dijous, 15 d’abril del 2010

FARSCAPE 1ª Temporada

Tal dia com avui, en John Crichton, un astronauta realitza una missió espacial experimental a bord del seu modul i inesperadament una ona de radiació el catapulta cap a un forat de cuc, anant a parar a un recondit i deconegut lloc de l'infinit univers.

D'aquesta manera comença Farscape, una sèrie de ciència ficció austaliana de televisió realitzada per Jim Henson Company i Hallmark Entertainment. Va ser emesa inicialment per el canal estatunidenc Sci-Fi Channel, que alhora va cofinançar la sèrie. Sèrie que vam poder gaudir en català per diferents canals de TVC.

En John, però per més inri, es veu envoltat d'una batalla, per accident es veu involucrat en la mort d'un soldat, i arrossegat dins d'una nau, una nau vivent, una femella de Leviathan, la Moya, a la qual un grup de presoners han realitzat un motí per alliberar-se dels Pacificadors, la força militar dels Sebacians. En Crichton, gràcies a uns microbis traductors, microt a microt (segon a segon), lentament anirà entenent la situació i a més a més sabent que a qui per accident a matat es el germà d'en Bialar Crais, capità que a través del seu Transportador de Comandancia, tenía presonera la Moya i els seus inquilins, i que aquest ofuscat perseguirà l'humà fins on faci falta.

Així es que com, li canvia la vida a en John, vivint a partir d'ara en una nau vivent, i convivint amb el Pilot de la Moya; amb en Ka D'Argo, un guerrer Luxà; el Dominador Rygel XVI, un Hyneri, la Delviana Pa'u Zotoh Zhaan i una Sebaciana, l'Aeryn Sun, a partir d'aquest moment, una ex-Pacificadora.

(A davant de tot en John Crichton, a la seva esquerra l'Aeryin Sun i a la seva dreta en Ka D'Argo. Al darrere, d'esquerra a dreta, la Zhaan, en Rygel i la Chiana)

(D'esquera a dreta: el Pilot i la Moya)


En Crais

Capitol rere capitol anirem coneixent els diferents personatges i les relacions de "companys de pis". Coneixarem una gran varietat d'espècies extraterrestes, una de les quals, una Nebari, la Chiana entrarà a formar part de la tripulació. I ja al final de la temporada apareixeran 3 personatges que tindràn una gran importancia: l'Stark què es un membre de la raça esclava Banik; en Talyn, el fill de la Moya, un hibrid de Leviathan i Tecnologia Pacificadora; i finalment l'aparició del Pacificador i substituint un decadent Crais com a perseguidor d'en Crichton, l'Scorpius. He dit que en Crais decau, però com a pacificador, ja que la seva importancia no decaurà pas.


(D'esquera a dreta: l'Stark i l'Scorpius)


En Talyn

El millor de la primera temporada:
- Els Microbis Traductors. Per que aprendre llengües si amb ells ho pots entendre tot?
- Els Leviathans. Uns éssers meitat organismes i meitat màquines, i com no destacar la seva Populsió Estelar.
- Els Forats de Cuc. La trama girarà entorn d'ells.
- La gran vareitat de formes vivents que la nostra imaginació es capaç de crear, en aquesta sèrie i en d'altres.

El pitjor:
- Malgrat estar perseguits per en Crais, aquest només té un cert protagonisme al principi i al final, exceptuant un episodi intermig on coneixarem aquest personatge.
I ara no em ve res més al cap.


Fonts: Mecansocrit i Jim Henson Company