dimarts, 4 de gener del 2011

Corto Maltès: Les llunyanes illes del vent

Títol: Les llunyanes illes del vent
Títol Original: Lontane isole del vento
Autor: Hugo Pratt
Publicat per: Norma Editorial, Gener 2011.

Corto Maltès: Les Llunyanes Illes del Vent es la sisena obra de la Col·lecció Hugo Pratt. Com d'altres obres de la col·lecció els pròleg està a càrrec de Marco Steiner i les fotografies per Marco d'Anna.

El pròleg, igual que els dels altres volums, n'és una història més. Aquest centrat en els l'Amazònia, els seus pobles natius, i el tant buscant Eldorado pels conqueridors europeus. Dels diferents apartats que es composa el pròleg en destaco "Ayahuasca. La liana dels somnis" on podem aprendre com unes proteïnes interaccionen entre elles, on el resultat es un efecte al·lucinogen en l'individu. I tot gràcies a la combinació de dos plantes: la liana Banisteriopsis caapi i les fulles de Psychotria viridis. Aquest fragment m'ha recordat les classes de Biologia Cel·lular.

Aquest volum recopila 3 aventures d'en Corto Maltès: Caps i Bolets, La conga de les bananes i Vudú pel senyor president. Aquestes corresponen a les aventures novena, desena i onzena respectivament segons la vida del protagonista. Aquestes originalment estaven recopilades al volum Sempre una mica més lluny, juntament amb els aventures La llacuna dels bells somnis i Faules i avis (recopilades aquestes dues en l'album La llacuna dels misteris de al Col·lecció Hugo Pratt)

(9) Caps i Bolets

A Maracaibo, Veneçuela, l'antiquari Lévi Colombia vol muntar una expedició per trobar les empremtes d'una civilització perduda. Aquest li ensenya a Steiner el diari d'un explorador britànic desaparegut on es fa esment d'una construcció cilíndrica perduda a la selva amazònica. Steiner i Corto s'apunten a l'expedició, però Corto encara no ha recuperat la seva memòria de l'aventura anterior, i Steiner vol provar si uns bolets al·lucinògens el curen. En Corto sense saber-ho en menja. Després de sopar, Steiner se'n va a dormir i els somnis que té li semblen ben reals. En despertar-se, Corto li pregunta que hi fa a Maracaibo. Ha recuperat la seva memòria anterior, però s'ha oblidat per complet des del moment en que va ser ferit i la va perdre fins al sopar la nit anterior.
Lévi Colombia vol saber si estan preparats pel seu viatge. Corto que no es recorda res del dia anterior prefereix renunciar.

(10) La conga de les bananes

Corto Maltès està caminant en un carreró a la ciutat de Mosquito. Tres homes armats preparen una emboscada. Se senten uns trets. No hi ha supervivents, excepte un moribund al costat d'una maleta que Corto tracta d'ajudar. Quan s'assabenta que ell és amic de Boca Daurada, el moribund li demana que porti el maletí al "Rumbita". Corto amaga el maletí en un lloc segur abans d'anar-hi. A "Rumbita" coneix Esmeralda i el Senyor Sanders. En marxar recupera el maletí i es deixa enganyar per Venexiana Stevenson i el seu còmplice que va sobreviure a l'emboscada. Hi haurà moltes més morts al voltant del que hi ha dins del maletí: els diners per completar la revolució contra les companyies bananeres.

(11) Vudú pel senyor president

Corto Maltès i el Dr Steiner es troben a l'illa de Port Ducal, prop de Barbados. Ells s'assabenten que hi haurà un judici contra Soledad Lokäarth. Va arribar aquí fa gairebé dos mesos, està acusada d'haver fet treballar els morts. Corto intervé a la sentència. La bella Soledad el reconeix com a John Smith. Ofès, el tribunal ordena a matar-lo. Steiner s'assabenta de la mort de Corto però no creu en la mort del seu amic i va a verue el President. Amb tota una serie de fets es decobreix que el President està mort, està momificat i utilitzat pel Doctor Zola pels seus propis beneficis. Corto apareix ben viu i Zola cau mort.


Les proximes obres de la col·lecció són:

- Corto Maltès: La balada de la mar salada
- L'illa del tresor
- En un cel llunyà
- Corto Maltès: El mar d'or