dimecres, 25 de novembre del 2009

Zatch Bell! El final d'un batalla

Títol: Zatch Bell!
Títol original: Konjiki no Gash! (金色のガッシュ!, Gash daurat!)
Autor: Makoto Raiku
Publicat per: Norma Editorial, novembre de 2005 a desembre 2009
Format: 33 toms, rústic amb sobrecobertes, B/N

Zatch Bell! rep aquest nom pel principal protagonista, en Zatch Bell (Gash Bell en japonès), que ve a la Terra des del món dels mamodos (dimonis) per lliurar la batalla on es decidirà el rei del seu món entre 100 mamodos. Aquesta batalla es produeix una vegada cada 1000 anys. Al principi, en Zatch Bell era molt dèbil i tothom volia lluitar contra ell, però a poc a poc i amb la companyia d'en Kiyomaro Takamine (el guardià del seu llibre) va fent-se més i més fort. I així es que combat rere combat i fent molts amics pel camí, en Zatch, després d'una dura batalla contra l'enemic final Clear Noto, derrotant-lo amb l'ajut de tots els seus amics, i després realitzant l'últim combat contra el seu company i rival Brago aconsegueix esdevenir Rei del Mamodos.

Llegint el primer tom es evident imaginar-te qui en serà el vencedor, però en absolut en saps el contingut, que encara que un principi tenia un to més o menys infantil va agafant un dramatisme amb el temps, arribant a l'apogeu amb l'últim arc argumental. Hi es ben reflectit el treball en equip com l'amistat entre els diferents personatges. Tot hi ser un típic shônen d'acció és molt entretingut i destacar també les molt bones dosis d'humor que hi ha. Destacar també el munt de mamados com la quantitat d'atacs impronunciables que tenen, ben normal era rellegir-los uns vegades.

Finalment, acabo dient que aquest es el tercer manga llarg que acabo, els primers foren Bola de drac (Dragon ball) i Musculman (Kinnikuman).

1 comentari:

Joan ha dit...

Acabar una sèrie que t'agrada sempre té un regust agredolç. Per una part t'agrada saber com acaba, però fa llàstima haver de dir adéu a uns personatges que t'han acopmanyat durant tant de temps.

A mi em va passar amb Alita, Video girl Ai o I''s.