diumenge, 5 de juny del 2011

Gosei Sentai Dairanger

Gosei Sentai Dairanger (五星戦隊ダイレンジャー, literalment Cinc Estrelles Esquadró Gran Rangers, Esquadró Cinc Estrelles Dairanger) és una sèrie Super Sentai que ja fa temps que la vaig començar a veure però per motius varis la vaig deixar a mitges, ara però l'he tornada a recuperar i ara sí finalitzant-la.

Aquesta fora la dissetena sèrie Super Sentai produïda per la Toei, va ser emesa a la TV Asahi del 19 de febrer de 1993 al 11 de febrer de 1994, amb un total de 50 episodis. També té una pel·lícula que se situa després de l'episodi 8.

 

Elements de Dairanger es van adaptar a la segona temporada de Mighty Morphin Power Rangers, específicament les seqüències d'acció entre els robots gegants (anomenats Thunderzords en els Power Rangers) i els dolents. Per motius que desconec, els vestits dels 5 principals Dairangers no es van utilitzar en els Power Rangers, excepte el vestit del Kibaranger, que va ser utilitzat pel White Ranger de Mighty Morphin Power Rangers.

I quin n'és l'argument?

Fa vuit mil anys, la civilització Daos va florir al sud de la Xina. L'Imperi Daos va consistir en tres tribus: els Dai​​, els Shura (els ancestres de la humanitat actual), i els Gorma (la tribu militar). Les tres tribus vivien en harmonia. Però un dia, la tribu Gorma va decidir assumir el control de l'imperi i el món. Així va començar la guerra entre les tribus Dai i Gorma. La batalla va continuar durant 5.000 anys, dirigit pel Triumvirat Gorma. Les Mítiques "Chi" Bèsties (Kidenjū) van aparèixer per oposar-se als Gorma, els quals els seus poders màgics havien augmentat, cosa que els permetia transformar-se en monstres. Cinc Guerrers Dai ​havien augmentat els seus poders "Chi" fins al punt en que podien controlar les Mítiques "Chi" Bèsties. La guerra va acabar amb la desaparició tant de les tribus Dai com Gorma. El 1993, la tribu Gorma va retornar per dominar el món. Per fer-los front, el Mestre Kaku va reunir un equip de cinc joves amb alts nivells de "Chi", que van esdevenir el Dairangers de l'actualitat: El Ryū, el Shishi, el Tenma, el Kirin i la Hōō Rangers.

Més tard s'hi afegiria el Kibaranger amb els seu Won Tiger, i finalment la Super Mítica "Chi" Bèstia Daimugen, una tortuga gegant que adopta forma humana, en Kameo.

Qui son els Dairangers i les seves Mítiques "Chi" Bèsties (Kidenjū)?
  • En Ryō és el Ryūranger (Drac Ranger) i posseeix el Ryūseiō (Rei Drac Estel·lar)
  • En Daigo és el Shishiranger (Lleó Ranger) i posseeix el Sei Shishi (Lleó Estel·lar)
  • En Shōji  és el Tenmaranger (Pegàs Ranger) i posseeix el Sei Tenma (Pegàs Estel·lar)
  • En Kazu és el Kirinranger (Kirin/Qilin Ranger) i posseeix el Sei Kirin (Kirin Estel·lar)
  • La Lin és la Hōōranger (Fènix Ranger) i posseeix el Sei Hōō (Fènix Estel·lar)
  • En Kō és el Kibaranger (Ullal Ranger) i posseeix el Won Tiger (Rei Tigre)
  •   







Combinacions de les Mítiques "Chi" Bèsties (Kidenjū):
  • El Tenkū Chi Den (天空気殿, Palau Chi Celestial) és el resultat de la següent unió: Sei Shishi + Sei Tenma + Sei Kirin+ Sei Hōō
  • El Dairen'ō (大連王, Gran Rei Unió) és la unió del Ryūseiō (Mode Guerrer) i el Tenkū Chi Den
  • El Kibadaiō (牙大王, Gran Rei Ullal) és la unió del Won Tiger (Mode Guerrer) i el Tenkū Chi Den
  • El Jūkō Chi Den (重甲気殿, lit. Armadura Pesada Chi Palau) és la unió del Ryūseiō (Mode Guerrer), el Tenkū Chi Den, el Won Tiger i el Daimugen (forma tortuga, també té forma robot), la setena Mítica Chi Bèstia.






Tribu Gorma




Sèries anteriors: (16) Kyôryu Sentai Zyuranger.

Més informació: Super Sentai (Anglès) i Wikipedia (Anglès)