diumenge, 24 de març del 2013

L'acte del Premi Sikarra 2013 reuneix un centenar de persones

Ahir dissabte a Guissona va tenir lloc la segona edició del lliurament del Premi Sikarra a l'entitat Amics de l'Arquitectura Popular, tal com havia s'havia comunicat amb anterioritat, i des d'aquí n'havia fet difusió. En aquesta edició però no hi he pogut assistir.

Tal com s'explica a la noticia publicada a Som Segarra, a part de premiar l'entitat per la seva trajectòria, també s’ha rendit un homenatge a l’arquitecte Josep Mora i Castellà, que va morir el passat mes de juliol i que va contribuir decisivament en la creació i dinamització de l’entitat i en l’activisme cultural de les terres de la plana de Lleida.

En nom dels Amics de l’Arquitectura Popular va recollir el premi el seu President, en Vicent Loscos, qui, després d’agrair el reconeixement, va fer memòria dels anys d’activitat de l’associació, al costat d’en Josep Mora, i de tota la tasca que encara queda pendent per desenvolupar amb l’objectiu que l’arquitectura tradicional de les terres rurals sigui reconeguda i posada en valor.

http://www.somsegarra.cat/images/fotos/gran/1364152996.JPG
Vicent Loscos, president dels AAP, durant el seu parlament.
Autor: Jaume Moya - Guissona

A més a més, des de l'organització també es va fer una mostra de record per en Toni Nadal, soci de l’Espitllera i metròleg de TV3, que desafortunadament va morir l’any passat 2012 en un tràgic accident de muntanya.

L’acte va reunir un centenar de persones i fou presidit pels responsables de les entitats convocants, la Fundació Jordi Cases i Llebot i l’associació Fòrum l’Espitllera, l’alcalde de Guissona, en Xavier Casoliva, i pel conseller comarcal de cultura i educació, en Ramon Pintó. En Lluís Urpí va conduir l’acte, que fou amenitzat per en Josep Rodríguez, guitarrista i professor de música de Cervera.

L’esdeveniment es va cloure amb una visita guiada al Centre d’Interpretació de la ciutat romana de Iesso i un sopar a Ca l’Eril, al qual van assistir els membres de les entitats participants, a banda de les autoritats i els familiars d’en Josep Mora.