquí el combat realment també és molt dur. Sembla que els bons d'ambdós mons estan a punt de perdre, però l'astúcia i intel·ligència de les dues Trinis permetrà que es capgiri tot. Per una banda, poden fer fugir la Rita del Centre, i així un cop recuperat, mitjançant la tecnologia del Drac Negre, i amb els poders recuperats, poden anar a l'altre món, i així, poder ajudar la resistència, davant d'un Drakkon que ha perdut els seus poders i que s'enfrontarà cara a cara contra en Tommy. Aquí, finalment els bons aconsegueixen fer recular l'exèrcit d'en Drakkon i aquest cau per un penya-segat. Amb el món alternatiu, que ara podrà començar a recuperar la pau i a reconstruir-se, els nostres sis Rangers, retornen també al seu món per així reconstruir el seu Centre de Comandament, i així poder fer retornar en Zordon, que està viu, gràcies a en Saba que també ha anat amb ells. 

Els capítols 10 i 15, estant dedicats respectivament a en Billy i a en Zordon. Pel primer, veurem com afronta les pors que té. Pel segon, veurem on va anar a parar amb motiu de l'explosió del Centre de Comandament, que té lloc al primer volum.

D'aquesta manera es posa fi al primer arc argumental de la sèrie de còmics  Mighty Morphin Power Rangers. Tal com podrem veure és una obra més fosca, amb molts elements que la fan més versemblant, i amb uns personatges més malignes del que recordem de la sèrie televisiva. Al llarg d'aquest primer arc argumental, hem vist que quasi no hi ha temps per descansar, i que tot ha anat molt seguit. 

A cada capítol, al principi hi té la seva portada original i al final una d'alternativa. Al final del volum hi ha una magnífica galeria amb portades alternatives dels números individuals.

Una lectura amb molta acció, que ens traslladarà a la nostra infantesa, però fent-ho d'una manera molt diferent, actualitzada als nous temps i més fosca del que llavors vam viure i veure. Sense dubte un treball excel·lent. 
 
Publico aquesta entrada ara a final d'abril, coincidint amb la propvinent sortida de Power Rangers: Alma de Dragón, el dijous 28. De cara a maig, encara sense confirmar, hauria de sortir el primer volum de Go Go Power Rangers.