dijous, 23 de juny del 2011

Mankan Zenseki vol.1

Nom Original: Toriyama Akira Mankan Zenseki vol. 1
Autor: Akira Toriyama
Publicat per: Planeta deAgostini Comics, juny 2011
Format: Llibre rústic, 336 pàgines - B/N & Color
Nº de volums: 2
Preu: 11,95 €

Mankan Zenseki és el recull de les històries curtes d'Akira Toriyama. Aquest juny del 2011, Planeta deAgostini ha editat el primer volum dels dos. Ja fa alguns anys l'editorial havia publicat Teatro Manga, que recollia les històries curtes de l'autor de Bola de Drac, que es estava publicat en 3 volums. Aquesta nova edició està basada en la publicada al Japó el 2008 composta per dos volums de luxe, amb algunes pàgines a color i format més gran i sobrecobertes, a l'estil de Bola de drac Edició Definitiva. No obstant això hi ha alguns errors en els textos que fan que aquesta versió de luxe perdi qualitat.

Aquest primer volum de Mankan Zenseki es compon de 10 històries diferents, publicades en diferents èpoques, les quals són les següents:

Lady Red: Aquesta correspon al pròleg d'aquest volum, i inèdita en castellà. Tracta la història de Lady Red, una jove que deixa la feina d'oficinista per treballar de justiciera, però les circumstancies la portaran a treballar en un ofici ben diferent. Va ser publicada originalment al número 2 de 1987 de la revista Super Jump. Només són 3 pàgines a color però compte, tal com s'indica, està publicada en sentit de lectura occidental.

Go! Go! Ackman: Ackman és un jove dimoni de 200 anys que es desperta després d'un llarg somni de 50 anys, i ja li ha arribat el moment que comenci el seu treball de recol.lector d'ànimes, pel qual ha de matar a tants humans com li sigui possible. Obra formada per 11 one-shots va ser publicada originalment en color a la revista V-Jump de Shueisha entre 1993 i 1994 . Aquesta estava recopilada al tercer volum de Teatro Manga.

Dub & Peter 1: Dub és un tipus grassonet, molt fort i molt fatxenda que creu que no lliga perquè no té cotxe per la qual cosa li demana al seu bon amic Pet que li construeixi un supercotxe, el qual l'anomena Peter 1 en honor del seu creador. Compost de 4 one-shots, va ser publicat originalment en color a la revista V-Jump de Shueisha entre 1992 i 1993, i va recopilada al tercer volum de Teatro Manga.

Sonchoh: A la Vila de Pon Pon, el seu vell alcalde no permet que ningú trenqui la llei, ni tan sols un espia que travessa el poble en un supercotxe. Publicada al número 5 de la Shonen Jump de 1988, i recopilat al número 2 de Teatro Manga.

Señorito Kennosuke: El jove Kennosuke rep lliçons per a la primera cita amb una noia per part del seu servent Shinobimaru. Publicada originalment el 1987 en el número 38 de la Shonen Jump i recopilada al volum 2 de Teatro Manga.

Mister Ho: Ho és un ex-soldat de l'exèrcit del nord que després de finalitzar la guerra ajuda a uns vilatans del sud a desfer-se d'uns soldats del nord que els tenen sotmesos. Publicat a la Shonen Jump el 1986 i recopilat al tom 2 de Teatro Manga.

Mad Matic: Un jove és atacat mentre va amb cotxe pel desert però gràcies a l'atac troba a unes joves que estan custodiant un frigorífic gegantí que conté a un drac congelat. Història curta publicada el 1982 en en el número 12 de la Shonen Jump i recopilat en el número 1 de Teatro Manga.

Pola & Roid: El taxista espacial Roid acudeix a la trucada de la Pola, però la seva nau xoca i es veu obligat a ajudar a la Pola en la seva lluita contra el patètic exèrcit de Gaganbo. Publicat originalment el 1981 en el número 17 de la Shonen Jump i recopilat en el número 1 de Teatro Manga.

Wonder Island 1 i 2: Aquesta obra és una successió de bogeries sense solta ni volta que tenen lloc en una illa tropical i s'hi veu clarament la idea original de la qual en sorgiria Dr. Slump. Són 2 històries curtes publicades al número 52 de la Shonen Jump de 1978 i al número especial de Shone Jump del 25 de gener de 1979. Recopilat en el volum 1 de Teatro Manga.

Dragon Boy 1 i 2: Tanton és un jove que ha entrenat les arts marcials aïllat a la muntanya. Un dia rep l'encàrrec d'escortar a una jove princesa en el viatge de tornada al seu país natal. En el viatge es trobaran amb un varietat de perills però en Tanton amaga un secret que li serà de gran ajuda. Aquesta història seria la idea en la què es basaria Akira Toriyama per crear Bola de drac. Publicat en els números de Fresh Jump d'agost i d'octubre de 1983. Es va recopilar al volum 2 de Teatro Manga.

3 comentaris:

Gargotaire ha dit...

Fa poc vaig dubtar de si comprar el Teatro Manga. Quina sort que no ho vaig fer :p

scaramanga ha dit...

Nen, que ho han aconseguit, tu! TORNAREM A TENIR BOLA DE DRAC EN CATALÀ AL 3XL!... Amb GT inclos (ecs!) i l'addició de Kai, que sempre és una curiositat.

Llop Segarrenc ha dit...

A Garotaire:

El bo de Teatro Manga és que les històries tan per ordre cronologic. Però bé avui en dia es casi impossible trobar-ne el volums.

A Scaramanga

N'acabo de fer la noticia.
Molt bé pel TV3!!!!
No sóc gaire amic de GT, però tinc cuirositat amb KAI, avere com quedarà.
Seria que s'ho treballessin i posessin els opening i endings inèdits. Els d'en Cor Petit a DB i els de la Saga d'en Boo.