divendres, 5 d’agost del 2022

Shiro Kame núm. 1

Títol: Shiro Kame núm. 1
Autors: Diversos autors
Traducció de: Daniel Estorach i Sílvia Tarragó Castillo
Publicat per: Kame Kame Ediciones, abril de 2022
Format: Rústic amb solapes - 17,5 x 24,5 cm - 320 pàgines - B/N
Preu: 12,95 €



El passat setembre de 2021 es va presentar la Revista Manga, en castellà, de Kame Kame Ediciones, una nova iniciativa per tal de publicar manga d'autors espanyols i catalans i en format revista, tal com passa al Japó abans de la seva publicació en volums si s'escau.
 
Es va anunciar que el desembre sortiria  el  primer número en català, no va ser així. Van passar els mesos, i finalment, va sortir a mitjans abril. Segons van dir al seu blog i a Instagram, es publicava amb un canvi de nom, anomenant-se Shiro Kame.

Després de diversos problemes que han sorgit durant la impressió dels números de la revista: la versió en català del primer volum i la publicació del segon, ja tenim, per fi, una data oficial de tots dos, el pròxim 18 d'abril.

Aprofitem per informar que ja tenim la 2a edició del número 1 en castellà amb nova portada i que passa a anomenar-se Shiro Kame constant així de 2 volums.
La vaig comprar a mitjans o finals de maig, i fins ara no l'he llegit. Al llarg de la revista ens trobem amb diversos mangues, cinc històries que han de tenir continuïtat i cinc d'autoconclusives.  Els relats també són de diverses temàtiques. Per tant, la intenció és arribar a diferents públics. No és com les revistes japoneses que tenen un públic definit. Al final del volum hi ha una sèrie d'il·lustracions de l'escola de Kame Kame Comics, botigues de còmics on té l'origen aquesta iniciativa.

Respecte els autors també són molt diversos, i dels quals només en conec un: en Daniel Estorach, el guionista d'Adermyst, que és autor de la sèrie de novel·les i també adaptades al còmic (de moment el primer volum) Cròniques d'un heroi urbà.
 
Adjunto aquí el contingut d'aquest primer número, indicant si són sèries o one-shots.

- Cat Island, de Jonàs - Sèrie
En un bosc d'una illa, hi creixen uns bolets que atorguen poders a aquells qui se'ls mengen, s'anomenen powermash. Tres amics els coneixen prou bé, i un d'ells cerca aquell que fa realitat els somnis i desitjos de qui se'l menja. Però ell no és l'únic que el busca. 

- Fes el pas, de Gialezz - One-shot
Perdre algú proper també pot significar perdre alguna cosa d'un mateix que se'n va amb aquesta persona. Hi ha alguna manera de tornar l'alegria i les ganes de viure quan creus que res ja no té sentit? En aquesta situació és la que es troba en Sam després de la mort del seu avi.

- Your song, d'Iris i Georgina - Sèrie
El retorn d'un antic amic d'en Shun trasbalsarà la seva vida començant pels seus sentiments.

- A través del pou dels desitjos, de Rachta-lin - One-shot
En Shin, que s'enfronta a la mort de la seva millor amiga Satsuki, rep l'oportunitat d'un ésser misteriós per ressuscitar-la, però a canvi ell haurà de fer tot el possible per sobreviure a una tasca impossible i insuperable.

- Lucky Lucy, de Jonàs - Sèrie
La Lucy és una jove que lluita contra el crim i sempre va acompanyada d'un robot i d'un dimoniet que se la volen treure de sobre, però afortunadament per ella no se'n surten, i pensa que tot el que fan és per ajudar-la i així els considera grans amics.  

- Adarmyst, d'Estorach i Carreres - Sèrie
Adarmyst és el joc en línia del moment, però sembla que té implicacions al món real que els jugadors desconeixen. Un d'ells va morir jugant-hi. Dos germans, intentaran esbrinar que si aquests rumors són certs o no.

- Un any després de la meva mort, d'Iris i Rokushi - Sèrie
La Haruka és una jove que mor, però quan sembla que ha arribat al paradís, se n'adona és a casa seva i ha passat un any. Serà present del mal ambient que hi ha a ca seva.

- Amulet, de Miranda Rxs - One-shot
La Pigues, una noia feta pols per la pèrdua d'un bon amic, s'aixeca un dia com un esperit i per sorpresa descobreix que hi ha algú que ocupa el seu cos; fent vida normal sense que els altres la trobin a faltar. Què ha passat?
 
- Tornar a començar, d'Iris i Jud - One-shot
Una història curta sobre un noi que vol començar una relació amb una noia.

- Junkrat, de Deyan - One-shot
En Rat i la seva rata Junk s'encarreguen de recollir les escombraries dels rics de Billoncity de bon matí. Aquesta és la seva rutina en un món completament dividit entre rics i pobres, sense terme mitjà. El somni d'en Rat poder anar a viure a Billioncity amb la gent rica, però una visita inesperada provinent d'aquesta ciutat posarà en dubte el que creia fins ara.

 
La iniciativa de fer una edició en català, la vaig trobar molt positiva, però sembla des d'un bon inici ja amb publicació del primer número en castellà no ha acabat de quallar gaire, ja que amb la reedició i canvi de nom, s'indica que només tindrà dos números. A més cal dir que la traducció en català està plena d'errors, i es veuen d'una hora lluny, per posar un exemple, els personatges riurem amb la jota.

El segon número en castellà va sortir també a l'abril, juntament amb el primer en català, amb les continuacions de Cat Island, Lucky Lucy i Adarmyst, l'inici de Jamonji Samurai, i altres títols com Gender Border, Pirate Skuul i Ghost Gun. Veurem si aquest segon acaba sortint en català, amb una bona revisió del textos.