dijous, 29 de setembre del 2022

Les primeres llicències de Kaji Manga

Aquest dimarts 27 de setembre, va tenir lloc al canal de Twitch del Racó del Manga la presentació de les primeres llicències de Kaji Manga, el segell editorial del Grup Enciclopèdia  que publicarà manga en català. La seva presentació va anar a càrrec de Pema Maymó, editora a La Galera, segell també d'Enciclopèdia, i Carles Miralles, editor d'Arechi Manga i implicat en aquest projecte editorial. La podeu veure aquí.


Com a membre de ComiCat vaig seguir la presentació, i en vaig fer un fil a Twitter, que tot seguit recullo aquí.

Com ja sabem Kaji Manga va ser anunciat al passat 40 Comic Barcelona. Segons Pema Maymó, la participació d'en Carles Miralles ha estat molt important per tal que el Grup Enciclopèdia hagi tirant endavant el seu segell de manga en català.

En Carles Miralles va dir que el mercat ha anat madurant donant lloc a què les editorials s'hagin interessat a publicar manga en català. Algunes ja fa temps que hi treballaven com és el cas de Norma Editorial, que des del passat juliol han estrenat la seva línia en català, o Planeta des del passat març; d'altres s'ho estan plantejant. 

Durant el directe van anunciar cinc títols, les quals les tres primeres anunciades es publicaran de cara al 28 Manga Barcelona que tindrà lloc del 8 a l'11 de desembre d'enguany a la Fira Barcelona Gran Via. Les dues darreres anunciades es publicaran de cara l'any vinent. Vegem-les:

Primera - Dodoma, de Jun Shiraishi - Sèrie completa de 3 volums

Ens presenta la història d'en Mana, un noi que viu en una torre amb el seu germà... fins que un terrible esdeveniment fa que hagi de recórrer el món que l'envolta.

Segona - Grendel, de Mako Oikawa - 3 volums

Narra les aventures de Camèlia, una cavaller condemnada a mort que només pot salvar la seva vida si acompanya un cadell de drac a un país llunyà. Fantasia tolkeniana amb arrels en el folklore i la literatura clàssica alemanya.

Tercera - Orange, d'Ichigo Takano - 7 volums
Presenta la Naho, que rep una carta que ella mateixa s'ha escrit des del futur. Què farà la Naho amb tota la informació que hi ha a la carta?

Quarta - Kijin Gentosho, de la Yu Satomi - 3 volums i oberta

Basat en les novel·les d'en Motoo Nakanishi, presenta un caçador de dimonis que ha de salvar diverses encarnacions de sacerdotesses. Acció, espases i moltes lluites.

Cinquena - Badducks, de Touryuumon Takeda - 4 volums
Una comèdia cyberpunk amb una acció desenfrenada i un dibuix que et deixa sense alè. Veure una sola vinyeta d'aquest autor és enamorar-se de l'obra.

Al llarg del directe es van fer diverses preguntes, les quals si així s'esqueia, van respondre.

- El preu dels volums serà d'uns 9 euros per aquells que rondin les 200 pàgines.
- Orange ja estava contractada el passat 40 Comic Barcelona. Està sent publicada en castellà per Tomodomo. El fet de publicar obres ja publicades o en publicació en castellà, ja ho van mencionar durant el 40 Comic Barcelona.
- Estan treballant a portar diverses demografies, diversificar el màxim possible les obres que volen publicar.
- Respecte títols concrets,
Cinturó Negre (Yawara!) i La Rosa de Versalles no les poden publicar. Arte no està planificat fer-la en català.
- De cara al pròxim Manga Barcelona, anunciaran més títols, entre quatre i cinc.
- No publicaran manga digital.
- En Carles Miralles serà present
al Girocòmic, dissabte 8 d'octubre al matí, a la xerrada L'aventura d'editar còmic i manga en català, on respondrà aquelles qüestions que pugui respondre.
- Al llarg de les pròximes setmanes, aniran anunciant altres coses com pot ser la seva pàgina web.

Aquestes cinc han estat les escollides per estrenar el catàleg de manga en català de Kaji Manga. Els desitjo molta sort!